Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Rollspel.nu's filmklubb 2020 v8

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Rollspel.nu's filmklubb 2020 v8

  Detta är WRNU's filmklubb för v8.

  Klubben är ganska prestigelös och du får gärna vara med.

  Du behöver inte "anmäla dig" för att vara med. Det är bara att hoppa på precis när som helst.

  Jag brukar iaktta följande "regler"; ni andra följer naturligtvis vilka regler ni vill*:

  1) Jag tänker se minst en film i veckan.
  2) Det ska vara minst en film jag inte tidigare skrivit om i Filmklubben, varken innevarande eller tidigare år. UNDANTAG: Om jag har sett en film på bio och sedan köpt den, så kan filmen ses igen.
  3) När jag sett en film skriver jag något om den, mycket eller lite i mån av tid och relevans.
  4) Jag skriver bara om filmer jag sett innevarande vecka.
  5) Jag kommer att betygsätta enligt det här betygssystemet som jag knåpat ihop. Tanken med det är att få konkreta kriterier och därmed mer rättvis/jämn betygsättning.

  Mina betyg tenderar att flockas kring 4–5, eftersom jag främst ser till att se film jag redan vet att jag gillar eller har god anledning att tro att jag kommer att tycka om.

  Betyg jag satt tidigare: LÄNK TILL GOOGLE SPREADSHEET.

  VIKTIGT: Det finns en regel som inte är frivillig: INGA SPOILERS. Med spoilers menas inte "actionhjälten överlever till slutet" eller så utan mer att avslöja relationerna i familjen Skywalker, vad soylent green är gjort av eller Tyler Durdens bakgrund. Ni vet vad som menas; saker i filmer som är tänkta att vara hemliga och vars avslöjande liksom är en grej. Vissa av oss älskar oväntade vändningar i filmer och vill inte få vårt nöje förstört. Om du vill diskutera något som kräver att du spoilar, använd spoilertaggarna. De ser ut såhär:

  [spoiler] [/ spoiler]

  fast utan mellanslaget efter /. Mellan ] och [ där i mitten skriver du det som är spoiligt. Då kommer det att krävas en aktiv handling – att man klickar på en knapp – för att läsa det som står där. Skitpraktiskt!
  En sak jag funderat lite på är ifall jag vill passa på att använda filmklubben till att uppmuntra folk att bli lite gladare av att se på film. Nedanstående är absolut inte några regler, utan bara välvilliga tips från mig när det gäller att öka ens filmnjutning.
  • Forma korrekta förväntningar. Om man förväntar sig det man kommer att få, så minskar risken för besvikelse. Människohjärnan gillar uppfyllda löften. Här gäller det nog mest att undvika både hype och folks gnäll inför en film.
  • Var OK med att filmen är vad den är. Om du har farhågor eller hört negativa saker, försök tänka dig att de stämmer men att du är OK med det.
  • Bestäm dig från början för att gilla filmen om det överhuvudtaget går. Förbered dig för att hitta ursäkter, patcha plothål och så vidare. Det är lite som när man letar saker att nitpicka om men istället för att gnälla om dem så ser man om man kan hitta sätt att låta filmen komma undan med dem.
  Överlag är det faktiskt inte coolare att vara arg/elak/negativ än att vara positiv. Jag rekommenderar FilmJoy och CinemaWins på Youtube för inspiration.

  #2
  För att fira att jag nu har sportlov en vecka (eller OK, det börjar väl formellt sett inte förrän på måndag) så gick jag på bio och såg två filmer igår.

  Först såg jag Birds of Prey. Eller "Harley Quinn-filmen" om man så vill.

  Jag ville gilla den, det ville jag. Men jag tänker att den underskattade Suicide Squad gjorde rätt i att blanda ut Harley redan från början med ett gäng andra karaktärer. Jag har nog helt enkelt svårt för koncentrerad Harley – hon är skoj i små doser, men som berättare och fokusperson funkar hon inte alls för mig. Jag vet att hon egentligen är smart och en riktig psuykolog och så, men hennes "korkad blondin"-sida är som sandpapper för mig. Det skaver, helt enkelt.

  Min känsla under hela filmen var lite "…men varför finns den här filmen? Vilket syfte fyller den?" Den är inte jättesnygg, den är inte jätteväl skådespelad, den har ingen jätteintressant skurk, den har inga jätteroliga skämt. Ingenting alls är jätte med den här filmen, den liksom bara pågår, och pågår, och sen är den slut.

  Alltså, den är inte dålig. Den gör mig inte arg, jag är inte ledsen att jag lade tid på att se den. Den är ett fullständigt okej hantverk av människor som vet vad de håller på med. Specialeffekterna var okej, skådespeleriet var okej, en del av skämten var okej, en del av det brutala våldet funkade även om det aldrig kändes så brutalt som det borde. Min favoritdel i filmen är nog Huntress, som har filmens bästa oneliners och överlag kickar väldigt mycket rumpa. Men annars är det rätt… Ja, kompetent men blekt.

  Jag ville att den här filmen skulle sparka rumpa och ta namn, för jag är en sucker för kvinnliga teamups. Och kvinnliga seriekaraktärer som får ta plats överlag. Det har ju varit en snoppfest ganska länge, med enstaka undantag. Så jag ville att det här skulle funka. Men det gör det inte. Att döma av reaktioner i biosalongen hade andra en annan upplevelse, och jag är glad för deras skull. Kanske var jag bara inte målgruppen.

  BETYG: 3/5. Kanske den mest treiga trea jag sett i filmklubben.  Sen såg jag Sonic the Hedgehog.

  Det Birds of Prey och Sonic har gemensamt är att de bygger på franschises jag skiter i. Jag har noll relation till DC-serietidnings-universat utöver enstaka Vertigo-titlar; jag gillar tv-serierna och flera av filmerna. Sonic… Jag hatar Sonicspelens kontroller. Jag tycker ju att Mario har alldeles för dryga kontroller, med tröghet och skit, och Sonic är liksom allt som är dåligt med Marios kontroller fast värre eftersom det dessutom går snabbt. Och så är banorna byggda så att man ska gå för snabbt och springa rakt in i typ taggar och grejer. Nej, ge mig Megaman vilken dag som helst: perfekta kontroller, och så kan man utforska och ta det i sin egen takt.

  Men iallafall. Jag tyckte egentligen att mycket av kritiken mot den första versionen av 3d-sonic var urtöntig. Han såg ju helt okej ut. Jag har inget emot den version det nu blev i slutänden heller.

  Det här är en fullt habil barnfilm som har ungefär så mycket respekt för och referenser till spelen som den borde ha. Den har inte bundit sig till en för bokstavlig tolkning av originalmaterialet, vilket jag gillar. Jag gillar Jim Carrey även om han är mycket mer (klassisk spattig) Jim Carrey än han är det lilla jag minns av Doktor Robotnik från tidigare. Jag gillar effekterna. Jag tycker väldigt illa om Sonic, men inser att det var 100% ofrånkomligt att göra honom till en oändligt skitstörig speedad idiot. You know, for the kids. Jag har hört att barn gillar den här sortens karaktärer. Jag vet inte, när jag var liten avskydde jag dem. Men så brukar mitt barn-jag hänvisas till som "Doktor Lillgammal" också. Jag hade alltid svårt för barn på film när jag var liten, de var så fantastiskt pinsamma.

  Jag är ofantligt glad över att det inte är speciellt många barn med i den här filmen. Hade den handlat om ett gäng mänskliga barn som hittat Sonic i skogen så hade jag nog inte gått och sett den.

  Jag tyckte att referensen till "mushroom planet" var rolig, men i efterhand visar det sig att jag bara hade dålig koll på Sonic-lore och helt enkelt hade fel i att det var en rolig känga mot Sonics urgamle fiende – ni vet, rörmokaren.

  Jaja, borde man se den här? Ja, men ganska nätt och jämnt. Och bara om man är beredd på att den är vad den är – en fullt habil barnfilm som inte håller sig helt till "officiell lore". Och att man är OK med att Doktor Robotnik inte är tjock.

  BETYG: 4-/5

  Kommentera


   #3
   Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg
   Eller "Harley Quinn-filmen" om man så vill.

   Jag ville gilla den, det ville jag. Men jag tänker att den underskattade Suicide Squad gjorde rätt i att blanda ut Harley redan från början med ett gäng andra karaktärer. Jag har nog helt enkelt svårt för koncentrerad Harley – hon är skoj i små doser, men som berättare och fokusperson funkar hon inte alls för mig. Jag vet att hon egentligen är smart och en riktig psuykolog och så, men hennes "korkad blondin"-sida är som sandpapper för mig. Det skaver, helt enkelt.

   [...]


   Jag ville att den här filmen skulle sparka rumpa och ta namn, för jag är en sucker för kvinnliga teamups. Och kvinnliga seriekaraktärer som får ta plats överlag.
   Du borde kolla in Harley Quinn, den animerade serien. Komediserie med fokuskaraktär på... Well, Harley, tillsammans med Poison Ivy samt ett färgglatt gäng karaktärer. Tar sig stundom mycket mer seriöst än vad första trailern kan antyda, men den är på det hela väldigt rolig.

   Sista avsnittet på säsong 1 kommer ut nu i dagarna.

   Kommentera


    #4
    Ursprungligen skrivet av Mundo Visa inlägg
    Du borde kolla in Harley Quinn, den animerade serien. Komediserie med fokuskaraktär på... Well, Harley, tillsammans med Poison Ivy samt ett färgglatt gäng karaktärer. Tar sig stundom mycket mer seriöst än vad första trailern kan antyda, men den är på det hela väldigt rolig.
    Alright, kan ge den ett försök åtminstone. =)

    Kommentera


     #5
     Den animerade långfilmen med Batman och Harley som ska vara någon slags vuxet slutord för Batman TAS var helt okej den med. Men jag har gillat nästan alla de animerade DC filmerna och kan inte säga att den stod ut jämfört med tex Batman Ninja, som är den säregnaste (och kanske bästa, tillsammans med Dark Knight Returns filmatiseringen ) av dem.

     Kommentera


      #6
      Såg thrillern Dark Waters (2019) igår som handlar om advokaten Robert Bilott (Mark Ruffalo) som till en början motvilligt tar sig an ett fall där företagsjätten DuPont misstänks för att medvetet ha förgiftat marker i West Virginia i samband med tillverkningen av det syntetiska ämnet teflon (som bl.a. används i stekpannor). Det här är en verklighetsbaserad film om ett skolboksexempel på cyniska megaföretag som drivs av vinster till varje pris, även om det priset är att människor blir både sjuka och dör. Ruffalo är av någon anledning ingen favoritskådespelare för mig men han gör en bra insats här. Den som lyser starkas är dock Anne Hathaway som spelar Robert Bilotts fru Sarah Bilott.

      Det här är en bra film, med ett otäckt budskap. Se den!

      Kommentera


       #7
       Jag har sett Guns Akimbo av Jason Lei Howden och med allas vår Harry Potter Daniel Radcliffe i huvudrollen.


       Miles (Daniel Radcliffe) är en programmerare som lever ett tråkigt 9-5 liv och spenderar mesta delen av sin tid online och roar sig med att trolla folk online på fritiden ...han kommer i kontakt med skizm en grupp som anordnar online deatmatches irl och som följs av tusentals tittare online .han förolämpar skizms ledare som inte tar lätt på förolämpningar .

       En inslagen dörr och ett par knytnävar i ansiktet senare vaknar miles upp på sitt vardagsrumsgolv med 2 pistoler fastbultade i händerna och jagad av en av skizms topprakande spelare Nix som spelas av samara weaving .

       Den här filmen är tänkt att ses som en satir över gamer culture och det uppkopplade liv vi lever och de konsekvenser det har .

       Ist för att sända ut nån viktigt poäng så försvinner dom ist i cartoony ultra violence och gun porn pang pang . Sinnena blastas med action och ultravåld scen efter scen .

       Den här filmen kan kanske tilltala dataspels gamers och tonårspojkar men det var inget för mig .

       2'5/5


       ??????

       Kommentera

       Senaste inlägg

       Minimera

       Diskussioner Statistik Senaste inlägg
       Started by CapnZapp, 03 April 2020, 19.27
       12 responses
       380 visningar
       1 gillar
       Senaste inlägg Monokel
       av Monokel
        
       Started by McKatla, 01 April 2020, 22.42
       34 responses
       636 visningar
       2 gillar
       Senaste inlägg Lemur
       av Lemur
        
       Started by Christoffer, Idag, 13.50
       2 responses
       40 visningar
       0 gillar
       Senaste inlägg Christoffer  
       Started by Lemur, Idag, 13.29
       0 responses
       58 visningar
       3 gillar
       Senaste inlägg Lemur
       av Lemur
        
       Started by Marrik den allvetande, 02 April 2020, 11.07
       2 responses
       228 visningar
       2 gillar
       Senaste inlägg Marrik den allvetande  
       Started by Gurgeh, 31 March 2020, 11.00
       30 responses
       773 visningar
       1 gillar
       Senaste inlägg Leon
       av Leon
        
       Started by Måns, 29 January 2019, 22.20
       35 responses
       1.222 visningar
       0 gillar
       Senaste inlägg Måns
       av Måns
        
       Started by Björn Wärmedal, 17 February 2020, 11.05
       87 responses
       2.303 visningar
       13 gillar
       Senaste inlägg Björn Wärmedal  
       Started by Khan, 16 March 2020, 09.18
       9 responses
       191 visningar
       2 gillar
       Senaste inlägg Christoffer  
       Started by krank, Igår, 23.38
       0 responses
       20 visningar
       0 gillar
       Senaste inlägg krank
       av krank
        
       Arbetar …
       X