Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Appropå leveranstider på Kickstarters...

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  Jag har bara backat rollspel (både svenska och utländska). Det är uppenbarligen pålitliga produkter, för av de 17 jag backat har jag fått 12 (fick Neotech idag). Tre spel är mellan en och sex månader försenade, och två är ännu inte försenade. Det är helt okej. Jag tror att den enda spelet som var över ett år sent var Kult.

  Kommentera


   #17
   Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg
   EDIT: Just nu händer inte så mycket med siffrorna annat än att några nya levereras. Jag väntar på att hela grejen med Kickstarter United ska bli klar innan jag backar ytterligare projekt. Undantag kan göras för crowdfunders som öppet stödjer Kickstarter United.
   Kickstarter United postade en uppdatering i förrgår som i princip sade "Vi har kommit överens med ledningen om former för hur personalen ska rösta om organisering och vi är nöjda med dessa former. Men som del av vår överenskommelse så är vi tysta utåt tills vidare."

   Vilket väl är en så bra utveckling som man kan förvänta sig i ett amerikanskt sammanhang.

   Kommentera


    #18
    Ursprungligen skrivet av Staffan Visa inlägg
    Kickstarter United postade en uppdatering i förrgår som i princip sade "Vi har kommit överens med ledningen om former för hur personalen ska rösta om organisering och vi är nöjda med dessa former. Men som del av vår överenskommelse så är vi tysta utåt tills vidare."

    Vilket väl är en så bra utveckling som man kan förvänta sig i ett amerikanskt sammanhang.
    Ja, det verkar ju röra sig i rätt riktning helt klart.

    Kommentera


     #19
     Jag räknar alltid med lite förseningar och kommer det i tid så ser jag det nästan som en bonus. Har rätt bra tålamod men har 4 Kickstarters som kommit på efterkälken. Ereb Altor som snart verkar skickas. Siege Of The Citadel där jag efteråt ångrat att jag valde att allt skulle skickas i ett paket. Freeway Warrior där det finns goda skäl från skaparna varför den drar ut på tiden. Samt Dwarves In Trouble där jag väntar på tillbehör som mynt och en figur. Mynten verkar gå att få om man "bara" åker ner till en stad i polen och hämtar ut dem på skaparnas brädspelscafe. De försökte även byta namn och starta en ny kickstarter efter många förseningar och brytna löften men ett gäng arga backers gick in i kommentarsfälten och påminde om förra kickstartern så den blev nedlagd snabbt. Dwarves In Trouble är den enda som jag misstänker att jag inte kommer få allt ifrån av de lite över 50 som jag backat.

     Kommentera


      #20
      Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg
      [*]D&D Documentary (fast i jobbigt juridiskt limbo efter att de inblandade hamnat i luven på varandra)
      Aningen OT, åtminstone ett sidospår (sorry):

      Jag backade både denna och utbrytar-projektet Great Kingdom. Skillnaden mellan dem är att det senare faktiskt börjat ge livstecken ifrån sig nu när rättsfallet verkar vara avslutat. Det ursprungliga projektet, däremot, har total radiotystnad.

      Sedan, om man går tillbaks till början av tråden, så är det ett märkligt sammanträffande att jag backat just de två projekt som de två första inläggen nämnde.
      SpaceVenture är det näst äldsta (Estimated delivery Feb 2013) olevererade projektet i min lista, och det äldsta bland de som jag fortfarande har något hopp om.
      Legend är det äldsta (Estimated delivery Jul 2015) rollspels-projektet som är olevererat men jag fortfarande tror på.
      Last edited by Bolongo; 14 December 2019, 15.09.

      Kommentera


       #21
       För att komma tillbaks mer on topic, så ser jag en tydlig trend när jag skummar vilka av i synnerhet rollspels-projekten jag backat som är kraschade eller rejält försenade.

       De har alla en ensam konstruktör som driver hela projektet, och inget väsentligt var färdigskrivet innan kickstartern drogs igång.

       Slutsats: undvik sådana projekt. Även i de fall då konstruktören är känd och erfaren. Man vet aldrig vad som kan hända, och dessa projekt är extremt känsliga för minsta störning.

       Kommentera


        #22
        Jag är feg i mitt Kickstartande. Jag ser det nästan hellre som välgörenhet än att jag köper prylar. När jag backade Järn var det för att det var så nära spelet jag skulle vilja skriva själv, Mutant (år noll) var spelet jag ville skulle göras. Hade de inte blivit av hade jag nästan grämt mig mer för den förlorade möjligheten för ett bra spel att finnas, än att jag måste ha det i min hylla.

        Förseningar gör mig ingenting, det är ändå så lång väntetid att det ofta är en glad överraskning när de dyker upp. Då tycker jag det är värre att de som jobbar med det får det svettigt p.g.a. fast pris problemet. Om man estimerade fel så får man kompensera för det själv. Och det är betydligt lättare (?) att estimera brädspel än datorspel. Grejen med strechgoals tycker jag också är lite märklig, de riskerar att göra skadan med felaktig estimering mycket värre. Att man får produkten finare inbunden, eller fler/dyrare bilder eller extern skribent som skapar lite mer material tycker jag inte är något problem. Men när det blir scope creep med större produkt som kommer att kräva mer tid från de ursprungliga tillverkarna så tycker jag inte att de verkar hälsosamt. Då kan man ju sitta och hoppas att vissa mål inte ska uppfyllas.

        Steam har bränt mig mer än Kickstarter. Där backar jag numera bara spel som jag verkligen tycker är unika (och passar min smak), och knappt ens då.

        Kommentera


         #23
         Väntar fortfarande på Siege of the Citadel. Några år försenat...

         Kommentera


          #24
          Jag föredrar alla dagar i veckan att kunna förbeställa saker än kickstarter och liknande alternativ. Så med extremt få undantag så väntar jag alltid till att det finns en färdig produkt eller ett juridiskt löfte om en produkt så som förbeställningar etc. Sen kan även rollspel och annat bli försenat även om man har förbeställt istället för tex kickstarter och det är inte kul men det finns grader av besvikelse, ilska, sorg etc när sådant händer. Jag håller med vad de flesta tidigare nämnt att kommunikation är essentiellt för att en försenad produkt inte skall väcka för mycket negativa känslor.

          Jag personligen bryr mig om tid, inte för att min tid är mer värdefull än andras eller att jag skulle vara bättre än någon annan på något sätt. Men jag äter inte starka opiater och andra läkemedel för att det är kul utan för att det gör det möjligt för mig att inte bara överleva utan också leva, och självklart är det så att ingen av oss har oändligt med tid och kommer leva för evigt men jag vet att både min sjukdom och den behandling jag får för den gör att mitt liv kommer att vara kortare än de allra flesta svenskars. Detta har skapat en form av tidsångest och självklart dödsångest( är inte mer döende än andra människor än) som gör att jag hatar att vänta på saker och gillar absolut inte långa förseningar när jag betalat för något. Men när någon som tillverkar en produkt jag ämnar köpa eller har förbeställt inte hinner leverera i tid för att de själva är sjuka och i ett fall som ni all känner till, lever på ren viljestyrka, ja då får de gärna behålla mina pengar även om produkten aldrig kommer släppas. Så till syvende och sist så är vi tillbaka på kommunikation och hur viktigt det som konsument är att få veta varför något man betalat/investerat för/i blir försenat då detta skapar förståelse på ett mänskligt och personligt plan som den så fruktansvärda radiotystnaden verkar i motsatt riktning som.

          Kommentera

          Senaste inlägg

          Minimera

          Diskussioner Statistik Senaste inlägg
          Started by Bifur, Idag, 07.13
          3 responses
          99 visningar
          6 gillar
          Senaste inlägg Vimes
          av Vimes
           
          Started by bortom12e, 23 January 2020, 18.59
          10 responses
          275 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg bortom12e  
          Started by dancodan, Igår, 17.51
          12 responses
          238 visningar
          2 gillar
          Senaste inlägg Henke
          av Henke
           
          Started by Knight_Schmidt, Idag, 10.37
          7 responses
          76 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg erikt
          av erikt
           
          Started by entomophobiac, Idag, 14.45
          4 responses
          51 visningar
          1 gillar
          Senaste inlägg Henke
          av Henke
           
          Started by pingas, 09 June 2019, 22.23
          13 responses
          410 visningar
          2 gillar
          Senaste inlägg Måns
          av Måns
           
          Started by anth, 16 January 2020, 10.15
          37 responses
          668 visningar
          3 gillar
          Senaste inlägg RasmusL
          av RasmusL
           
          Started by McKatla, Idag, 13.16
          0 responses
          52 visningar
          0 gillar
          Senaste inlägg McKatla
          av McKatla
           
          Started by Khan, 20 July 2019, 20.23
          124 responses
          3.935 visningar
          9 gillar
          Senaste inlägg Khan
          av Khan
           
          Started by zonk, Igår, 14.20
          14 responses
          236 visningar
          3 gillar
          Senaste inlägg Cybot
          av Cybot
           
          Arbetar …
          X