Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Rollspel.nu's filmklubb 2017 v44

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Leon, 11 January 2019, 14.33
101 responses
3.247 visningar
2 gillar
afUttermark  
Skapad av Opoopo, 15 August 2018, 20.35
12 responses
541 visningar
0 gillar
Rangertheman  
Skapad av krank, 14 January 2019, 11.52
5 responses
179 visningar
0 gillar
Voldstagg13  
Skapad av wilper, 16 January 2019, 17.33
24 responses
814 visningar
12 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av Bifur, 09 January 2019, 19.51
58 responses
1.374 visningar
1 gillar
P.eLL.e
av P.eLL.e
 
Skapad av lofty, 16 January 2019, 14.35
3 responses
117 visningar
1 gillar
lofty
av lofty
 
Skapad av Kotaka, 01 January 2019, 22.29
4 responses
188 visningar
1 gillar
Zyx Zoismos  
Skapad av RedMoon, 18 January 2019, 13.54
1 response
101 visningar
4 gillar
clarence redd  
Skapad av RasmusL, 14 January 2019, 18.50
7 responses
206 visningar
0 gillar
Cyberhest  
Skapad av RedMoon, 16 January 2019, 14.01
2 responses
135 visningar
7 gillar
Evokee
av Evokee
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Rollspel.nu's filmklubb 2017 v44

  Detta är WRNU's filmklubb för v44.

  Klubben är ganska prestigelös och du får gärna vara med.

  Du behöver inte "anmäla dig" för att vara med. Det är bara att hoppa på precis när som helst.

  Jag brukar iaktta följande "regler"; ni andra följer naturligtvis vilka regler ni vill*:

  1) Jag tänker se minst en film i veckan.
  2) Det ska vara minst en film jag inte tidigare skrivit om i Filmklubben, varken innevarande eller tidigare år.
  3) När jag sett en film skriver jag något om den, mycket eller lite i mån av tid och relevans.
  4) Jag skriver bara om filmer jag sett innevarande vecka.
  4) Jag kommer att betygsätta enligt det här betygsystemet som jag knåpat ihop. Tanken med det är att få konkreta kriterier och därmed mer rättvis/jämn betygsättning.

  (Mina betyg tenderar att flockas kring "4/5", eftersom jag främst ser till att se film jag redan vet att jag gillar eller har god anledning att tro att jag kommer att tycka om).

  Personer som varit med tidigare: LÄNK TILL GOOGLE SPREADSHEET.

  Om någon är saknad, säg till! Eller kryssa in er själva.


  * TILLÄGG: Det finns en regel som inte är frivillig: INGA SPOILERS. Med spoilers menas inte "actionhjälten överlever till slutet" eller så utan mer att avslöja relationerna i familjen Skywalker, vad soylent green är gjort av eller Tyler Durdens bakgrund. Ni vet vad som menas; saker i filmer som är tänkta att vara hemliga och vars avslöjande liksom är en grej. Vissa av oss älskar oväntade vändningar i filmer och vill inte få vårt nöje förstört. Om du vill diskutera något som kräver att du spoilar, använd spoilertaggarna. De ser ut såhär:

  [spoiler] [/ spoiler]

  fast utan mellanslaget efter /. Mellan ] och [ där i mitten skriver du det som är spoiligt. Då kommer det att krävas en aktiv handling - att man klickar på en knapp - för att läsa det som står där. Skitpraktiskt!

 • #2
  Sist av alla har jag sett Blade Runner 2049.

  Jag får vänta med eventuella funderingar om vad filmen "säger". Det kommer att ta litet tid att packa upp.

  Men några grejer jag vill kommentera vad gäller ythandlingen:

  Spoiler: 

  Som andra redan frågat, vad tror egentligen skurken kommer att hända om han får som han vill?

  Förklaras det någonsin varför minnesexperten gav K ett av hennes egna minnen? För om han är en helt vanlig replikant, som "föddes" i vuxet tillstånd, så har han egentligen inget alls att göra med barnhems-planen. Vad gick förresten den ut på? Handlade det bara om att förvirra fakta om barnets kön?

  Jag gillar att Villeneuve ignorerar Scotts idiotiska idé om att Deckard är replikant. Eller rättare sagt, han lägger en replik om det i skurkens mun, och honom kan man ju inte tro på. ;)

  Kommentera


  • #3
   Forumet fixar inte nästlade quotes i spoilers eller tvärtom speciellt bra, så det får bli ociterat.

   Jag kommer här huvudsakligen med gissningar och vad jag själv skaffat mig för huvudkanon. Ta det för vad det är.

   Spoiler: 
   "Som andra redan frågat, vad tror egentligen skurken kommer att hända om han får som han vill?"

   Jag tror att han är en megalomanisk person med ganska ordentligt gudakomplex; han vill vara den som ger mänskligheten stjärnorna - urfadern, liksom. Så jag tror att han tänker sig att hans nya replikanter, de som lyder order utan att tveka, kommer att bli mänsklighetens eviga tjänare därute på kolonierna.

   Jag tror att det ekonomiska incitamentet vid det här laget är sekundärt.

   "Förklaras det någonsin varför minnesexperten gav K ett av hennes egna minnen? För om han är en helt vanlig replikant, som "föddes" i vuxet tillstånd, så har han egentligen inget alls att göra med barnhems-planen. Vad gick förresten den ut på? Handlade det bara om att förvirra fakta om barnets kön?"

   Jag tror att hon gett små delar av sina minnen till andra också. K råkade bara vara där. Han var egentligen inte knuten till någonting, han mest bara snubblade in i alltihop.

   Jag tyckte att det blev en ganska snygg kommentar på vår tendens att läsa in system och struktur och mönster där de inte finns, samt vår önskan att se oss själva som huvudpersoner i berättelsen om världen (där sanningen är att vi alla bara liksom _är_, och ibland händer det saker som vi blandas in i).

   "Jag gillar att Villeneuve ignorerar Scotts idiotiska idé om att Deckard är replikant. Eller rättare sagt, han lägger en replik om det i skurkens mun, och honom kan man ju inte tro på."

   Jag gillar att Villeneueve såg till att den nya filmen blev rätt så kompatibel både med den vedervärdiga theatrical cut och den på alla sätt överlägsna final cut. Och att han såg till att de av oss som tyckte att det var coolt att Deckard antagligen också var replikant, att det gav en intressant dimension till filmen, kan fortsätta vara av den uppfattningen.


   Fan, nu vill jag ju se om den igen. Men jag har inte tid, och dessutom går den väl inte längre i några bra salonger... Så jag kanske får trösta mig genom att se om Atomic Blonde igen, nu när det kommit en version utan koreanska undertexter...

   Kommentera


   • #4
    Jag kom precis tillbaka från bian efter att ha sett den nya Marvel-filmen Thor.

    Kort sagt kan vi säga att jag tyckte att filmen var bra. Någon (ingen nämd, ingen glömd, Krank) hade försökt skrämma mig till att tro att det skulle vara någon slags Stefan och Krister film, men det var det sån tur inte.
    Den har var nämligen med bra skådespel och rolig.

    Den gör i princip ingenting nytt överhuvudtaget när det kommer till story, karaktärer, karaktärsutveckling etc. men det är välgjort och den är, som sagt, väldigt rolig.

    Den fixar precis på gränsen Bechdel-testet också, så det blir en stark fyra av fem.

    Introduktionsscenen för Scrapper 142 är för övrigt den bästa introduktionskaraktären för en scen som jag har sett på extremt länge.

    -----------------------------------------------------------------------

    Det här inlägget ska nu istället handla om trailers, och de aporna som sitter och designar dem. Har du sett trailern till Thor-filmen, så kommer nämligen i princip ingenting överhuvudtaget att vara en överaskning för dig. Du kommer veta i princip exakt allting, utan möjligtvis hur de löser klimaxet av filmen.

    Och det värsta är?

    DET VÄRSTA ÄR ATT SF-APORNA BESTÄMMER SIG FÖR ATT VISA TRAILERN FÖR THOR-FILMEN I BIOREKLAMEN TVÅ MINUTER INNAN THOR-FILMEN STARTAR, SÅ OM NÅGON, PÅ NÅGOT SÄTT, HAR LYCKATS UNDVIKA EN NÄVE SPOILERS SLÄNDGA I ANSIKTET HITINTILLS SÅ TVÅNGSMATAS DE NU MED SKED TILL DIG!
    APJÄVLAR!

    Kommentera


    • #5
     Jag gick på Folkets Bio och såg Dario Argentos Suspiria som fyller 40 år i år. Det har gjorts en digital restaurering som ska ha rätt återgivning av färgerna (vilka spelar en stor rolll i den här filmen).

     Det var en mycket underhållande stund, bitvis för att jag var tvungen att skratta åt hur stolpigt eller konstigt det var gjort. Det är rolig att ha sett den. För mig var musiken (som väntat) det bästa med filmen – jag gick i princip dit och hoppades på en lång musikvideo.

     Av mig får filmen tre skrämda balettdansöser av fem: kul att ha sett, inget måste.

     Kommentera


     • #6
      Ursprungligen skrivet av Mundo Visa inlägg
      Det här inlägget ska nu istället handla om trailers, och de aporna som sitter och designar dem. Har du sett trailern till Thor-filmen, så kommer nämligen i princip ingenting överhuvudtaget att vara en överaskning för dig. Du kommer veta i princip exakt allting, utan möjligtvis hur de löser klimaxet av filmen.

      Och det värsta är?

      DET VÄRSTA ÄR ATT SF-APORNA BESTÄMMER SIG FÖR ATT VISA TRAILERN FÖR THOR-FILMEN I BIOREKLAMEN TVÅ MINUTER INNAN THOR-FILMEN STARTAR, SÅ OM NÅGON, PÅ NÅGOT SÄTT, HAR LYCKATS UNDVIKA EN NÄVE SPOILERS SLÄNDGA I ANSIKTET HITINTILLS SÅ TVÅNGSMATAS DE NU MED SKED TILL DIG!
      APJÄVLAR!

      QFT.

      Jag valde att sitta och humma och titta på min mobil under trailern, så jag slapp spoilers. Men det där är ett jävla sätt. Jag är redan hatisk mot trailers överlag, och att de spoilar andra filmer man kanske vill se, men det här med att spoila filmen man precis sitter och ska se? Ett steg för långt, helt klart.

      Apjävlar.

      Om jag vågade, skulle jag göra verklighet av min plan att börja komma 20 minuter för sent till biografen.

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg
       Om jag vågade, skulle jag göra verklighet av min plan att börja komma 20 minuter för sent till biografen.
       Jag vill minnas att forumit Simon vid något tillfälle sagt att han brukar göra så nu för tiden... så du vore i gott sällskap.

       Kommentera


       • #8
        Jag har också vart och sett Thor, men efter som det var ett barn i mitt sällskap tog det sån tid att komma in i salongen att trailersarna var slut. Jag tycker att det är en av de bättre Marvelrullarna och den bästa av Thor-filmerna. Typ allt var bra alltså. Mycket kul action-scener, mycket bra åsk-gudand:e från Thor, kul biroller, okej handling och bra soundtrack. 4 av 5 (på Marvelskalan 5 av 5).

        Till sist så vill jag bara säga att det alltid är den som blir spoilads fel att den blir spoilad. Att bara ta del av ett samtal om kultur bli förbannad är ett jävla oskick. Jag skulle recensera mycket mer film i den här filmklubben om inte en handfull av er blev så jävla sura av att prata story. Det är inte en normal, rationelle eller rättvis tankegång. Det är ett entitled jag-är-center-i-universum beteende som man borde växt ifrån i puberteten. Dessutom säger forskning att en person njuter mer av en spoilad än en ospoilad berättelse. Uppskärpning anbefalles.

        Kommentera


        • #9
         Ursprungligen skrivet av Jocke Visa inlägg
         Till sist så vill jag bara säga att det alltid är den som blir spoilads fel att den blir spoilad. Att bara ta del av ett samtal om kultur bli förbannad är ett jävla oskick. Jag skulle recensera mycket mer film i den här filmklubben om inte en handfull av er blev så jävla sura av att prata story. Det är inte en normal, rationelle eller rättvis tankegång. Det är ett entitled jag-är-center-i-universum beteende som man borde växt ifrån i puberteten. Dessutom säger forskning att en person njuter mer av en spoilad än en ospoilad berättelse. Uppskärpning anbefalles.
         Tvärtom är det ett jävligt egocentriskt beteende att gnälla över att behöva använda spoilertagg. Det är ingen som hindrar någon från att prata story. Det går dessutom utmärkt att starta nya trådar om filmer man vill diskutera mer på djupet, där man redan i startinlägget visar att tråden kommer att innehålla spoilers.

         Det här med att inte kunna ta hänsyn till andra är definitivt vad jag skulle betrakta som "ett entitled jag-är-center-i-universum beteende som man borde växt ifrån i puberteten".

         Det går att se en film ospoilad exakt en gång. Någonsin. Att se sjätte sinnet andra gången är i princip att se en annan film. Samma sak med Fight Club. Och den andra gången blir, i sin tur, annorlunda av att man har en ospoilad version med sig i bagaget.

         Sedan finns vad jag vet ingen forskning som säger att det där med "spoilers förbättrar upplevelsen" skulle gälla för alla alltid.         Men ärligt talat skiter jag i vilket. Om du inte vill delta i filmklubben, delta inte i filmklubben. Vill du ha en filmklubb där det är fritt fram att spoila filmer utan att behöva gå igenom det uppenbart skitjobbiga jobbet att sätta spoilertaggar och ta lite jävla hänsyn, skapa en.

         Kommentera


         • #10
          Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg
          Det här med att inte kunna ta hänsyn till andra är definitivt vad jag skulle betrakta som "ett entitled jag-är-center-i-universum beteende som man borde växt ifrån i puberteten".
          Har jag någonsin brutit mot spoilerregler och sånt här? Nej det har jag inte, efter som jag inte är en fis och sköljer mitt ris. Jag har bråkat lite om taggarna, efter som de är extremt användarovänliga.
          Det är inte filmklubbens extremt tydliga och lättföljda regler jag ställer mig mot, de har till och med klara exempel för den som undrar! Utan det jag är ute efter är hur folk som tycker att exakt lite vad som helst är en spoiler reagerar när de upplever sig bli spoilade. Det är helt loco-bananas.

          Det jag reagerade på var att en trailer för Thor Ragnarok skulle kunna innehålla något som spoiler den. Gör den det går det ju inte att prata om filmen alls efter som jag antar att trailern innehåller ett skämt och två actionscener out of context. (jag vet faktiskt inte om jag har sett nån trailer eller inte).

          Saker som skulle kunna var spoilers i Thor: Ragnarok
          Spoiler: 
          1. Att Asgård går under. 2. Att Hulken nacksvingar Fenrisulven 3. Att Mjölnir går sönder          Saker som inte kan vara spoilers i Thor: Ragnarok
          Spoiler: 
          1. Att Thor får en ny frisyr och slås med Hulken i en arena 2. Att tjejen blir deras kompis 3. Att Loke har roliga repliker


          Det är alltså inte FILMKLUBBENS REGLER jag har problem med. Inte alls.

          Kommentera


          • #11
           Ursprungligen skrivet av Jocke Visa inlägg
           Det är inte en normal, rationelle eller rättvis tankegång. Det är ett entitled jag-är-center-i-universum beteende som man borde växt ifrån i puberteten.
           Lite töntigt, men ålrajt. Jag kan berätta vad som spoilas i trailer, eftersom det verkade väldigt otydligt för dig. Du ska nog vara glad att du missade den, eller om du sett den tidigare, inte är särskilt uppmärksam/har dåligt minne.

           Spoiler: 

           1: Thors hammare går sönder.
           2: Scrapper 142 är en Valkyria.
           3: Midgård förstörs/sprängs i luften


           Så av dina egna exempel kom två av dem faktiskt med i deras trailer, som kan ses här.

           https://www.youtube.com/watch?v=ue80QwXMRHg

           Spoiler 1 är 0.11 in,
           Spoiler 2 är 0.41 in.
           Spoiler 3 är 1.11 in.

           Ursprungligen skrivet av Jocke Visa inlägg
           Utan det jag är ute efter är hur folk som tycker att exakt lite vad som helst är en spoiler reagerar när de upplever sig bli spoilade. Det är helt loco-bananas.
           Vill bara understryka/upprepa här om det var otydligt, två av dina egna exempel på "vad som är spoilers"-värdigt var alltså med i trailern.           Min gissning är att du helt missade spoiler 2 också och därför inte nämde den, men det är självklart en möjlighet att du inte anser att det är en spoiler. I vilket fall som helst...
           Dina poänger har ofta lite bättre impact/umpf om de inte säger emot dig själv.
           Något att ha i åtanke till nästa gång.
           Trevlig helg!

           Kommentera


           • #12
            Ursprungligen skrivet av Mundo Visa inlägg
            Så av dina egna exempel kom två av dem faktiskt med i deras trailer, som kan ses här.

            https://www.youtube.com/watch?v=ue80QwXMRHg
            OK, jag har två saker att säga:

            1) Jag är så jävla glad över att jag lyckades ignorera den där trailern.
            2) Jag villhöver se om filmen typ... nu. Eller snart. Jag undrar om jag har SF-bioklubbspoäng nog för att se den till veckan...

            Kommentera


            • #13
             Jag tänker att det är ganska stor skillnad mellan att spoila Sjätte sinnet, Fight Club eller whatever som har en hemlighet i centrum för sin story och att spoila en fucking action-marvel-holabaloa. Jag skulle till och med vilja hävda att begreppet spoiler inte ens är applicerbart på de saker ni tar upp om Thor.

             Det sagt är vi alla olika och man ska förstås respektera de som anser att alla större händelser i en story kan spoilas, oavsett genre och dramaturgi. Men jag blir lite förvånad över hur "argh-allt-kan-spoilas-nggh"-sidan har skaffat sig sådana höga hästar att man tycker att man kan bete sig som arslen mot meningsmotåndare.

             Kommentera


             • #14
              Ursprungligen skrivet av Vimes Visa inlägg
              Men jag blir lite förvånad över hur "argh-allt-kan-spoilas-nggh"-sidan har skaffat sig sådana höga hästar att man tycker att man kan bete sig som arslen mot meningsmotåndare.
              Antagligen en reaktion på "det är okej att spoila, föresten finns det inga spoilers"-sidans ofta totala nonchalans, hån och, spännande nog, de höga hästarna de sätter sig på :)

              Kommentera


              • #15
               Nej.

               Kommentera

               Arbetar …
               X