Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Bekräftat: FFG lägger ned rollspelen :(

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Tråkigt! Själv har jag alltid haft lite hatkärlek till FFG SW. Alldeles för myckey böcker men ack vad jag tycker att de är trevliga att läsa. :)

  Sen stör det mig något grönjävligt att de inte släppt en Guide to Sentient Species eller liknande sourcebook med samlade spelbara aliens i....

  Beställde i vart fall en saknad bok nu innan (om...) det blir rusning till butikerna och tomt i hyllorna...

  Kommentera


   #17
   Ursprungligen skrivet av entomophobiac Visa inlägg
   Känner att jag missat hela FFG-rollspelssvängen. Är Genesys värt att skaffa?
   Genesys är den generiska versionen av deras Star Wars spel. I och med att det är generiskt så läggs en hel del krut på att dels vara heltäckande, och dels på hur man anpassar spelet till olika genrer och miljöer. Det gör att Genesys är mer av ett spelbyggarverktyg än ett faktiskt spel. Sedan har de släppt världsböcker till Terrinoth (deras fantasy-setting från Descent, Runebound, o s v) och Android (cyberpunk-settingen från Android: Netrunner). Gillar man det, och gillar man Star Wars-systemet, så är det definitivt värt att skaffa, men det är långt ifrån plug-and-play.

   En annan sak att tänka på är att spelet använder specialtärningar, precis som i Star Wars (vad jag kan utröna är det samma tärningar minus Force Die, men symbolerna är lite annorlunda). Om FFG nu ska lägga ner rollspelen så kan det nog bli svårt att få tag på dessa tärningar framöver.

   Kommentera


    #18
    Ursprungligen skrivet av Björn Wärmedal Visa inlägg
    Jag trodde att deras spel (med Star Wars i spetsen) gick väldigt bra, så jag är faktiskt lite förvånad. Blev inte klokare på att det skulle vara pga att moderföretaget preppas för att säljas heller. Asmodee hade väl nyligen köpt på sig FFG? Att köpa ett företag för att snart lägga ned det förstår jag inte riktigt (utom i de fall en gör det för att företaget en köper är en konkurrent, men så är väl inte fallet här vad jag förstått).
    Jag vet inte hur stor del av FFGs omsättning som utgörs av rollspel, men jag gissar på att den är relativt liten. I princip allt de gör i rollspelsväg är "påhäng" till andra saker: Star Wars, Legend of the Five Rings, och Genesys-versionerna av Terrinoth, Android, och Keyforge.

    Det som ofta händer när ett företag äter upp ett annat är att de renodlar det köpta företaget. Om resurserna som läggs på t ex Star Wars: Legion ger en avkastning på X%, och resurserna som läggs på Star Wars RPG ger en avkastning på X/2%, så kommer moderbolaget ofta att ställa frågan "varför sysslar ni med den där saken i stället för att lägga resurser på mer lönsamma saker?" Det spelar alltså inte någon roll att verksamheten i grunden går med vinst, så länge resurserna kan generera mer vinst någon annanstans. I just fallet Star Wars så känns dessutom den licensen ganska färdigmjölkad i och med tre olika rollspel med vardera sex splatböcker plus diverse annat. Det finns nog inte jättemycket mer att hämta där.

    Det finns ett fåtal fall där en sådan verksamhet får fortgå ändå, men det rör sig ofta om något som är starkt traditionsbundet och gärna också ger indirekt avkastning någon annanstans. Typexemplet där är Marvel - serierna gör inte direkt något enormt avtryck i Disneys balansräkning, men de utgör myllan där de enormt framgångsrika Marvel-filmerna kan växa, så de får hållas bäst de vill.

    Kommentera


     #19
     Ursprungligen skrivet av Staffan Visa inlägg

     Det finns ett fåtal fall där en sådan verksamhet får fortgå ändå, men det rör sig ofta om något som är starkt traditionsbundet och gärna också ger indirekt avkastning någon annanstans. Typexemplet där är Marvel - serierna gör inte direkt något enormt avtryck i Disneys balansräkning, men de utgör myllan där de enormt framgångsrika Marvel-filmerna kan växa, så de får hållas bäst de vill.
     Typexemplet är väl snarare Peugeot, som fortsätter att göra salt- och pepparkvarnar av nostalgiskäl bara för att det är så företaget startade en gång för länge sedan. Men jävlar vad bra de kvarnarna är...

     Kommentera

     Senaste inlägg

     Minimera

     Diskussioner Statistik Senaste inlägg
     Started by krank, Igår, 18.21
     5 responses
     68 visningar
     1 gillar
     Senaste inlägg clarence redd  
     Started by bortom12e, Idag, 07.14
     0 responses
     30 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg bortom12e  
     Started by Bifur, 28 March 2020, 09.46
     7 responses
     145 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg da_bohz
     av da_bohz
      
     Started by krank, 30 March 2020, 18.07
     1 response
     32 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg krank
     av krank
      
     Started by Evokee, 27 February 2020, 23.35
     23 responses
     837 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg Mekanurg  
     Started by bortom12e, 01 April 2020, 15.17
     11 responses
     249 visningar
     0 gillar
     Senaste inlägg Mekanurg  
     Started by Måns, 01 April 2020, 09.28
     4 responses
     312 visningar
     14 gillar
     Senaste inlägg Leon
     av Leon
      
     Started by Björn Wärmedal, 17 February 2020, 11.05
     86 responses
     2.234 visningar
     13 gillar
     Senaste inlägg Gurgeh
     av Gurgeh
      
     Started by Marrik den allvetande, Igår, 11.07
     0 responses
     101 visningar
     2 gillar
     Senaste inlägg Marrik den allvetande  
     Started by McKatla, 01 April 2020, 22.42
     19 responses
     282 visningar
     2 gillar
     Senaste inlägg ceruleanfive  
     Arbetar …
     X