Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Nordsken 2018

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Beastslayer, 08 October 2018, 21.19
15 responses
521 visningar
5 gillar
LordTengel  
Skapad av Lambendil, 10 October 2018, 21.44
21 responses
416 visningar
3 gillar
Lambendil  
Skapad av Nässe, Igår, 21.05
6 responses
145 visningar
0 gillar
Nässe
av Nässe
 
Skapad av Pendragon, 09 October 2018, 21.39
6 responses
450 visningar
5 gillar
avatarex  
Skapad av krank, 08 October 2018, 20.15
6 responses
133 visningar
0 gillar
Swedish Chef  
Skapad av dancodan, Igår, 14.47
4 responses
105 visningar
0 gillar
Swedish Chef  
Skapad av .Per., Igår, 22.48
10 responses
129 visningar
0 gillar
cogitare  
Skapad av Förstefadern, 05 October 2018, 13.54
8 responses
735 visningar
5 gillar
Förstefadern  
Skapad av Mundo, 15 January 2018, 17.59
25 responses
690 visningar
1 gillar
Krille
av Krille
 
Skapad av .Per., Igår, 23.03
0 responses
38 visningar
0 gillar
.Per.
av .Per.
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • #16
  Var ju en dagslända på Norrsken (dubbelkonventat denna helg, åkte ner till LinCon sen). Torsdag morgon var lite dött men jag lyckades missa köbildningen... blev inga andra rollspelare som dök upp så jag fick gå runt, titta på LAN:are, cosplaytävling och prova VR headset som Boliden hade - rätt kul.

  På eftermiddagen kom ett gäng som ville spela Brynjards scenario så då fick jag vara med! Hann igenom halva spelet, jättekul :) de flesta i gänget var nybörjare.

  Rollspelstälten låg lite långt bort och det var rätt dåligt skyltat mellan de 2 byggnaderna så jag tror tyvärr man tappar en del nybörjare jämfört med en mer trafikerad plats.

  Hann spela lite brädspel också, fick känna på Captain Sonar som verkar sjukt kul men vi fick bryta då jag skulle rollspela och de andra skulle titta på regionsfinal i Overwatch.

  Kommentera


  • #17
   Enda felet med Nordsken är att det är för kort! Hade mer än gärna kört på minst en dag till. Hade hoppats på att hinna med att testa Hältarnas Tid, nya World of Darkness m.m. Men som SL för Äventyrs drop in-spel så var man rätt bunden vid det bordet under alla tre dagar när expon var öppen. MEn hann växla några ord men någon enstaka forumit och såg några fler på håll.

   Kvällstid torsdag & fredag blev det en del brädspel och lite figurspel. Och som redan nämnts ett par gånger så var skyltningen till vissa delar av konventet rätt usel. Bland annat var först en bit in på fredagskvällen som jag insåg att "Jaha, där spelar dom rollspel!".

   Kommentera


   • #18
    Ursprungligen skrivet av mirandir Visa inlägg
    Enda felet med Nordsken är att det är för kort!

    Och

    som redan nämnts ett par gånger så var skyltningen till vissa delar av konventet rätt usel. Bland annat var först en bit in på fredagskvällen som jag insåg att "Jaha, där spelar dom rollspel!".
    Vi noterade att skyltningen kunde vara bättre efter torsdagen och diskuterades redan då. Det gjordes försök med de medel vi hade til att få till. Detta till trots känner jag att vi gjort ett enormt lyft med info och skyltning från året innan, men så ökade vi ytan också. Arenan är svårskyltad.

    Skulle även jag ha en dag till.

    Kommentera


    • #19
     På torsdagen hann vi inte med så mycket. Det tog lång tid att köra upp till Skellefteå. Fredag och lördag var däremot heldagar. Fredagen inledde vi med att spela Sagospelet Äventyr. Kul med LEGO-diaramor för att visualisera. Höjdpunkten under resten av dagen var att få träffa Elias och Agnes Våhlund (Handbok för superhjältar). Väldigt trevliga personer och dottern älskar deras böcker. På lördagen blev det hyfsat mycket rollspel, först ett kort Hjältarnas tid-scenario, med Krille själv som spelledare. Sedan Tah-Rac-Taw, vilket gav mersmak. Till sist lånade vi ett tält och fortsatte äventyret i Tails of Equestria, som vi påbörjat i stugan kvällen innan. Däremellan hann vi med en del shopping, trollstavstillverkning, magiskola, få böcker signerade m.m. Alla som spelade rollspel deltog i en utlottning och givetvis vann dottern. Det gör hon jämnt :) Hon fick även prova Witch Trial på fredagen och kom med i tidningen (Norran). Allt som allt ett fantastiskt kul Nordsken - vårt första, men sannolikt inte det sista. "Kändisar" jag hann med att träffa var Mattias J (Symbaroum), Arfert (numera Vampire 5th edition), Daniel L och Björn F (Eloso/Sagospelet Äventyr), Krister S (Hjältarnas tid), makarna Våhlund och Jimmy Wallin (Överlevnadsguide till zombieapokalypsen). Missade tyvärr såväl Fredrik Malmberg, som Nisse Gulliksson och Anders Fager.

     Väldigt synd att rollspelen låg så avskilt. Visserligen lugn och ro, men bara för de redan frälsta tyvärr. Jag tror många fler hade varit intresserade om borden och tälten haft en mer framträdande plats och var mycket bättre skyltat. Stor förbättringspotential till nästa år! Något som också vore kul, vore att ha en svensk variant av Acquisitions Incorporated, med duktiga spelare/skådisar och ett kul scenario i något svenskt rollspel.

     Kommentera

     Arbetar …
     X