Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Mangaklubben

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Brynjard, 18 August 2018, 13.19
22 responses
480 visningar
0 gillar
Nässe
av Nässe
 
Skapad av krank, 13 August 2018, 13.37
2 responses
82 visningar
0 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av RasmusL, 15 August 2018, 00.51
94 responses
3.029 visningar
1 gillar
Lupus Maximus  
Skapad av Vicotnik, 29 July 2018, 00.00
60 responses
899 visningar
3 gillar
Lupus Maximus  
Skapad av Björn Wärmedal, 16 August 2018, 16.46
25 responses
501 visningar
2 gillar
Lupus Maximus  
Skapad av Mr&MrsTrolls, Igår, 13.46
2 responses
47 visningar
0 gillar
Mr&MrsTrolls  
Skapad av Björn Wärmedal, 18 August 2018, 15.38
4 responses
66 visningar
5 gillar
IcarusDream  
Skapad av Tant Ragnar, 18 August 2018, 16.30
9 responses
301 visningar
24 gillar
Magnus Seter  
Skapad av shirian, 18 August 2018, 15.19
4 responses
137 visningar
5 gillar
anth
av anth
 
Skapad av lilonjo, 07 May 2018, 02.12
24 responses
1.088 visningar
3 gillar
Svarte Faraonen  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #31
  Ursprungligen skrivet av anth Visa inlägg

  Oops, det var ingen lite serie - c:a 100 kapitel and still going. Och girlie love... jag som precis lärt mig stå ut med romantisk anime.
  Men den verkade vara snyggt tecknad.
  Varje kapitel är dock 1 sida, vissa som mest 3. Det är mer som att läsa 1st album, s.a.s.!

  Sen är det inte sådär tokigt jävla girly heller tycker jag. Men det är ju rätt så subjektivt.

  Fel tråd förvisso, men du har väl sett Fruits Basket? Traditionell ingångsport till shoujo / romantisk anime.

  Kommentera


  • #32
   Ursprungligen skrivet av zonk Visa inlägg

   Varje kapitel är dock 1 sida, vissa som mest 3. Det är mer som att läsa 1st album, s.a.s.!

   Sen är det inte sådär tokigt jävla girly heller tycker jag. Men det är ju rätt så subjektivt.

   Fel tråd förvisso, men du har väl sett Fruits Basket? Traditionell ingångsport till shoujo / romantisk anime.
   Ah, you right. Det "kapitel" som jag läste var i själva verket kapitel 1-13 sammanslagna.

   Kommentera


   • #33
    Då så då vart det dags igen.

    All you need is kill.
    Sci-fi, action, psykologisk triller    Detta är den bok som blev manga som sen blev filmen med Tom Cruise, Edge of Tomorrow. Men skillnaderna är ganska stora.

    All you need is Kill handlar om Keiji Kiriya som är en ny soldat i den japanska delen av United Defence Forces och imorgon är hans första strid emot de dödliga varelserna som de kallar för Mimics. Men så nästa dag när striden börjat dör Keiji och efter ett sista andetag vaknar han våldsamt upp i sin två dagar tidigare. Han försöker desperat förklara vad som händer. Och finner sig snart i en ond cirkel där han är dömd att repetera de två dagarna om och om igen. Han möter under flera iterationer den legendariska krigaren Rita Vrataski, som han snart får reda på att han har mer gemensamt med än vad han trodde.

    Den största skillnaden mellan Edge of Tomorrow och All you need is kill är hur enkel premissen är i originalet och hur överdrivet komplicerat de gjorde det i filmen. All you need is kill handlar om att bryta Keiji's Time loop. De lägger inte något fokus på försöka förstå monstrena, skapar ingen villain man kan ta på. Det handlar om Keiji och Rita.    All you need is kill spelar mycket på sina starka scener. Där de inte är de minsta rädda att visa alla detaljer. Den har dessvärre lite tunnelseende och spring hastigt framåt. Och det kan kännas lite negativt ibland, särskilt när serien ibland kan hinta om andra birollers djup men sen aldrig lägger mer energi i dem.

    Men överlag är All you need is kill väldigt bra och man får verkligen se hur Keiji utvecklas efter varje time loop han hoppar genom. Och Rita's introduktion och premis gör att mangan får ett väldigt bra slut som gör att man stänger boken nöjd. Den behöver inte mer än så här.    All you need is kill har en still som är perfekt för den här typen av historia, de gör dräkterna tillräckligt coola och monstrerna helt utomjordiska. Vissa scener är väldigt vackra men allt som oftast ligger fokus på att skapa dramatik med stillbilder, vilket gör att de scener då det är rörelse sticker de ut och blir minnesvärda.

    Så här är alltså manga på boken som också blev en hollywood film. Jag tycker mangan som följer originalet och är mycket bättre än Edge of Tomorrow som gör stora förändringar för att göra det mer passande för en västerlänsk publik. Tycker det var totalt onödigt och det slutet som All you need is kill hade varit grymt starkt som slut i en film. Där emot får jag skratta lite åt hur Keiji Kiriya blev William 'Bill' Cage men ni kommer förstå varför när ni läser boken eller mangan då namnet är en liten ordlek och nickning till originalet.

    Jag rekommenderar All you need is kill till alla som gillar sci-fi, tidsresor och/eller Edge of Tomorrow. (Fyra av 5 fruktsallader och 3 par glasögon.)
    Last edited by Arazand; 07 June 2016, 11.25.

    Kommentera


    • #34
     Jag har läst Usagi Drop, en drama Josei manga (Josei är ämnat för unga kvinnor (tror 17-26 år citeras som åldersgrupp oftast)) om en man som adopterar sin morfars dotter på sex år när morfadern går bort.
     Dramat är som vanligt för Josei väldigt brett, det behandlar död, ångest, depression, och under tidens gång diverse felsteg, du som väntar dig shoujo romanser är helt fel ute, på tio tjocka böcker så kan man nog räkna antalet kyssar på en hand, och jag tror ingen av dem hade bra timing för fem öre.
     Storyn är väldigt, väldigt bra (ja upprepningen var nödvändig) och är något som drivit mig till tårar vid ett flertal tillfällen och är inte särskilt förutsägbar för mig som sett animen (som också är riktigt bra). Tecknarstilen är... inte lika bra, men det gör inget, iallafall för det mesta (men att någon plötsligt bytt skala mellan käkben och mun var lite skrämmande vid ett tillfälle), textrutorna är ofta svåra att uttyda ordning på och det är mycket text som inte finns i rutor utan är lagd direkt på bagrunden.

     Skumma moraliska värderingar finns det spår av men a det är mildare än de flesta disney filmer och det är ämnat till en vuxen och förhoppningsvis mer källkritisk publik, det värsta enligt mig är att en förälder nämner att denne agat sitt barn (om än som erkännande av personligt misslyckande och av en som jag skulle anse inte skulle ses som förebild/åtråvärd av målgruppen eller skaparna), och det inte ens höjs ögonbryn över detta.

     Trots bristerna så är jag osäker på om jag kommer läsa något så bra, eller för den delen har läst något så bra på många år och jag kan inte ge annat än maxbetyg i näst intill valfri skala.

     /Luna Lovegood

     Kommentera


     • #35
      Ursprungligen skrivet av Luna Lovegood Visa inlägg
      Jag har läst Usagi Drop
      Den finns på min lista över anime att se, men efter den recensionen får jag även skriva upp den över manga att läsa.

      Kommentera


      • #36

       Har läst en bunte manga de senaste dagarna (semester!). Det har blivit ganska blandat. En av de roligare var helt klart Coda, som handlar om en ung man som lär sig traditionell japansk dans, men vars stora intresse är balett. Men han vågar inte berätta detta för sin strikte far, och har bara lärt sig några kvinnoroller i balett av en klasskompis. En dag när han övar i smyg, får ett utländskt stjärnskott syn på honom, och detta blir en vändpunkt. Denna världskända dansare har nämligen inte haft nån kvinnlig partner att dansa med på evigheter, av olika skäl, och nu är han fast besluten att hitta denna mystiska japanska unga balettdansös, och få henne att dansa med honom... men denna mystiska dansös är ju vår huvudperson, som är en ung man! Detta är den lite lätt osannolika upptakten till en gender bender-manga om ja, balett. Det var, trots mitt personliga ointresse för balett, mycket underhållande, och kan rekommenderas till fans av gender bender!

       4/5.

       Kommentera


       • #37
        ReLIFE
        Japansk webbserie som uppdaterats en gång i veckan sedan oktober 2013.        Arata Kaizaki är en misslyckad 27-åring utan riktigt jobb som får möjligheten att under ett år bli tio år yngre och gå om sista året på gymnasiet.

        Efter att ha sett animen, som bara tar en genom ett halvt läsår ville jag vet hur det gick för Arata och hans vänner under den andra halvan. Tyvärr har webbserien inte hunnit mycket längre än animen, men den uppdateras regelbundet en gång i veckan.

        Det första som överraskade mig var att webbserien var i färg. Jag är så van vid att manga är svartvit. Men det beror ju på att manga trycks på papper och färgtryck är dyrare, men på en hemsida kostar det inte mer om det är färgglatt.
        Det andra som överraskade var att de utnyttjat faktumet att webbserier läses uppifrån och ner och inte från höger till vänster som manga. Det finns många "uppslag" i serien som går över flera sidor. Som här:

        Och här:


        Det här är inte en actionserie, utan en Slice of Life som handlar om känslor och personlig utveckling. Och hade inte Arata varit huvudpersonen hade jag sagt att huvudpersonerna var de två tjejerna Rena Kariu och Chizuru Hishiro. Det första halvåret (samma period som animen) är definitivt Renas serie, medan det andra halvåret ser ut att bli Chizurus.
        Det andra halvåret verkar också bli mörkare då Arata blir mer och mer medveten om att experimentet närmar sig sitt slut och alla kommer förlora minnet av honom. Vilket gör att han blir mindre benägen att engagera sig emotionellt med sina klasskamrater eftersom det känns meningslöst att utveckla relationer med folk om de ändå kommer att glömma bort honom om ett par månader. Tyvärr ställer detta till problem för ReLIFE-projektet eftersom hela experimentet går ut på att Arata ska utvecklas och blomma.

        Jag tycker detta är en fantastisk serie och kommer att följa den varje vecka till slutet.

        Kommentera

        Arbetar …
        X