Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Speltimmen v37

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Flanellkatt, 11 February 2019, 05.26
186 responses
11.948 visningar
2 gillar
Ymir
av Ymir
 
Skapad av Sysp, Igår, 22.33
1 response
44 visningar
0 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av michael, Igår, 10.00
23 responses
273 visningar
0 gillar
Oldtimer  
Skapad av God45, Igår, 20.04
2 responses
101 visningar
1 gillar
slanfan
av slanfan
 
Skapad av clarence redd, Igår, 20.12
1 response
66 visningar
2 gillar
zonk
av zonk
 
Skapad av ceruleanfive, 15 February 2019, 11.45
6 responses
116 visningar
2 gillar
Arrikir
av Arrikir
 
Skapad av entomophobiac, 15 February 2019, 16.40
97 responses
1.982 visningar
2 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av God45, 15 February 2019, 19.35
20 responses
530 visningar
0 gillar
God45
av God45
 
Skapad av krank, Igår, 11.43
1 response
41 visningar
0 gillar
luddwig
av luddwig
 
Skapad av krank, 11 February 2019, 22.42
12 responses
295 visningar
0 gillar
Khan
av Khan
 
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Speltimmen v37

  Speltimmen! Veckans tråd för diskussioner om spel vi spelat på sistone.

  ​Enkla riktlinjer jag själv tänkte följa:

  1. Nytt spel varje vecka. UNDANTAG: Pga orsaker kommer denna regel att tillfälligt att degraderas till att vara en "svag målsättning".
  2. Helst spela minst 60 minuter.
  3. Det ska vara ett spel jag köpt på Steam men inte spelat än, eller åtminstone spelat mindre än 60 minuter av.

  Sen skriver jag en liten kommentar om spelet, vad jag tyckte och så. Ibland kanske jag sätter nåt betyg.

  Ni gör såklart vad ni känner för =)

  Jag har utformat ett betygsystem jag tänker använda mig av när jag känner det. Använd det om ni vill:

  75 -- spelet är trasigt, snudd på objektivt ospelbart. Mekaniken är trasig, spelet har fruktansvärda buggar.
  80 -- Jag kunde tvinga mig igenom den första timmen, men stängde av så snart jag uppnådde den. Fungerande, men plågsamt tråkigt/jobbigt spel.
  85 -- "Meh". Det här spelet var väl... öh, okej antar jag. Det var inte plågsamt att spela, men det är inte heller speciellt lockande att återvända till det.
  90 -- Det här spelet fortsätter jag ha installerat, eller skriver upp på min lista över spel jag vill återvända till senare. Eller så kan jag rekommendera spelet.
  95 -- Jag tänker spela vidare på det här spelet IDAG. Och du borde verkligen spela det också.

 • #2
  Jag har kört igenom Spindelmannen till ps4. Det är årets spel. Jag kan inte lägga fram det på något annat vis och det finns ingen mening med att börja med nått annat. Bättre än så här lär det inte bli på ett tag. Spelet är10-20 timmar supperhjälterafflande med alla bitar där de ska vara. Det tar tid på sig att berätta rätt saker och jag gillade hur det kändes att svinga sig i när och slåss med blandade skurkar. Manhattan är fantastiskt och det finns som jänkarna säger ett metriskt skit-ton med prylar att pyssla med eller samla in, dock är storyn så bra att jag hade merparten av allt valfritt innehåll kvar när den var slut.

  Givetvis kan inte alla skurkar och hjältar vara med, tex säger Spidde att Avengers inte är i stan när han svingar förbi deras torn, men de har gjort ett bra urval och spelets huvudsakliga skurk Mr Negative känns som ett bra val (han är senare än mitt spindelmannen läsande, men jag ska ta och läsa nått med honom nu efter spelet). Jag saknade möjligvis att Spindelmannen skulle träffa nån annan hjälte i ett eller annat uppdag men det kanske blir den grejen i spel 2 i stället.

  En smart grej är att så snart det skulle vara mer spännande att inte vara en superhjälte får man spela som MJ och smyga runt i stället. Det funkar bra, särskilt i ett uppdag ungefär i mitten av spelet när Spindeln drar runt i krokarna och hjältar medan hon gör andra viktiga grejer.

  Men en sak är inte topp notch. Figurerna ser inte alls ut som de ska. Så länge de har superhjältedräkter på sig är det fine. Men Peter, MJ, Miles, Otto Ocatvius, Kingpin och alla de andra ser ju helt åt skogen ut. Särskilt Norman Osborn är riktigt jävla ful ut och ser dessutom ut som en parodi på en irländare. Varför håller de på så här? Det här är så långt mycket sämre än när de struntade i frisyrerna i Homecoming! Det här är the uglyverse!
  Det finns ingen anledning till att låta figurerna bete sig exakt som de ska men se ut som totala främlingar. Det är jättekonstigt. Till och med när typ Mark Bagely inte orkar rita så ser man ju vem som är vem!

  Sen finns det nånstans mellan 25 och 30 olika dräkter och ingen som ser ut som den svarta dräkten och ingen som har rätt form på ögonen (det är alltså till skillnad från figurerna min subhjektiva åsikt om rätt ögon som gäller här. Och det är såklart Todd McFarlane modellen på ögon som är rätt)

  En annan jättedålig grej är att de inte gör klassikern när halva Peter Parkers ansikte är spindelmannen! Det är ju en av de tydligaste visuella grejerna som de alltid kört.

  Trotts dessa skönhetsfel som skulle kunnat vara nog för att dra ner ett vanligt AAA-spel från spelbart till ospelbart är spelet så oändligt bra i alla sina andra aspekter att det inte kan bli något annat betyg än 6 av 5.

  Det här är kanske inte bara årets spel utan även hela konsolgenerationens spel. Köp det idag. Sjuka dig från jobbet. Spela.

  Kommentera


  • #3

   Det här är de ögon jag menar att Spindelmannen ska ha. Från mungiporna till hårfästet.

   Kommentera


   • #4
    Jag har i princip bestämt mig för att inte köpa någon ny konsoll innan jag kan ersätta någon av de jag nu ha kvar med emulering, så det kommer nog att dröja innan jag skaffar en PS4. Och det nya spiddespelet ser ju najs ut, men det är ju tyvärr konsollexklusivt. Så jag kommer inte att spela det på ett tag.

    Även om det görs en hel del framsteg både vad gäller emulering till PS3, 360 och även original-xbox (det är de tre jag har kvar sedan jag bytte ut min Wii mot emulering).


    Så... Jag har istället spelat Chrono Trigger till PC. Alltså den... "remaster" som släppts till Steam.

    Jag måste skriva två separata recensioner här, typ.

    Chrono Trigger till SNES är ett av de bästa spelen som finns. Det har ljuvligt vacker spritegrafik, en sjuhelsikes story som både innehåller humor och allvar, personligt och episkt, intressanta karaktärer och riktigt schyssta action set pieces. Det är ett av de där spelen alla andra spel i genren (JRPG) jämförs med, även såhär snart 25 år sedan det släpptes. Det är svårt att överskatta hur bra det är. Det enda jag inte riktigt uppskattar är att det har en massa olika slut, så man måste typ spela om det flera gånger för att "se allt". Och ja, jag vet att en del tycker att det är något bra.

    Jag tänker inte säga så mycket om storyn - om du lyckats hålla dig spoilerfri de senaste 23 åren ska inte jag vara den som är den. Men spela det här, om du har minsta intresse av genren. Det blir nästan inte bättre än såhär.

    BETYG: 95

    Chrono Trigger till PC är en bedrövlig röra, rent tekniskt. Inte så att det har buggar som gör spelet ospelbart, men... Det är verkligen respektlöst mot originalet rent grafiskt. Först släppte de spelet med ett slags grötigt oljefilter på, de hade använt nån algoritm för att "öka upplösningen" och interpolera/extrapolera fram pixlar som aldrig fanns i originalet. Resultatet ser... ibland okej ut. Andra gånger gör det att vad som i originalet är ganska väl dolda skarvar mellan texturplattor ser helt groteska ut. Och varför bestämde de sig för att ha en outline för alla karaktärer som använder originalets lågupplösta pixlar? Det ser ju bara knäppt ut när spritesen i övrigt är högupplösta. Senare släppte de en patch där man kunde byta till original-sprites, så det var väl okej antar jag.

    Men, gränssnittet är en jäkla förolämpning fortfarande. De använder flera olika ganska fula "lågupplösta pixeltypsnitt" som sedan skalas helt åt fanders. Resultatet är blandat - ibland är det dåligt, ibland ännu sämre. Ibland blir det suddiga kanter, ibland ser det ut som att pixlarna skalats olika (som nearest-neighbor när man inte skalar med jämn multipel). Och i ett MYCKET litet antal fall ser det OK ut.

    Spela heller inte spelet i widescreen, för vad de gör är inte att utöka skärmen på sidorna, utan att kapa av på ovan- och undersidan. Såvitt jag kan avgöra iaf. Vilket givetvis är bajs.

    Det finns vad jag kan avgöra EXAKT INGA skäl att spela den här versionen av spelet. Det skulle väl vara om man verkligen, verkligen gillar achievements då. Min rekommendation är att spela versionen som kom till Nintendo DS. Antingen på en DS eller emulerat. Versionen till SNES körd i RetroArch med ett CRT-filter är inte heller så illa.

    Man kan köpa den här versionen för att stilla sitt samvete när man emulerar, kanske. Om man inte hittar DS-versionen då. För egentligen tycker jag inte att man ska ge någon pengar för det här.

    Det är synd att Squares PC-versioner är så hit-and-miss. Playstation 2 och framåt verkar ju funka (FFX och X-2, XII etc) medan PS1 och bakåt lider av stora problem.

    BETYG: 80

    Kommentera

    Arbetar …
    X