Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Jag saknar det gamla, eller börjar bli gammal...

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Arfert
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Ram Visa inlägg
  Jag saknar egentligen bara Rising. Det har varit många awesome personer här i många olika perioder och forumet har gått igenom ett gäng faser där jag i bland kan sakna den mer intensiva spel- och världsmakarfasen ibland, men fan vad jag saknar Rising. Världens bästa kreatör och en sann motor för forumet. Var det lite slow någon gång så postade han en totalt awesome trådstart och forumet levde upp igen.
  Ja, inget är sig likt sedan Rising dog. Fan så sorgligt.

  Kommentera:


 • Måns
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Rymdhamster Visa inlägg

  Även om ett högre tempo självfallet kommer innebära större risk för att diskussioner urartar så klart.
  Äh, det är ju lätt att lösa. Vi ser helt enkelt till att alla regelbrott sker när inga moderatorer är inloggade!

  Ps. Eller inte alls ;)

  Kommentera:


 • Evokee
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Magnus Seter Visa inlägg

  Alternativet att starta ett eget forum där du slipper alla moderatorer som sabbar din upplevelse finns alltid öppen. Såvitt jag förstår är det rätt enkelt att göra, till exempel genom att starta en WordPress-sajt och installera ett forumtillägg. Sen är det bara öppna dörrarna och se hur de fria och ohindrade diskussionerna frodas.

  Jag rekommenderar också TheRPGsite.com, ett ställe där det enda man inte får prata om är politik eller barnporr. Det är så nära moderatorfritt man kan komma när det gäller rollspelsforum.

  TILLÄGG: TheRPGsite är också ett bra exempel på ett forumsklimat jag aldrig vill att rollspel.nu ska anamma.

  Med det sagt, det första inlägget jag gjorde på rollspel.nu handlade om att jag inte tyckte moderatorerna gjorde rätt. Det var väl typ tusen år sen.

  /Magnus
  Tack för tipset. Är dock inte särskild intresserad av att diskutera rollspel på ett engelsktalande forum, då jag uteslutande spelat svenska rollspel.

  Att skapa ett eget forum, låter omständigt och svårt. Så intresserad av att diskutera rollspel eller händig är jag inte. Alternativet att klaga på moderatorbeteeendet här blir därför ett mycket görbart alternativ.

  Kommentera:


 • Rymdhamster
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Magnus Seter Visa inlägg
  Vrållådan ... jesus vad den ställde till det. Bråk kunde uppstå på några sekunder, bråk i trådar spillde över i vrållådan och ofta användes den för krypskytte mot de som folk var arga på.
  Vi har dock aldrig fått uppleva vrållådan i kombination med ett nedstängt OT-forum. jag tror det kommer göra skillnad till det bättre.

  Även om ett högre tempo självfallet kommer innebära större risk för att diskussioner urartar så klart.

  Kommentera:


 • Magnus Seter
  svarade
  Vrållådan ... jesus vad den ställde till det. Bråk kunde uppstå på några sekunder, bråk i trådar spillde över i vrållådan och ofta användes den för krypskytte mot de som folk var arga på.

  Så det är bra att bli påmind om det positiva med vrållådan, och den betydelse den hade för forumet.

  MVH

  /Magnus

  Kommentera:


 • Rymdhamster
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg
  Och precis som Cissi saknar jag vrålan. Jag tror att den gjorde mycket för forumsaktiviteten.
  Ja, vrållådan var väldigt bidragande till att hålla ihop allting. Just att den alltid fanns där i marginalen även om man bara var på forumet för att skriva något i en tråd. Såg man någon i vrållådan som fångade intresset så hamnade man där, och medan man hängde där såg diverse intressanta trådar man blev sugen att posta i.

  Synnergin gjorde mycket som varken nuvarande chatt eller IRC:en kan göra.

  Kommentera:


 • Måns
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg
  ...och så saknar jag teoribyggandet. Under en period hade vi nya teorier varje vecka. Det saknar jag.

  Och precis som
  Cissi saknar jag vrålan. Jag tror att den gjorde mycket för forumsaktiviteten. Man hängde mer på forumet och då skrev man mer trådar också.Åh, och som
  Just så. Rollsopelsteori och vrållådan!

  Kommentera:


 • Genesis
  svarade
  Jag saknar några forumiter (Rising, Arvidos, w176, 2097, en mer aktiv linköpingsmaffia), och så saknar jag teoribyggandet. Under en period hade vi nya teorier varje vecka. Det saknar jag. Och tävlingarna. Bra tråd, det här ska väckas till liv igen.  Och precis som
  Cissi saknar jag vrålan. Jag tror att den gjorde mycket för forumsaktiviteten. Man hängde mer på forumet och då skrev man mer trådar också.Åh, och som

  Kommentera:


 • zonk
  svarade
  Nu har jag ju bara varit här ett par år, men jag saknar den där jävla goa känslan som var i den där tråden där Magnus Seter efterfrågade Drakar och Demoner-klyschor. Det var en helt grym tråd, så mkt som var spot on. Jag tyckte det var lite fler såna trådar då, men jag vete hundan om jag inte lurar mig själv.

  Men som anth säger, det som förändras mest är nog man själv. Strage hade oxå något kåseri för några år sen där han sade att det bästa med helgen nästan är förväntningarna, och att det var lite likadant med livet. Men fan om jag ska ge tappt! Som God45 säger, det e bara å kämpa på, där man är, där man står, som man kan.

  Kommentera:


 • anth
  svarade
  Det finns en annan tråd på forumet just nu med ordet "nostalgi" i titeln - som jag inte tycker handlar om nostalgi alls.
  Den här tråden handlar däremot bara om nostalgi.

  Jag tycker att det är bra att man ser tillbaka på det som varit så man inte glömmer det.
  Det som jag tycker är värst med dagens hypersnabba samhälle är just att vi börjar glömma vårt förflutna.

  Att vi ser tillbaka på hur forumet såg ut förr och ibland önskar att det är som det var för 5, 10 eller 15 år sedan är själva definitionen av nostalgi.
  Jag ser det som människans inbyggda motstånd mot förändring.

  Men livet handlar nästan bara om förändring.
  Jag är inte samma person idag som jag var för tio år sedan och det är inte du heller.
  Vi skriver helt enkelt inte samma sorts inlägg idag som för tio år sedan.
  Följdaktligen kan man inte återskapa samma stämning som förr, ens om vi skulle få tillbaka de forumiter som lämnat forumet - för vi är inte som förr.

  Därför saknar jag inte hur det var förr, men det betyder inte jag jag vill glömma bort det. Nej, jag vill behålla det som ett kärt minne.
  Det jag däremot tycker är synd är att vi inte lyckats få det nya forumet att fungera tekniskt som det gamla - det har inget med nostalgi att göra.

  Kommentera:


 • entomophobiac
  svarade
  Ursprungligen skrivet av Khan Visa inlägg
  Jag saknar leken och lekfullheten. Tävlingar och godartat trams.
  Julkalendern! Det var tider det. Dock rätt glad att saker en skrev på den tiden inte finns digitalt förevigade.

  Kommentera:


 • Khan
  svarade
  Jag saknar leken och lekfullheten. Tävlingar och godartat trams. Det var länge sedan det blev varulvsspel, till exempel och jag är otroligt sugen på en scenarioutmaning. Men det är ju egentligen bara att få den där berömda tummen ur och starta något själv. Men det känns ju alltid lättare att göra något sådant om det redan finns en känsla av att det är en del av ett större sammanhang.

  Och sedan undrar jag stort vem som hette Khan på gamla WRNU för ca tio år sedan. För det var inte jag.

  Kommentera:


 • luddwig
  svarade
  Jag kan sakna vissa pensionerade forumiter, som till exempel Sapient. På sistone har jag även saknat Zonks entusiastiska inlägg. Sedan upplever jag att det förr var fler trådar med bollande av idéer till konkreta projekt, eller trådar med gemensamt skapande. Sådant kan jag också sakna.

  Kommentera:


 • Björn Wärmedal
  svarade
  Jag saknar min egen naiva entusiasm. En tid när det inte kändes som att alla ämnen antingen redan dryftats tusen ggr tidigare eller kan förutses i minsta detalj på förhand. Jag saknar en tid då jag fortfarande tyckte att teorier kring regelmekaniker var intressanta och nya. Eller att ambitiösa världsbyggen var stimulerande och inspirerande.

  Nu producerar jag mer inom rollspel än någonsin tidigare. Jag arrangerar mer. Jag engagerar fler. Men det känns inte längre som att det finns så mycket kvar att diskutera. Mina utmaningar handlar mer om planering, logistik, och marknadsföring än val eller design av regler, spelvärld, och tärningskombinationer.

  RasmusL Vet du, jag tror jag också börjar bli gammal...

  Kommentera:


 • Rangertheman
  svarade
  Något jag saknar är förmågan till välvillig tolkning. Hos många medlemmar är den förmågan högst begränsad. Å andra sidan har det varit på det viset så länge jag kan minnas, så förmodligen fanns den inte i överflöd tidigare heller. Om inte inläggsskrivaren är extremt övertydlig tolkas gärna inlägget på sämsta möjliga vis.

  Generellt sett tycker jag att modereringen är på en lagom nivå, om än rätt ojämn. Vissa trådar och vissa personer tycks ha mer marginaler innan modereringen träder in. Men så är det på de flesta forum och här är det inget stort problem. I mitt tycke det vill säga (för att knyta an till tydligheten ovan).

  Kommentera:

Senaste inlägg

Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Started by Evokee, Idag, 23.14
0 responses
2 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Evokee
av Evokee
 
Started by krank, Idag, 22.53
1 response
4 visningar
0 gillar
Senaste inlägg krank
av krank
 
Started by CapnZapp, Idag, 21.03
1 response
41 visningar
0 gillar
Senaste inlägg Cybot
av Cybot
 
Started by Rymdskeppet, Igår, 19.24
26 responses
402 visningar
0 gillar
Senaste inlägg God45
av God45
 
Started by krank, Idag, 12.42
11 responses
248 visningar
6 gillar
Senaste inlägg God45
av God45
 
Started by Lightshy, Idag, 20.37
2 responses
53 visningar
4 gillar
Senaste inlägg Cybot
av Cybot
 
Started by Henke, 18 February 2020, 13.49
53 responses
1.123 visningar
5 gillar
Senaste inlägg Jocke
av Jocke
 
Started by Gurgeh, Idag, 21.18
2 responses
37 visningar
1 gillar
Senaste inlägg Gurgeh
av Gurgeh
 
Started by McKatla, 11 February 2020, 14.53
34 responses
1.404 visningar
0 gillar
Senaste inlägg CapnZapp  
Started by Henke, 23 February 2020, 18.47
11 responses
319 visningar
9 gillar
Senaste inlägg ChrilleT  
Arbetar …
X