Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Rollspel.nu's filmklubb 2017 v25

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Pilzeman, Igår, 12.17
3 responses
121 visningar
1 gillar
Lemur
av Lemur
 
Skapad av Max Raven, 19 June 2018, 14.57
2 responses
64 visningar
0 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av krank, 16 July 2018, 10.45
15 responses
312 visningar
0 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av RasmusL, Igår, 20.17
4 responses
154 visningar
2 gillar
Genesis
av Genesis
 
Skapad av Tzeraph, 18 July 2018, 20.22
14 responses
257 visningar
0 gillar
DeBracy
av DeBracy
 
Skapad av Moondoz, Igår, 13.19
9 responses
114 visningar
4 gillar
zonk
av zonk
 
Skapad av Henke, 16 July 2018, 20.34
42 responses
2.113 visningar
3 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av Arkynata, 17 July 2018, 16.39
3 responses
135 visningar
2 gillar
Arkynata  
Skapad av Äventyr, 12 January 2018, 23.31
8 responses
485 visningar
4 gillar
damogn
av damogn
 
Skapad av Khan, 19 July 2018, 13.22
18 responses
357 visningar
3 gillar
Khan
av Khan
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Rollspel.nu's filmklubb 2017 v25

  Detta är WRNU's filmklubb för v25.

  Klubben är ganska prestigelös och du får gärna vara med.

  Du behöver inte "anmäla dig" för att vara med. Det är bara att hoppa på precis när som helst.

  Jag brukar iaktta följande "regler"; ni andra följer naturligtvis vilka regler ni vill*:

  1) Jag tänker se minst en film i veckan.
  2) Det ska vara minst en film jag inte tidigare skrivit om i Filmklubben, varken innevarande eller tidigare år.
  3) När jag sett en film skriver jag något om den, mycket eller lite i mån av tid och relevans.
  4) Jag skriver bara om filmer jag sett innevarande vecka.
  4) Jag kommer att betygsätta enligt det här betygsystemet som jag knåpat ihop. Tanken med det är att få konkreta kriterier och därmed mer rättvis/jämn betygsättning.

  (Mina betyg tenderar att flockas kring "4/5", eftersom jag främst ser till att se film jag redan vet att jag gillar eller har god anledning att tro att jag kommer att tycka om).

  Personer som varit med tidigare: LÄNK TILL GOOGLE SPREADSHEET.

  Om någon är saknad, säg till! Eller kryssa in er själva.


  * TILLÄGG: Det finns en regel som inte är frivillig: INGA SPOILERS. Med spoilers menas inte "actionhjälten överlever till slutet" eller så utan mer att avslöja relationerna i familjen Skywalker, vad soylent green är gjort av eller Tyler Durdens bakgrund. Ni vet vad som menas; saker i filmer som är tänkta att vara hemliga och vars avslöjande liksom är en grej. Vissa av oss älskar oväntade vändningar i filmer och vill inte få vårt nöje förstört. Om du vill diskutera något som kräver att du spoilar, använd spoilertaggarna. De ser ut såhär:

  [spoiler] [/ spoiler]

  fast utan mellanslaget efter /. Mellan ] och [ där i mitten skriver du det som är spoiligt. Då kommer det att krävas en aktiv handling - att man klickar på en knapp - för att läsa det som står där. Skitpraktiskt!

 • #2
  Jag har sett Royal Flash från 1975.

  Det är en filmatisering av den andra Flashman-romanen, med manus av böckernas författare George MacDonald Fraser, regi av Richard Lester. och Malcolm McDowell i huvudrollen.

  Detta låter ju som en vinnande kombination, så varför är denna film inte mer känd? Jo, därför att den faktiskt är rätt tråkig. Den är full av scener som segar sig fram utan något tydligt syfte, humor som inte är rolig, och karaktärer vars motiv är svårbegripliga. Hur kunde detta ske? Jag menar, Lester är ju en erkänt skicklig filmmakare, som precis innan hade gjort succé med sina två filmer om musketörerna. Och Fraser skrev faktiskt manus till de också, så han är inte inkompetent inom filmgebitet.

  Om jag skulle gissa, så skulle jag skylla på filmatiserings-förbannelsen. Jag har inte läst just den boken som filmen bygger på, men Flashman-böckerna tenderar att vara pikaresker utan särskilt mycket till övergripande struktur, och de är beroende av att man hela tiden ser världen ur Flashmans synvinkel. Allt detta är väldigt svårt att översätta till film. Kanske rentav omöjligt.

  Betyg: 2 av 5

  Kommentera


  • #3
   Jag har inte sett filmen, men har förstått att den ska vara dålig. Och jag tror att du har rätt i att mycket av böckernas storhet måste gå förlorade när Flashmans unika POV försvinner. GoT lider av samma sak, det mesta av det som gör GRRM till en bra författare går förlorat i översättningen. Det går rykten om att det ska göras en ny Flashmanrulle, men jag kan inte få klarhet i hur mycket substans det ligger i dem; hade en sådan film kommit får vi kanske svar på om det går att göra honom bra på film.

   En annan aspekt är att Royal Flash är den sämsta av de elva böckerna om Flashman, tom den klart sämsta. De andra böckerna är historiska romaner, där MacD F på ett mycket skickligt sätt väver in Flashy i verkliga historiska händelser och låter honom träffa historiska personer; själva huvudhandlingen bortanför Flashmans egna eskapader är alltid historiska händelser i de här böckerna - utom i just R F. Den är en fantasi, helt frikopplad från historiska förlopp och har tom fiktiva platser något så vitt jag vet inte förekommer i någon annan bok. (Fiktiva personer finns det däremot i alla böckerna). E F blir i det närmaste steampunk, fast utan steam och utan punk.

   Kommentera


   • #4
    Jag har sett Get Out. Ja, lite efter alla andra men ändå.

    Detta är ju en film som är väldig svår att diskutera utan spoilers, eftersom det är en thriller som till stor del bygger på en twist.
    Spoiler: 
    Nämligen en som är väldigt [B]Stepford Wives[/B] eller kanske rentav [B]Invasion of the Body Snatchers[/B].

    Men så mycket kan jag väl säga att jag gillade den väldigt mycket, trots att precis hela handlingen blivit spoilad för mig innan. Det måste väl vara det svåraste testet för en film med detta upplägg - kan man uppskatta den även utan överraskningseffekten? I det här fallet kunde jag som sagt det. Dels är den oerhört välgjord filmiskt sett - inklusive subtila skådespelarprestationer som blir än mer betydelsefulla när man vet vad som egentligen är på gång. Dels berör den politiska teman som är intressanta att fundera vidare över.

    Finns det några brister? Tja, en sak jag undrade över...
    Spoiler: 
    Varför var det exakt en svart man med på festen? Antingen borde de haft många fler (vi vet ju att en hel drös med kidnappningar skett) för att få Chris att känna sig lugn, eller ingen alls. Bara en sticker ut väldigt mycket. Och så bara råkade det vara någon som Chris och Rod kände, så lägligt då. Förresten: är det inte typiskt att det verkar vara 99% män som blivit "konverterade"? Inte ens rika vita kvinnor uppnår jämlikhet, tycks det...


    Betyg: 4 av 5

    Kommentera


    • #5
     Jag har sett Ex Machina och Boyhood.

     Ex Machina är exakt som man tänker sig. Den är snygg. Den är välspelad. Och exakt inget som avviker från standardmall 1a händer. 3 av 5

     Boyhood är en mer komplicerad film att säga något om. Jag gillar Richard Linklaters andra långtids-projekt bara en natt/dag/kväll/(förmidag?) värdigt mycket och det är lite samma grej här. Det är slice-of-life inspelat under 12 år med samma skådisar, vi får följa Mason, hans syster, mamma, hennes olika karlar och hans frånvarande far under jättelång tid.
     Det är superbra. Till slut började jag skratta runt roligheter familjen sa runt middagsbordet på samma sett som jag skulle gjort om jag själv satt där. I de scener när något som händer Mason eller hans syster hände mig som barn/tonåring blev jag nostalgisk (särskilt i scenen när hans systers rumskompis kommer hem en dag tidigare än planerat). Barnen spelar bra, Patricia Arquette och Ethan Hawke gör föräldrarna extremt bra. Det enda lilla klaget jag har är att systern verkligen inte på något vis påminner om de andra i familjen till utseendet (inte ens som barn) men sen så år hon castad för att hon är Liklaters dotter och alltid skulle finnas till hands, så det får man lite ha överseende med. Sen är filmen väldigt lång, men den passar med att vara lång så det gör mig inget alls, jag bara trodde den skulle ta slut när det var ungefär en timme kvar.
     5 av 5

     Kommentera


     • #6
      Jag har sett Drunken Master.      Freddie Wong (Jacky (sic) Chan) är en ung odåga, som jävlas med sina lärare och limmar på fel flickor och får stryk. Hans pappa Robert Wong (Lam Kau) får till slut nog, och skickar iväg sin son att tränas stenhårt i kung fu av So Hei (Yuen Siu-tien).

      Robert har dock ett annat problem än sin son: en rival som vill utvinna kol där Roberts kung fu-skola står. Eftersom Robert inte går med på det anlitar rivalen en lönnmördare, Åskfoten (Hwang Jang Lee), att sparka skiten ur Robert. Roberts kung fu är stark, men Åskfoten är överlägsen.

      Så allt hänger på att Freddy lyckas lära sig Drängfull Kung Fu av So Hei.

      ---

      Jackie Chan var 24 när han gjorde sin roll som Freddie Wong, väldigt tidigt i sin karrär. Det är också väldigt tidigt i komedi-kung fu med väldigt mycket slapstick, och det är också regissören Yuen Woo-pings andra film. Filmen känns också som en prototyp, om än en väldigt stabil prototyp.

      Men jag hade roligt och fick en massa Feng Shui-inspiration.

      Kommentera


      • #7
       Att de valt att byta namn på Wong Fei Hung till Freddie är ju bra märkligt, särskilt när så många kungfu filmer handlar om honom. Även tränarenen So Chan är ju en kinesik folkhjälte, men han får i alla fall behålla sitt namn...

       Kommentera


       • #8
        Ungefär hälften av dialogen hade kass engelsk dubbning, och hälften hade kass kantonesisk dubbning. Så det är nog nånstans där som Fei-hung -> Freddie hände.

        Kommentera


        • #9
         Jag har sett Batman v Superman Ultimate Edition.

         Jag hör ju till de som tyckte att bioversionen faktiskt var helt okej, men det här är en betydligt bättre film. En halvtimme mer gör att filmen visserligen blir tre fecking timmar lång, men den fördjupar det som behövde fördjupas, motiverar det som behövde motiveras och skapar överhuvudtaget en mycket mer koherent upplevelse.

         Jag gillar fortfarande hur filmen jobbar med musik för att ge alla skeenden en ödesmättad, episk känsla. Allt känns förutbestämt och man känner katastrofen komma
         Spoiler: 
         - och det [I]är[/I] ju förutbestämt. Hans inblandning i alltihop blir mycket mer tydlig i den här filmen. Att det visar sig att han låg bakom alltihop kommer som mindre av en överraskning.

         Det här är ett exempel på film där jag tänker att bolaget mecklade för mycket. Den hade kunnat vara begriplig OCH lite drygt två timmar lång om de skippat att ha med Wonder Woman och alla referenser till kommande JLA-filmen. De tillför nämligen inte speciellt mycket till den här filmen, även om scenen med just Wonder Woman är en av filmens bästa. Hon är så galet overpowered här att alla andra framstår som barnsliga mesar.

         Men de envisades med att ha med de delarna OCH klippa ner filmen till 2.5h. Och då fick de en betydligt sämre film.


         Så. Är det här en femma? Den är nära, det kan jag väl säga. Väldigt, väldigt nära.

         BETYG: 4/5


         Jag har också sett om John Wick, och direkt efteråt såg jag John Wick Chapter 2.

         JWC2 är bra i sin genre. Våldet är snyggt, storyn tunn, eskaleringen från ettan helt okej. Många kändisar i små och stora roller. Det här är inte en film man ser för dess lysande plot. Har man sett ettan hoppas jag att man är beredd på att ettan är typ samma grej fast mer.

         BETYG: 4/5


         Ikväll ska jag gå och se nya Transformersfilmen. Min förväntning är att jag kommer att få se jättestora robotar som förvandlar sig och slåss., och en i övrigt ganska dum story med många explosioner. Jag förväntar mig att det kommer att se ascoolt ut i 3d. Jag förväntar mig att det finns med alldeles för många trista jävla dinobots. Dinobots är fan det sämsta med transformersuniversat. Men ja, jag förväntar mig att jag kommer att sätta 4/5 på den.

         Kommentera


         • #10
          Det låter som BvS för de allra flesta jag hör sett den är en 1:a, och omklippningen möjligen höjer den till en 2:a eller kanske svag 3:a.

          Är den sämre än Suicide Squad? Har bättre saker att göra med min tid. :)

          Kommentera


          • #11
           Ursprungligen skrivet av Max Raven Visa inlägg
           Det låter som BvS för de allra flesta jag hör sett den är en 1:a, och omklippningen möjligen höjer den till en 2:a eller kanske svag 3:a.
           Då har de flesta du hört sett den helt enkelt en rätt tråkig filmsmak =)

           Ursprungligen skrivet av Max Raven Visa inlägg
           Är den sämre än Suicide Squad? Har bättre saker att göra med min tid. :)
           Jag tycker att den är bättre än Suicide Squad.

           Kommentera


           • #12
            Ursprungligen skrivet av Max Raven Visa inlägg

            Är den sämre än Suicide Squad? Har bättre saker att göra med min tid. :)
            Suicide Squad är den sämsta superhjältefilm jag någonsin sätt, den får Batman and Robin att framstå som bra

            JAg tror jag måste ta och se BVS extended.
            Jag gillade BvS men kände att filmen kändes väldigt sönderklippt.

            Kommentera


            • #13
             Jag hinner inte skriva en fullständig recension nu, för jag måste sova, men jag kan avslöja att jag inte kommer att sätta det betyg jag trodde att jag skulle sätta på The Last Knight...

             Kommentera


             • #14
              Ursprungligen skrivet av Max Raven Visa inlägg
              Det låter som BvS för de allra flesta jag hör sett den är en 1:a, och omklippningen möjligen höjer den till en 2:a eller kanske svag 3:a.
              krank vill tydligen inte ha samma sak från en film som de flesta av oss andra. ;)
              Notera för övrigt att jag enbart sett den förlängda versionen, inte bioversionen, och jag tyckte ändå att det var det sämsta jag sett på länge.

              Ursprungligen skrivet av Max Raven Visa inlägg
              Är den sämre än Suicide Squad? Har bättre saker att göra med min tid. :)
              Det är gungor och karuseller.

              Å ena sidan har BvS mer av en handling än SS. Den är fullständigt ologisk och meningslös, men det finns i alla fall en rörelse fram mot något, till skillnad mot SS som bara... intar några fräcka poser och känner sig nöjd med det.

              Å andra sidan har SS en handfull tillfällen när en bit dialog eller en karaktärs personlighet får glimma till och antyda att det hade gått att göra något med detta koncept. Till skillnad mot BvS som bara är en jämn grå massa hela vägen igenom.

              Kommentera


              • #15
               Ursprungligen skrivet av Max Raven Visa inlägg
               Det låter som BvS för de allra flesta jag hör sett den är en 1:a, och omklippningen möjligen höjer den till en 2:a eller kanske svag 3:a.

               Är den sämre än Suicide Squad? Har bättre saker att göra med min tid. :)
               Här snackar forat lite om filmen. Varning för spoilers i vissa sektioner. Generellt sätt tycker rollspel.nu att filmen är mög, och Krank tycker den är bra.

               Typ.

               Kommentera

               Arbetar …
               X