Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Rollspel.nu's filmklubb 2017 v52

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Möller, 09 December 2018, 15.36
7 responses
104 visningar
0 gillar
Lukas
av Lukas
 
Skapad av ceruleanfive, 06 December 2018, 21.34
30 responses
1.123 visningar
16 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Khan, 10 January 2018, 10.51
170 responses
6.788 visningar
14 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av Cyberhest, 27 November 2018, 12.12
4 responses
217 visningar
4 gillar
Cyberhest  
Skapad av Mannen i skogen, Igår, 16.36
1 response
71 visningar
0 gillar
illuzive  
Skapad av lofty, 09 December 2018, 08.32
7 responses
211 visningar
0 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Svarte Faraonen, 23 October 2018, 22.21
21 responses
544 visningar
7 gillar
Svarte Faraonen  
Skapad av God45, 27 March 2018, 21.04
89 responses
4.897 visningar
12 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av Khan, Igår, 12.54
18 responses
432 visningar
1 gillar
Måns
av Måns
 
Skapad av ceruleanfive, 26 November 2018, 09.48
6 responses
150 visningar
6 gillar
ceruleanfive  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Rollspel.nu's filmklubb 2017 v52

  Detta är WRNU's filmklubb för v52.

  Klubben är ganska prestigelös och du får gärna vara med.

  Du behöver inte "anmäla dig" för att vara med. Det är bara att hoppa på precis när som helst.

  Jag brukar iaktta följande "regler"; ni andra följer naturligtvis vilka regler ni vill*:

  1) Jag tänker se minst en film i veckan.
  2) Det ska vara minst en film jag inte tidigare skrivit om i Filmklubben, varken innevarande eller tidigare år.
  3) När jag sett en film skriver jag något om den, mycket eller lite i mån av tid och relevans.
  4) Jag skriver bara om filmer jag sett innevarande vecka.
  4) Jag kommer att betygsätta enligt det här betygsystemet som jag knåpat ihop. Tanken med det är att få konkreta kriterier och därmed mer rättvis/jämn betygsättning.

  (Mina betyg tenderar att flockas kring "4/5", eftersom jag främst ser till att se film jag redan vet att jag gillar eller har god anledning att tro att jag kommer att tycka om).

  Personer som varit med tidigare: LÄNK TILL GOOGLE SPREADSHEET.

  Om någon är saknad, säg till! Eller kryssa in er själva.


  * TILLÄGG: Det finns en regel som inte är frivillig: INGA SPOILERS. Med spoilers menas inte "actionhjälten överlever till slutet" eller så utan mer att avslöja relationerna i familjen Skywalker, vad soylent green är gjort av eller Tyler Durdens bakgrund. Ni vet vad som menas; saker i filmer som är tänkta att vara hemliga och vars avslöjande liksom är en grej. Vissa av oss älskar oväntade vändningar i filmer och vill inte få vårt nöje förstört. Om du vill diskutera något som kräver att du spoilar, använd spoilertaggarna. De ser ut såhär:

  [spoiler] [/ spoiler]

  fast utan mellanslaget efter /. Mellan ] och [ där i mitten skriver du det som är spoiligt. Då kommer det att krävas en aktiv handling - att man klickar på en knapp - för att läsa det som står där. Skitpraktiskt!

 • #2
  Jag har sett en film med Bruce Willis och Chandler i vänner som var en uppföljare, den heter typ Oss Torpeder Emellan 2. Den var inte så bra och vad jag minns så var inte ettan heller något särskilt. Kevin Pollak spelar dock en JÄTTEKONSTIG mafioso. Filmen är klippt på ett mycket märkligt sett, det känns som att de tagit bort många nyckelscener. Inget annat att rapportera. 2 av 5

  Kommentera


  • #3
   Jag har sett Star Wars Episode VIII: The Last Jedi.   Jag storgillade den!

   Det här är inte din pappas Star Wars. Tvärtom, den demonterar rätt mycket av vad Star Wars brukade vara. Man kan inte längre lösa problem genom att hoppa in i en X-vinge och spränga nåt. Man behöver inte vara nån särskild för att betyda nåt. Vad den framförallt lyckas med är att balansera mellan vad vi förväntar oss av en Star Wars-story och att överraska oss med något som vi inte visste att vi ville ha, eller behövde.

   Sen är den så jävla snygg!

   Kommentera


   • #4
    Jag såg 100 steg från Bombay till Paris på tv igår. Den hade fått tre stjärnor. Helen Mirren var med. Det handlade om mat och kultur, indiskt och franskt och när de tu mötas. Tydligen Lasse Hallström som regisserat. Tydligen byggd på en roman som heter En fransk curry på svenska.

    Trean var välförtjänt. En behaglig film att titta på.

    Kommentera


    • #5
     En kollega som skulle flytta gav bort DVD:er. Jag fick Catwoman och såg den igår. Vet att den blev redigt sågad när den kom och hade därför extremt låga förväntningar. Dessa lyckades filmen faktiskt överträffa. Visst, skådespeleriet lämnade en del övrigt att önska och karaktärerna var klichéartade. Dataanimationerna kändes också tv-spel, dock inte värre än i många andra samtida filmer. På plussidan fanns det emellertid en story. Visserligen av det tunnare slaget, men ändå en story som gick att följa. Dessutom lämnades det utrymme för annat än action som annars lätt överdoseras i superhjältefilmer.

     2+ av 5 på den krankiska skalan.

     Kommentera


     • #6
      Inget kul på TV, ploppade i en mut-DVD från en aftonblaska (minns ni när det var en grej?) och såg Good Will Hunting (1997). Vissa saker i den är inte så vidare bra. Andra grejer är typ jättebra. Jag fick torka kinderna i en scen mot slutet.

      4/5 för denna tjugoåring.

      Kommentera


      • #7
       Jag var just på bio och såg Stjärnornas Krig: Den siste jedikrigarmunken.

       Den var å ena sidan precis vad jag väntade mig - snygga specialeffekter! Skådespeleri! Episka strider!

       Å andra sidan var den också inte alls vad jag väntade mig - expectation subversion!

       Jag har svårt att veta var jag ska börja med den här filmen, och det mesta jag vill säga är spoilerigt, så innan jag lägger en spoilertagg vill jag mest säga att alla som ger den här filmen dåligt betyg är dumma och har fel.

       Spoiler: 

       Det bästa den här filmen gör är att den bryter sönder väldigt mycket av de förväntningar som finns på en Star Warsfilm. Samtidigt som den inte går att missta för något annat än just en Star Warsfilm. Den återuppfinner sin egen genre och öppnar upp för nya intressanta berättelser.

       Det började den egentligen med redan i första filmen, där Darth Vader-tropen effektivt dekonstruerades genom att sammanfogas med en trulig tonåring med aggressionsproblem - Kylo Ren. Allt det som var coolt med Darth Vader liksom skalades av, lager för lager. Och här fortsätter det, när Snoke helt riktigt ber honom ta av sig den där fåniga hjälmen. För seriously - i verkligheten, om en av de på din arbetsplats började gå runt med en märklig hjälm på huvudet... Nog skulle du tycka att hen var lite fånig?

       På samma sätt - i kasinodelen ska Rose (hoppas hon överlever, hoppas hon överlever, hoppas hon överlever) och Finn hitta en kodknäckare som "kan allt" - men han får vara med i max en halv minut, och de hamnar på ett helt annat spår.

       Filmen bryter konstant mot den förväntade berättelsestrukturen och tar bort lite av det sagoskimmer originaltrilogin hade. Där var slumpen alltid på dramaturgins sida; här agerar slumpen mer som en riktig kaosfaktor. Mer som i ett riktigt, riktigt bra rollspelsäventyr än som i en film.

       Dessutom ÄLSKAR ÄLSKAR ÄLSKAR jag att filmen äntligen ÄNTLIGEN gör upp med den fåniga, rena, svartvita "ont vs gott"-dikotomin. Båda de religiöst fanatiska ordnarna är nu historia, och deras arvingar är inte lika traditionsbundna och inte lika renodlat fjant-onda eller fjant-goda. Kylo Ren blir mer av en vuxen människa när han avsäger sig sith-tramset. Konflikten känns mer mänsklig. Det här är ingen saga.

       Och jag fattar ju att det retar gallfeber på vissa. De som förträngt prequel-trilogin och som satt originaltrilogin på piedestal. De som låtsas att de tre första filmerna var perfekta mästerverk. Och naturligtvis även de som inte gör någon av de sakerna utan bara gillade fantasy-sagostuket i originalfilmerna.

       Tuff skit för dem.

       För mig är det här bland det bästa som hänt Star Wars.


       Also: Porgs är minst hundra gånger bättre än ewoker.

       BETYG: 5/5
       Last edited by krank; 27 December 2017, 09.43.

       Kommentera


       • #8
        Efter som jag är och firar jul på annan ort har jag sett saker som har gått på ång-tv (men ändå genom svt-play efter som min far menar att "den har bättre text". Ja även på svenska.)
        En man som heter Ove.
        En liten film om en liten gubbe. Lite rolig, lite trevlig. Bra för att vara svensk storfilm. nånstans mellan 3 och 4 av 5.

        Fanny och Alexander
        Jag har sett Fanny och Alexander ett antal gånger. Både den kortare tre-och-en-halvtimmes versionen och som nu den på fem timmar plus. Filmlängd är en grej jag funderar ganska mycket på och jag måste säga att med FoA är det verkligen den längre versionen som är den bästa. Inte för att den kortare är dålig, men mycket av det som är borta i den är helt fantastiskt.
        Det här är en av de bästa filmer som gjorts, rent objektivt, och subjektivt en film jag själv blir helt uppslukad av varje gång jag ser den. I år såg jag första akten (Familjen Ekdal firar jul) i en sittning och resten av filmen nästa dag. Det var en lite för lång paus, samt att det som var kvar var lite för långt för en sittning. Det hade vart bättre att se filmen i ett svep och kanske ta två längre raster. Vad ska man säga?
        Det är tydligt varför alla andra svenska filmmakare måste förhålla sig till Bergman, men det är ju en insikt som kommer med alla Bergmanfilmer jag har sett. Jag glömmer alltid att det är så pass mycket spökerier i filmen som det är (tex så är en av de första scenerna att Alexander ser en staty röra på sig) och tycker att Biskopen kommer in handlingen lite för tvärt. Samt såklart filmens märkliga titel - Fanny gör i princip ingenting och har nästan inga repliker, samtidigt som Alexander i mångt och mycket är filmens huvudperson. Jag har aldrig fått ihop det i huvudet. Men vadfan. Titta och njut.
        Betyget blir såklart 5 av 5. Vad skulle det annars kunna vara?
        Last edited by Jocke; 27 December 2017, 13.06.

        Kommentera


        • #9
         Idag såg jag Seeking a Friend for the End of the World (2012). Det är möjligt att jag skrev om den förra gången jag såg den också, men det struntar jag i.

         Premissen är att en asteroid ska krocka med jorden. Folk vet det några veckor i förväg. Inget team á la Armageddon kommer rädda världen, utan slutet är faktiskt nära.

         I huvudrollerna har vi Steve Carell (med ungefär sin vanliga "trist snubbe"-deadpan) och Kiera Knightly (som en lite bohemsk och spretig granne). De spelar jättebra. Och... typ allt är bra. Jag vet inte om det är något särskilt med mig just nu, men jag klämde tusan en tår till den här också precis som med Good Will Hunting.

         Är det här ett lite okänt guldkorn? Det är absolut en krankisk fyra (dvs. rekommenderad), men jag känner mig lockad att nosa på en femma just i stunden. Den är inte världsomvälvande, men ja... jag skulle kunna se den imorgon igen.

         Kommentera


         • #10
          Ursprungligen skrivet av DeBracy Visa inlägg
          Idag såg jag Seeking a Friend for the End of the World (2012). Det är möjligt att jag skrev om den förra gången jag såg den också, men det struntar jag i.

          Premissen är att en asteroid ska krocka med jorden. Folk vet det några veckor i förväg. Inget team á la Armageddon kommer rädda världen, utan slutet är faktiskt nära.

          I huvudrollerna har vi Steve Carell (med ungefär sin vanliga "trist snubbe"-deadpan) och Kiera Knightly (som en lite bohemsk och spretig granne). De spelar jättebra. Och... typ allt är bra. Jag vet inte om det är något särskilt med mig just nu, men jag klämde tusan en tår till den här också precis som med Good Will Hunting.

          Är det här ett lite okänt guldkorn? Det är absolut en krankisk fyra (dvs. rekommenderad), men jag känner mig lockad att nosa på en femma just i stunden. Den är inte världsomvälvande, men ja... jag skulle kunna se den imorgon igen.
          Såg den filmen för nåt år sedan. När jag sett klart den så gav jag den en 4a. Men sen insåg jag att jag tänkte på den i flera veckor, tänkte på vissa scener, vissa karaktärer osv. Å då kan den ju inte få annat än en 5a.
          Helt fantastisk film som alla borde se

          Kommentera

          Arbetar …
          X