Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Rollspel.nu's filmklubb 2017 v3

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av luddwig, 17 April 2018, 14.42
28 responses
466 visningar
0 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av ripperdoc, Idag, 20.04
0 responses
3 visningar
1 gillar
ripperdoc  
Skapad av wilper, 10 May 2017, 19.57
245 responses
8.786 visningar
10 gillar
Tant Ragnar  
Skapad av Bifur, Igår, 10.55
16 responses
356 visningar
1 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av Evokee, Idag, 16.47
8 responses
92 visningar
0 gillar
terje
av terje
 
Skapad av Mattis, Idag, 17.20
0 responses
28 visningar
0 gillar
Mattis
av Mattis
 
Skapad av Wasabi, Igår, 12.10
1 response
98 visningar
0 gillar
Wasabi
av Wasabi
 
Skapad av God45, Idag, 15.30
0 responses
65 visningar
5 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Mekanurg, Idag, 12.02
1 response
95 visningar
6 gillar
obak
av obak
 
Skapad av Lupus Maximus, 02 April 2018, 20.00
9 responses
133 visningar
0 gillar
Lupus Maximus  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Rollspel.nu's filmklubb 2017 v3

  Detta är WRNU's filmklubb för vecka 3.

  Klubben är ganska prestigelös och du får gärna vara med.

  Du behöver inte "anmäla dig" för att vara med. Det är bara att hoppa på precis när som helst.

  Jag brukar iaktta följande "regler"; ni andra följer naturligtvis vilka regler ni vill (med ett undantag, som förklaras längre ner):

  1) Jag tänker se minst en film i veckan.
  2) Det ska vara minst en film jag inte tidigare skrivit om i Filmklubben, varken innevarande eller tidigare år.
  3) När jag sett en film skriver jag något om den, mycket eller lite i mån av tid och relevans.
  4) Jag skriver bara om filmer jag sett innevarande vecka.
  4) Jag kommer att betygsätta enligt det här betygsystemet som jag knåpat ihop. Tanken med det är att få konkreta kriterier och därmed mer rättvis/jämn betygsättning.

  (Mina betyg tenderar att flockas kring "4/5", eftersom jag främst ser till att se film jag redan vet att jag gillar eller har god anledning att tro att jag kommer att tycka om).

  Personer som varit med tidigare: LÄNK TILL GOOGLE SPREADSHEET.

  Om jag missat någon, säg till! Eller kryssa in er själva. Om du blivit ikryssad av någon annan och inte vill vara ikryssad, känn dig fri att ta bort kryssen och/eller ditt namn. Om du framledes vill slippa få ditt filmtittande registrerat i dokumentet, markera hela raden där ditt namn står och färga bakgrunden grå eller någon annan tydlig färg. På så vis blir det lätt att minnas att du inte vill vara med.


  DEN ICKE FRIVILLIGA REGELN: INGA SPOILERS.
  Med spoilers menas inte "actionhjälten överlever till slutet" eller så utan mer att avslöja relationerna i familjen Skywalker, vad soylent green är gjort av eller Tyler Durdens bakgrund. Ni vet vad som menas; saker i filmer som är tänkta att vara hemliga och vars avslöjande liksom är en grej. Vissa av oss älskar oväntade vändningar i filmer och vill inte få vårt nöje förstört. Om du vill diskutera något som kräver att du spoilar, använd spoilertaggarna. De ser ut såhär:

  [spoiler] [/ spoiler]

  fast utan mellanslaget efter /. Mellan ] och [ där i mitten skriver du det som är spoiligt. Då kommer det att krävas en aktiv handling - att man klickar på en knapp - för att läsa det som står där. Mycket praktiskt!

 • #2
  Om och om igen: 'Vantage point' (2008) med Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker m.fl.
  Ett terroristdåd/attentat mot USA:s president där saker och ting inte är vad de verkar, och sanningen kommer fram lite pö om pö...En filmhistoria som görs komplex utan att i grunden vara det, jag känner mig nästan lurad i slutet då den totala upplevelsen inte riktigt finns där. Det är mest staplande av små historier utan tyngd på de intressantaste.
  Whitaker stjäl filmen och är mest lysande i sin roll, ​Zoe Saldana är riktigt bra dom få minuter hon får, Sigourney Weaver likaså. Det finns inte så mycket utrymme för övriga skådisar, deras roller har sina tydliga begränsningar i stress-action momenten och tidshoppen. Historien blir intressantare än filmen, och historien har i slutänden inte så mycket intressant i sig: 3/5.
  Last edited by Voldstagg13; 21 January 2017, 12.19.

  Kommentera


  • #3
   Jag har sett CHAPPiE.   Sydafrika har köpt en serie bepansrade attackrobotar från Tetravaal, och de är en fantastisk framgång. De utvecklades av Deon Wilson (Dev Patel), som hellre sysslar med riktig AI än programmerade robotar. Hans kollega, Vincent Moore (Hugh Jackman) jobbar på en tung vapenplattform, men den är inte polisen så intresserad av.

   En av attackrobotarna är nummer 22, och den har notorisk otur och skadas ofta. När den kommer in efter att ha fått en raketgevärsgranat i magen öppnas en möjlighet för Deon. Istället för att skrota den så norpar han den, och mot VDns Michelle Bradleys (Sigourney Weaver) order installerar han sin AI i den.

   Det hade förstås varit bra om han hade gjort det i hemmet i kontrollerade förhållanden, men han och #22 kidnappas av en klase smågangsters med jätteproblem. Deras ledare, Ninja (Watkin Tudor Jones) har 22 dagar på sig att betala 20 miljoner rand till gangstern Hippo (Brandon Auret), och Yolandi (Yolandi Visser) har kommit på att om man har en omprogrammerade polisrobot som Chappie (Sharlto Copley) så är det en småsak att fixa pengarna.

   Och med de förutsättningarna så kan det ju bara gå åt fanders.

   ---

   Åh vad jag tyckte om den här filmen! Den är lite som en inverterad Robocop – skurkar istället för snutar och AI istället för cyborgs.

   Den skulle må bra av ett par lager polering till innan den började filmas och den kan inte riktigt hantera visionen som den vill ta sig an! Det känns som att Neil Blomkamp slänger in idéer i storyn men inte riktigt avslutar dem innan det kommer en ny idé eller en ny action-scen.

   Men trots det är det en skön film, en film med hjärta som jag bara vill älska!

   Kommentera


   • #4
    Jag har sett Swiss Army Man.

    Det är en film om... öh... okej, se den här trailern.

    Det här är en jättekonstig film. Jätte-jättekonstig. Prutthumor och identitetssökande och existentiell ångest och kärlek och tabun och att vara konstig och alla de där sakerna ingen någonsin pratar om.

    Jag har inte riktigt verktygen för att prata om den här filmen, känner jag. Men den balanserar sina olika delar på ett väldigt bra sätt. Den är väldigt välregisserad, välskådespelad, välgjord överhuvudtaget.

    Jag måste nog fundera lite mer innan jag kan prata mer om filmen.

    Samtidigt... Jag är extremt osugen på att se den igen. Jag kan gladeligen rekommendera den, för jag tycker att alla borde se den. Men jag behöver inte se den igen. Och som pinsamhetsfobiker hade jag definitivt svårt för en del scener. Så det blir tyvärr inte full pott. Men nära.

    BETYG: 4/5

    Kommentera


    • #5
     Jag såg om The Martian igår kväll.

     Jag blir fortfarande glad av den! Fan vet om jag inte till och med tyckte att den var lite bättre den här gången.

     Kommentera

     Arbetar …
     X