Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Speltimmen v11 2018

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Bifur, 21 April 2018, 14.52
11 responses
291 visningar
0 gillar
Bifur
av Bifur
 
Skapad av Kraetyz, Igår, 12.51
11 responses
220 visningar
0 gillar
Kraetyz
av Kraetyz
 
Skapad av Xanxerxes, Idag, 14.28
0 responses
15 visningar
2 gillar
Xanxerxes  
Skapad av Lerius Doman, 23 May 2018, 23.57
12 responses
223 visningar
1 gillar
Genesis
av Genesis
 
Skapad av RedMoon, 06 April 2018, 15.24
14 responses
338 visningar
3 gillar
RedMoon
av RedMoon
 
Skapad av krank, 22 May 2018, 06.30
4 responses
149 visningar
0 gillar
Rymdhamster  
Skapad av zonk, Igår, 21.23
6 responses
76 visningar
0 gillar
zonk
av zonk
 
Skapad av Evokee, 30 April 2018, 19.00
6 responses
226 visningar
1 gillar
Hainen
av Hainen
 
Skapad av God45, Igår, 08.08
13 responses
300 visningar
0 gillar
God45
av God45
 
Skapad av hällengaming, Igår, 16.17
0 responses
64 visningar
4 gillar
hällengaming  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Speltimmen v11 2018

  Speltimmen! Veckans tråd för diskussioner om spel vi spelat på sistone.

  ​Enkla riktlinjer jag själv tänkte följa:

  1. Nytt spel varje vecka. UNDANTAG: Pga orsaker kommer denna regel att tillfälligt att degraderas till att vara en "svag målsättning".
  2. Helst spela minst 60 minuter.
  3. Det ska vara ett spel jag köpt på Steam men inte spelat än, eller åtminstone spelat mindre än 60 minuter av.

  Sen skriver jag en liten kommentar om spelet, vad jag tyckte och så. Ibland kanske jag sätter nåt betyg.

  Ni gör såklart vad ni känner för =)

  Jag har utformat ett betygsystem jag tänker använda mig av när jag känner det. Använd det om ni vill:

  75 -- spelet är trasigt, snudd på objektivt ospelbart. Mekaniken är trasig, spelet har fruktansvärda buggar.
  80 -- Jag kunde tvinga mig igenom den första timmen, men stängde av så snart jag uppnådde den. Fungerande, men plågsamt tråkigt/jobbigt spel.
  85 -- "Meh". Det här spelet var väl... öh, okej antar jag. Det var inte plågsamt att spela, men det är inte heller speciellt lockande att återvända till det.
  90 -- Det här spelet fortsätter jag ha installerat, eller skriver upp på min lista över spel jag vill återvända till senare. Eller så kan jag rekommendera spelet.
  95 -- Jag tänker spela vidare på det här spelet IDAG. Och du borde verkligen spela det också.

 • #2
  Jag har testat några timmar av Dragon Quest Builders (på Switch)


  I korthet: Minecraft jRPG edition.

  Drakherren har störtat mänskligheten i okunnighet och mörker och monster härskar. Konsten att bygga saker har gått förlorat. Men se, den legendariska Byggaren återuppstår, uppväckt av landets gud, och beger sig ut för att återställa mänskligheten till dess forna prakt.

  Du är Byggaren, en ganska okonventionell hjälte som inte får levlar av att döda monster utan av att bygga upp städer - något som är tämligen bisarrt i Dragon Quests värld Alefgard. De människor du stöter på blir väldigt förbryllade när du bara slänger lera i väggar och plötsligt får hus... För att 15 minuter senare få idéer om hur man bygger verkstäder och kommendera dig att bygga fler saker åt dem.

  Det är bisarrt, det är en klar omarbetning av Minecraft.. Och det funkar förvånansvärt bra för mig - istället för att bygga slumpmässigt har jag en riktning från spelet i form av uppdrag att bygga saker, hämta recept, och döda ett och annat monster för mumsiga ingredienser så jag kan levla staden och få nya recept.

  Jag är inte extremt långt in i spelet - den största anledningen till det är att jag inte är klar med Zelda än. Men det är absolut värt tiden och verkar redan börjat återuppväcka mitt intresse för den här sortens RPG.

  Kommentera


  • #3
   Jag har spelat 61 minuter av Endless Space 2, vilket ungefär är tillräckligt för att nästan vara klar med spelets tutorial.

   Rymd 4X-genren är mig hemskt kär, även om jag är extremt dålig på att faktiskt ta mig tiden att spela spel i genren. Det enda jag faktiskt klarat är nog Ascendancy, och det är vad jag minns närmast fånigt enkelt... Men jag har spelat en hel del Master of Orion 2 och Star Wars Rebellion; jag var också en av de där som såg väldigt mycket fram emot ni vet det där Master of Orion-spelet som vi inte pratar om. Jag VILLE hemskt gärna gilla Stellaris, men för mig som gillar teknologiträdsprogression mer än imperiebyggande så var det inte alls spelet för mig.

   Första Endless Space är ett av de där spelen jag önskar att jag tog mig tiden att spela mer. ES2 är... mer av samma sak, fast mer polerat, med ännu bättre gränssnitt. Jag vill hemskt gärna spela mer av det.

   Det är egentligen bara två saker jag känner att jag saknar hittills: En rejäl övergripande plot (jo jag vet, sådana minskar replayability, men jag är helt ointresserad av replayability) och en AI-ras. För jag gillar att spela robotar.

   BETYG: 90

   Kommentera


   • #4
    Jag spelade ett par timmar Wolfenstein: The New Order idag, vilket var tillräckligt för att klara spelet (på lätt svårighetsgrad).

    Jag är lite sugen på att gå tillbaks och samla lite collectibles, komplettist som jag är, men jag kommer nog inte att spela igenom på någon högre svårighetsgrad - varför skulle jag det, jag vet ju hur storyn slutar... Och de mindre skillnaderna som blir av Wyatt/Fergus-valet kan jag kolla upp på Youtube om det ska vara så.

    Kommentera

    Arbetar …
    X