Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Febriga och fulla God45 sammanfattar Arrow

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Henke, 16 July 2018, 20.34
24 responses
1.113 visningar
2 gillar
da_bohz
av da_bohz
 
Skapad av Tzeraph, Idag, 20.22
8 responses
60 visningar
0 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Genesis, 06 July 2018, 23.06
26 responses
576 visningar
0 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av RasmusL, 12 July 2018, 00.00
37 responses
878 visningar
0 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av Äventyr, 12 January 2018, 23.31
7 responses
387 visningar
4 gillar
Äventyr  
Skapad av Frogdog, Idag, 03.28
12 responses
277 visningar
1 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av afUttermark, 30 June 2018, 09.50
17 responses
555 visningar
0 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av luddwig, 29 June 2018, 20.35
51 responses
1.381 visningar
0 gillar
Tzeraph
av Tzeraph
 
Skapad av jensofsweden, Idag, 20.01
0 responses
27 visningar
1 gillar
jensofsweden  
Skapad av krank, 16 July 2018, 10.45
10 responses
207 visningar
0 gillar
Minimoni  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Febriga och fulla God45 sammanfattar Arrow

  Så i våras när jag var superfebrig pga körtelfeber och halsfluss och var full förklarade jag tydligen tv-serien Arrow för en vän över sms. Jag har tagit ut hennes svar och frågor och presenterar istället mitt packade svamlande i ren form:


  Pitchen för Arrow är bokstavligt talat den dummaste för något tv-program någonsin.

  Oliver Queen är en miljonär Playboy som åker på en båt resa med sin far vid 20. Båten sjunker och alla tror de har dött (tillsammans med Olivers flickväns syster som han hade en affär med på båten). Men det visar sig att Oliver varit i liv på en öde ö i 5 år och de hittar och räddar honom. Han kommer tillbaks till Star City med en Kill List på några av de rikaste invånarna i staden som han börjar brutalt mörda med hjälp av en pilbåge medan han är klädd som Robin Hood.

  Inte färdig 😛 Blir värre!

  Det visar sig att Olivers far var med i en hemlig konspiration med en annan rik kille i staden (Malcolm Merlyn) som hade en ond plan att bygga en jordbävnings maskin, med onda affärer driva alla de fattiga i staden in i ett område och sedan mörda dem med en jordbävning. Alla de rika onda på listan är med i konspirationen.

  Merlyn har hittar på detta eftersom hans fru som var en socialarbetare/läkare/helgon blev mördad av fattiga människor och nu skall han hämnas. Så han åkte till Nepal och blev tränad av The League Of Shadows till att vara en ond ninja. Han är nu Merlyn the Magician eller The Dark Archer.


  Merlyn sänkte båten för att döda Olivers pappa för att pappan hade dåligt samvete. Nu, allt på ön berättad i flashbacks så det går jättelångsamt men på ön finns det i alla fall onda soldater, supersoldater, trollkarlar från Afrika och sedan var han inte på ön hela tiden utan var i Hong Kong och Ryssland viss tid. Det är i alla fall där som Oliver lär sig sina Robin Hood skills.

  Varför använder de bågar? Oliver för att han får ninja träning och överlever på ön med en båge. Merlyn för att bågar är coola? Det är oklart.

  Det är ett mycket dumt vapen.
  Men det blir dummare!

  Så det är Oliver, The Hood, som vill döda onda rika människor med en pilbåge och typ är en serimördare vs. Merlyn som vill döda fattiga människor. Det är säsong ett. 90% av tiden är det en såpopera.

  10% av tiden? Brutala, och jag menar otrevliga tortyr och dödsskjutningar med pilbåge

  Men Oliver dödar Merlyn men lyckas inte stoppa maskinen riktigt. Så slummen är förstörd men alla de fattiga har det nu bara värre

  Sedan kommer säsong 2. DC vill göra en spinoff med The Flash som ska vara kul och barnvänligt! Så nu introducerar vi SUPERKRAFTER och Oliver slutar dödad folk för det är "fel" och han är en "hjälte". Han byter nu namn till The Arrow

  För att kompensera blir det nu mer tortyr

  Jag vill nämna att vår kille här har en pilbåge och The Flash är mäktigare än Stålmannen. Men det är
  Bara ibland crossovers.

  I alla fall. Olivers flickväns syster? Hon klarade sig också och är nu en ninja. Så de måste slåss not henne, hennes galna sexiga ninja ex och ex:ets odödliga ninja pappa.

  Det är säsong 2.

  Säsong 3 har supersoldaterna från ön som skurkar. De har badass masker på sig och är som Wolverine allihop.

  Ja! Huvudrollen är så het. Du måste se honom! Han var med på American Ninja Warrior också.

  I alla fall. Vid slutet av säsongen byter han namn igen till The Green Arrow. Oh, och staden är ännu värre nu.

  Sedan är det en ny spinoff mellan säsong 3 och 4 som handlar om glada tidsresande superhjältar ledda av en rymd cowboy. Här tar vi in skurkar och sidokaraktärer från Arrow och The Flash som huvudpersonerna.

  Alla är snygga. Det är great 😊

  I alla fall. Säsong 4 är när saker går... Weird. Så skurken är en ond trollkarl och ninja mästare som har en sci-fi plan att utrota mänskligheten och starta om från Ark kupoler.

  Folk dras tillbaks från helvetet, det finns satan altare. Weird. Det viktiga här är att säsongen slutar med att Oliver börjar mörda folk igen. För det är enda sättet att stoppa Ninja Mästare Magikern och då är det väll ok att skjuta alla andra också. Oh, Oliver blir också vald till borgmästare. För superskurkar har dödat 5 borgmästare hittills i serien (en borgmästare var typ en shitty sidoskurk också...)

  The Green Arrow är ju vid det här laget en "Superhjälte" fast han är en seriemördare. För de riktiga hjältarna gillar honom

  The Flash Crossovern är typ The Flash som går "Det är coolt, han är min kompis och en superhjälte." Medan alla hans vänner går : "Nej han är en serimördare!!!"

  Den är bara outhärdlig om du inte gillar nonsens

  Sedan nuvarande säsongen. Säsong 5. Som börjar med att i Spin offen The Flash (som knappt har med den här serien att göra) så har de ändrat tidslinjen genom att springa riktigt, riktigt snabbt. Så nu är allt annorlunda här med. Karaktärer har barn helt plötsligt och stuff

  Oh, och det fanns en crossover mellan alla seriern och Supergirl, där de slåss mot aliens!

  Serien handlar egentligen om vem som ligger med vem och vem som ljuger för vem för det är en såpopera 😛

  Jag gillar det.... Men jag kan ju inte rekommendera till någon att se 4 olika serier i exakt rätt ordning annars kommer de aldrig hänga med 😛

  Sedan är Supergirl serien kopplat till det här universumet. Och Supergirl serien handlar om att hon som spelade Ally McBeal är elaka ägaren av en tidning. Och det är värt att se hela serien för.

 • #2
  Jag har sett säsong ett. Den var... inte bra. INTE bra. Behållningen för mig var Olivers ö-kumpan som hade attityd och att hon som spelade den kvinnliga huvudrollen var söt. I övrigt var det, precis som du skriver, en såpopera med krystad handling och stora logiska luckor, kryddad med brutalitet. Jag lär inte se fortsättningen.

  Kommentera


  • #3
   Ursprungligen skrivet av luddwig Visa inlägg
   Jag har sett säsong ett. Den var... inte bra. INTE bra. Behållningen för mig var Olivers ö-kumpan som hade attityd och att hon som spelade den kvinnliga huvudrollen var söt. I övrigt var det, precis som du skriver, en såpopera med krystad handling och stora logiska luckor, kryddad med brutalitet. Jag lär inte se fortsättningen.
   Jag kan verkligen inte rekommendera den... men jag har sett alltihop, alla spin offs, gick tillbaks och läste Marw Wolfmans Vigilante v1 för research och... Jag bara gillar den men det är inte en bra serie...

   Brutaliteten är dock amazing! Jag vill se brottslingar brutaliseras med jaktpilar genom sina ben blandat med vackra människor som har en såpopera :)

   Oh, och kompisen på ön blir en awesome superskurk sedan :)

   Kommentera


   • #4
    Av det jag inte sett låter det sämst att systern kommer tillbaka (men det passar förstå in med den usla handlingen i övrigt, och med genren) och rymdcowboyen låter bäst (för att det känns retro-weird på precis rätt sätt).

    Kommentera


    • #5
     Ursprungligen skrivet av luddwig Visa inlägg
     Av det jag inte sett låter det sämst att systern kommer tillbaka (men det passar förstå in med den usla handlingen i övrigt, och med genren) och rymdcowboyen låter bäst (för att det känns retro-weird på precis rätt sätt).
     ALLA kommer tillbaks från döden. Det är precis som i serierna fast snabbare. Döden betyder verkligen noll.

     Rymcowboyen är retro amazing :) Och polare med Jonah Hex som också är med i tidsrese spin-offen :)

     https://m.youtube.com/watch?v=ITp1oP0FTGM

     Kommentera


     • #6
      Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg
      Och polare med Jonah Hex som också är med i tidsrese spin-offen
      Nu börjar det verkligen likna något!

      Kommentera


      • #7
       Isch ja, Arrow... Jag är stort fan av karaktären i serievärlden, men allt som gör honom intressant att läsa om är borta på TV. Jag plågade mig genom säsong ett, där det enda som fanns att gilla var fajter snäppet över genomsnittet. Säsong två var banne mig ännu sämre undantaget en funktionell skurk som blev rätt bra mot slutet. Men det kunde inte rädda serien. Jag lade ner efter säsong två och minns den mest som tid jag aldrig får tillbaka.

       De andra har jag hört gott om (Supergirl har jag sett några avsnitt av och gillar) men jag vette fanken om jag orkar testa dem. Men nu fick jag ju reda på att Jonah Hex är med. Det kanske får bli lite Legends of Tomorrow trots allt. :)

       Kommentera


       • #8
        Ursprungligen skrivet av Khan Visa inlägg
        Isch ja, Arrow... Jag är stort fan av karaktären i serievärlden, men allt som gör honom intressant att läsa om är borta på TV. Jag plågade mig genom säsong ett, där det enda som fanns att gilla var fajter snäppet över genomsnittet. Säsong två var banne mig ännu sämre undantaget en funktionell skurk som blev rätt bra mot slutet. Men det kunde inte rädda serien. Jag lade ner efter säsong två och minns den mest som tid jag aldrig får tillbaka.

        De andra har jag hört gott om (Supergirl har jag sett några avsnitt av och gillar) men jag vette fanken om jag orkar testa dem. Men nu fick jag ju reda på att Jonah Hex är med. Det kanske får bli lite Legends of Tomorrow trots allt. :)
        Första säsongen av Legends ät bra, mest eftersom det är en sammanhållen och planerad historia rakt igenom. Säsong 2 är det värsta av någon av serierna.

        Kommentera


        • #9
         Supergirl är bra, Flash väl ok (men lite väl många speedsters), Legends är en konstig Doctor Who-rip off (men kul ibland) och Arrow är seeeeeeg. Hatar sega flashbacks.

         Kommentera


         • #10
          Är det inte en crossover med den kortlivade Constantine-serien i något avsnitt också? Tydligen dök John också upp på världens mest överbefolkade öde ö...

          Kommentera


          • #11
           Heh... jag har sätt alla... inte alltid direkt när de kom ut (det varierade mellan perioder utav direkt, och omgångar utav tittande var 2an-6e månad)... och jag har sätt allt i alla serierna i kronologisk ordning som de kommit ut också.

           Men för att försäkra mig om att jag såg alla avsnitten i rätt ordning också, så skapade jag en notepad fil där jag skrev upp varenda avsnitt (namn, avsnitt och datum) i rätt ordning i början av tv-säsongen när serierna startade (ca hösten för de flesta)... för att försäkra mig om att jag inte råkade komma fel i ordningen med sådant som crossover avsnitt. XD Jag såg till och med två andra DC serier som gick samtidigt, men som inte har varit direkt kopplade till Arrow, Flash, Supergirl, eller Legends.

           Ett kort exempel i spoilern:

           Spoiler: 
           Detta var standard ordningen som serierna visades under en vecka. Ordningen var nästan alltid den samma (där var kanske nån serie som bytte dag, minns inte riktigt), men ibland så visades inte vissa serier alls under en eller flera veckor/månader.

           Supergirl - S02E01 - 2016-10-10
           Gotham - S03E04 - 2016-10-10
           Lucifer - S02E03 - 2016-10-10
           The Flash - S03E02 - 2016-10-11
           Arrow - S05E02 - 2016-10-12
           L.O.T - S02E01 - 2016-10-13

           Stör mig på att man inte kan Tab'a här i forums texten som man kan i notepad... för nu ser ju min lista helt sned och osymetrisk ut ju!

           Än så länge så har jag gillat allt jag har sätt också från serierna.

           Där är också ett flertal andra DC tv-serier som jag har tittat på igenom de senaste årens lopp också, som jag också gillat så klart. Som t.ex: Human Target, Constantine, Powerless (yes... even that one... XD ), och Preacher så klart... har också kollat på en del tecknade DC serier... Smallville brukade jag kolla på, men jag tappade bort den runt en ca 10 år sedan när jag nästan helt slutade titta på tv (jag gick över till att titta på alla mina tv-serier via datorn... där var en hel del tv-serier som jag liksom "tappade bort" där i det skiftet).

           Jag har dock större tollerans än vad de flesta tenderar ha... så att jag säger att jag gillar något behöver nödvändigtvis inte betyda att det skulle vara kvalitet i allmänhetens ögon. XD

           Den enda DC tv-serien just nu som jag inte kollar på, och kommer inte kolla på heller, är iZombie... får mest en "meh"-känsla över dem...


           Dock så är mina favorit superhjälte tv-serier fortfarande en Marvel serie (vilket är mitt favorit superhjälte serietidnings företag... följt utav Image Comics... DC's serietidningar har aldrig varit min grej, nästan alla utav dem har tråkat ut mig... har inga problem med att kolla på film och tv-serier från dem dock, obviously^... XD ).

           För mig är Daredevil den bästa superhjälte tv-serien, och kort där efter följt utav Agents of S.H.I.E.L.D. Ja, jag vet att många inte har gillar Agents of S.H.I.E.L.D... men efter ca halva första säsongen så blev det bättre, och specielt efter Captain America: Winter Soldier kom ut (2014, mot den sista ca tredjedelen utav säsong 1) så tog AoS flera kliv fram (Winter Soldier hade en rätt stor effekt på tv-serien)... och runt ca säsong 3, men definitivt med säsong 4, så klev AoS förbi alla andra DC tv-serier för mig.
           Last edited by Rhodryn; 11 July 2017, 00.47.

           Kommentera


           • #12
            Ursprungligen skrivet av Bolongo Visa inlägg
            Är det inte en crossover med den kortlivade Constantine-serien i något avsnitt också? Tydligen dök John också upp på världens mest överbefolkade öde ö...
            Jupp, han var med i ett avsnitt om jag minns rätt, minns inte vilken säsong dock... tror de nämnde honom i några andra avsnitt också.

            Tycker det är synd att de stängde ner Constantine serien, jag gillade den ju.

            Tydligen så ska där kanske komma en animerad Constantine serie dock, med samma skådis som rösten... så det är väl något... men hade hellre sätt att tv-serien hade fått fler säsonger.

            Kommentera


            • #13
             Ursprungligen skrivet av Bolongo Visa inlägg
             Är det inte en crossover med den kortlivade Constantine-serien i något avsnitt också? Tydligen dök John också upp på världens mest överbefolkade öde ö...
             Han är med i hela magi säsongen och gör saker som att försöka sno den magiska satan statyn, ger Arrow en magisk tatuering och senare drar han upp folks själar från helvetet.

             De nämner att han äventyrar runt i helvetet i säsong 5!och att det är därför de inte kan hämta honom till att hjälpa till med något.

             Kommentera


             • #14
              Ursprungligen skrivet av God45 Visa inlägg

              Han är med i hela magi säsongen och gör saker som att försöka sno den magiska satan statyn, ger Arrow en magisk tatuering och senare drar han upp folks själar från helvetet.

              De nämner att han äventyrar runt i helvetet i säsong 5!och att det är därför de inte kan hämta honom till att hjälpa till med något.
              Huh. Ges det någon upplösning på cliffhangern hans egen serie slutade med? Alltså att han blev besatt (av Pazuzu IIRC).

              Kommentera


              • #15
               Ursprungligen skrivet av Bolongo Visa inlägg
               Huh. Ges det någon upplösning på cliffhangern hans egen serie slutade med? Alltså att han blev besatt (av Pazuzu IIRC).
               Nej :(

               Kommentera

               Arbetar …
               X