Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Got sista avsnittet! Spoilers!!!

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #16
  SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILERS SPOILER


  Blandade känslor. Kändes lite rushed. Hade behövt en säsong till eller 4 avsnitt till iallafall. Daenerys död var väldigt odramatisk och antiklimaktiskt. Att Jon fick gå tillbaka till muren var också lite tramsigt.

  Kommentera


   #17
   Bla bla spoiler, spoiler, bla bla. Jag är osäker på vad de som är besvikna förväntade sig. GoT har i sex säsonger varit en småputtrig såpa när mängder av karaktärer går runt och gör saker, men handlingen inte direkt förs framåt -- i den mån det över huvud taget fanns en handling och inte bara en manna personer med olika agendor. Sedan får några stackars satar i uppdrag att på två säsonger skriva ett slut till detta, vilket kan jämföras med att skriva ett slut till svensk inrikespolitik, eller till Mjölby. Föga förvånande leder detta till en helt annan typ av berättande. Plötsligt måste saker hända, meningslösa bihandlingar ryckas upp med rötterna, och någon form av huvudhandling pekas ut och föras till en punkt där den kan avbrytas utan alltför många lösa trådar. Det här är något som ursprungsförfattaren själv uppenbarligen inte klarar av, så det är inte konstigt att andra som försöker inte lyckas perfekt.

   Så som serien sett ut tidigare hade antagligen de sista två säsongerna varit fem säsonger. De sista sex avsnitten skulle blivit tre säsonger. Först en som avslutats med striden mot Nattkungen, sedan en som avslutas med att Daenerys bränner King's Landing, och till sist en som helt handlat om efterspelet. Nu skulle det inte gått eftersom folk antagligen skulle ha tröttnat innan dess, om inte publiken, så skådisarna.

   Nu blev det ett slut i alla fall, och det var väl okej, efter omständigheterna. Det som kändes fel var valet av kung. Inte för att det var fel person, utan för att det inte såldes in på ett bra sätt. Bran har inte gjort annat än suttit på en stol sedan han kom tillbaka, så varför han skulle bli kung, och framför allt, varför alla skulle acceptera att han blir kung, är högst oklart. Kanske vill de ha en symbolisk kung av svensk modell som inviger utställningar och pussar bebisar, och så är han säkert ett bra val. Annars hade de gärna fått visa hur han gör något klokt som gör att valet känns motiverat.

   Bra i alla fall att Sams demokratitrevare skrattades ut -- det hade känts helt fel om någon tagit det på allvar.

   Kommentera


    #18
    Spoilers

    spoilers

    spoilers

    Tråkigaste karaktären (Jon) fick det tråkigaste slutet, så på sätt och vis var det passande. Men det hade varit mer i linje med de tidigare säsonger att befälhavare Gråmask avrättade honom på stående fot. Unsullied och Dothraki skulle aldrig acceptera mindre.

    i övrigt kändes det också lite för snällt och tillrättalagt.

    Kommentera


     #19
     Nu ska jag vara sådär dryg och snacka lite om sunkighet och sexism, eftersom detta har förnekats/försvarats/förminskats av somliga. Nog för att det alltid funnits korkade aspekter av detta i GoT, men jag tycker den här säsongen är, by far, den värsta förövaren, och då pratar jag särskilt om Sansa och Dany just nu.

     Nedan kommer jag lista lite blandat skit

     ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
     Dave Hill, som skrev det första avsnittet för säsongen (och skrivit en hel del annat tidigare i GoT) pratar om hur Danys och Sansas relation etableras, och om varför de inte gillar varandra.

     "[Daenerys is] also very pretty, and how much does that factor in? Sansa starts off this season very suspicious and not at all friendly with Dany"

     Sansa ogillar alltså Dany för att hon är snygg, och det gör att Sansa känner sig hotad. Jag hade förstått det möjligtvis om detta handlade om Sansa från säsong 1, för hon var en ytlig idiot då, men nu? Är det här verkligen ett karaktärsdriv från Darth Sansa? #JustTjejThings

     -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Brienne bara.... bara fucking Brienne. What? What. The. Fuck.

     --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Sansa berättar att hon blivit duktig på intrig och ledarskap samt blivit självständig för att Ramsay våldtog henne.

     okey.jpeg

     -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Dany blir ond för hon får inte ligga med killen hon är kär i. Ja, jag vet, Dany utstår mycket skit den här säsongen. Båda ungarna hennes har dött, några av hennes närmsta vänner och förtrogna dör och folk ifrågasätter hennes beslut (fastän hon skulle kört sitt eget race från början - hennes plan från dag 1 var ju att anfalla King's Landing och gå rakt på the red keep, men det råddes hon ifrån). Så hon är "on edge", som man säger.

     Men scenen där hon bestämmer sig för att gladmörda halva King's Landing i, är den sista scenen hon har repliker i innan hon sätter sig på draken. I den scenen pratar hon med Jon och vill gosa lite, varefter han inte vill. Då säger hon "Let it be fear then!" - med andra ord, jag kommer terrorisera folk, för jag kan inte få dem/Jon att älska mig. Det här är ganska basic bitch storytelling, och för mig är det närapå naivt att inte förstå budskapet i scenen.

     --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Nä skjut mig vilken skitsäsong. Snyggt var det ofta, och skådespelet är mer än ofta mycket bra, men det räcker inte att det är snyggt och har bra skådespel. Det krävs tydliga och relaterbara karaktärsinteraktioner, det krävs konsekvenser för folks handlande som verkar realistiska. Det krävs att världen håller igång sin egen logik som har etablerats gång på gång i tidigare säsonger.

     Kommentera


      #20
      Spoiler
      Spoiler
      Spoiler
      Yada
      Yada

      Klockren logik i valet av kung: "tronen har brunnit upp och det är tight med pengar, så vi väljer killen som tog med egen stol".

      Kommentera


       #21
       Ursprungligen skrivet av Gurgeh Visa inlägg
       Bla bla spoiler, spoiler, bla bla. Jag är osäker på vad de som är besvikna förväntade sig.
       Nu hade jag redan förväntat mig att bli besviken, eftersom jag inte gillar Game of Thrones så mycket under de senaste säsongerna, men eftersom du frågar så tänkte jag att jag kan svara. Följande saker näms, hos de personer som jag läst av, som saker de inte gillar. Jag blandar stort och smått, somliga är mina egna tankar, annat är blandat från andras åsikter jag läst online.
       • Politiken är helt kastad ut från fönstret. Det finns verkligen *INGEN* politisk logik. Hotar du en adelsman med ett kok rejält stryk så kan du få det rikaste slottet i hela landet, nemas problemas. När en Kung saknas skiter vi i allting (ta tex. arvsrätt, där Gendry, som blev legitimised, givetvis borde haft störst chans om varken Dany eller Jon är tillgängliga), självstyre (varför skulle Yara gå med på en Stark ledare till kung när en liten Stark snorvalp precis hotade henne efter hon var arg för att de mördade hennes drottning?). Varför skulle Dorne gå med, som inte nominellt gjort någonting för riket sen Aerys dog, och i princip varit halv-självständiga sen serien började?
       • Varför i hela helsefyr landade Bronn i rådet?! Och vem var en politiska intelektuella eliten som rådet består av? Det här är alltså den mest instabila politiska situationen i Westeros historia på flera hundra år, och rådet består enbart av folk från the Reach + Lannisport. Varför skulle The Vale, Riverlands, Stormlands, Iron Islands eller Dorne gå med att stötta centralmakten om de inte får status och inflytande själva i utbyte?
       • Alldeles för enkelt för alla inblandade. Allt som krävdes var att hugga ihjäl Dany, så löste allt sig finfint. Risken med en drake som går mega rampage nu? Nä, han bara flyger iväg. Hennes tusentals idiotlojala elitsoldater? Nä, de dödar inte ens Jon. De bara åker iväg. Tusentals vilda Dothraki, ökända för sin våldsamma livstil? De blir säkert handelsmän och bönder nu.
       • Snubben som satt AFK hela säsongen och verkligen gjorde INGENTING blir kung (som again, stöds av Sansa, men hon ska ändå ha ett independent North... Fastän hennes bror alltså är Kung). Han kan inte ha barn, vilket Tyrion låter som en bra idé, för han har glömt bort vad successionskris är för något.
       • Saknas intern logik. Yara, som försökte vinna ett val för att bli drottning där alla Ironborne får rösta, skrattar när Sam föreslår att kungen bör rösta. Trots att röstningar som sagt inte sker bara i the Iron Islands, men även i the Night's watch. Det bör tilläggas här att Grey Worm också valdes till ledare för Danys trupper GENOM ETT FUCKING DEMOKRATISKT VAL. Ni sitter och skrattar framför honom, efter att ni försökt skydda hans drottnings mördare, om tanken om att småfolk ska ha inflytande. Och han tycker det är helt okey att de väljer en kung och sen sticker han iväg bara? Killen som alltså inte tvekade för att döda Jon om Jon försökte stoppa honom från att avrätta obeväpnade soldater trettio minuter tidigare? Och vad i helskotta gör Arya ens på mötet, istället för Bronn (eller vem som än representerar the reach?) Samtidigt som Tyrion alltså både är försvararen i rättegången och tydligen den som dirigerar den, då han tex. avgör vem som blir ny kung, hur det nya styrsystemet ska fungera och vad Jon Snows straff blir. Inte illa för snubben som sitter i rättegång. Internal logic what is it?
       • Riktiga skithögar till människor, såsom Cersei och Jamie får folk som sörjer dem, tex. en lång gråtscen med Tyrion och en med Brienne. Dany? Fade to black, och den enda som verkar någorlunda ledsen är Grey Worm och Yara, och Yara skjuts ned av badass-Arya direkt. Dany bara försvinner, för det var jobbigt nog att skriva hennes path-to-madness, verkar det som. Hon behövde ju vara ond och orelaterbar nu, eftersom hon ska dö och försvinna, så varför slösa tid med att någon är ledsen eller upprörd?
       • Den här avancerade biten text som jag inte tänker försöka förkorta. Read it or don't.
       • Brienne är nu King's Guard. Fuck att vara Sansas Queensguard, I guess.
       • Sam är Grand measter, fastän det kräver att hela rådet av Oldtown-citadellet röstar för att personen blir det. Så de valde alltså Sam, killen som bröt sina löften, stal från dem och inte införtjänade en enda länk till sin kedja. Bra val!
       • Bran antyder att han gjort allt han gjorde för att han skulle bli Kung, vilket gör honom extremt olämplig till att vara Kung enligt alla i Westeros (Hon vill ha makten, men inte du Jon, därför borde du bli Kung!). Gillar att han lät Dany bränna alla de civila bara så han kan bli knug. Skön kille.
       • Bran som kung alltså... Tillber fel religion, kan inte gifta sig, kan inte ha barn, är lika karasmatisk som en surgdegslimpa och verkar sakna förmågan helt att förstå hur människor känner och mår... Han är också ett politiskt sett totalt okänt namn helt utan någon som helst kvalifikation i form av arvsrätt, erfarenheter eller dåd. Hur i helvete blev han kung?

       Kommentera


        #22
        Ursprungligen skrivet av Svarte Faraonen Visa inlägg
        Spoiler
        Spoiler
        Spoiler
        Yada
        Yada

        Klockren logik i valet av kung: "tronen har brunnit upp och det är tight med pengar, så vi väljer killen som tog med egen stol".
        Smart!

        Kommentera


         #23
         Ursprungligen skrivet av Mundo Visa inlägg

         Dany blir ond för hon får inte ligga med killen hon är kär i. Ja, jag vet, Dany utstår mycket skit den här säsongen. Båda ungarna hennes har dött, några av hennes närmsta vänner och förtrogna dör och folk ifrågasätter hennes beslut (fastän hon skulle kört sitt eget race från början - hennes plan från dag 1 var ju att anfalla King's Landing och gå rakt på the red keep, men det råddes hon ifrån). Så hon är "on edge", som man säger.

         Men scenen där hon bestämmer sig för att gladmörda halva King's Landing i, är den sista scenen hon har repliker i innan hon sätter sig på draken. I den scenen pratar hon med Jon och vill gosa lite, varefter han inte vill. Då säger hon "Let it be fear then!" - med andra ord, jag kommer terrorisera folk, för jag kan inte få dem/Jon att älska mig. Det här är ganska basic bitch storytelling, och för mig är det närapå naivt att inte förstå budskapet i scenen.
         För de som inte gillar att ha teorier utan gillar mer konkreta saker så såg jag precis Director's commentary på avsnittet.

         "I think that when she says, 'Let it be fear,' she's resigning herself to the fact that she may have to get things done in a way that isn't pleasant, and she may have to get things done in a way that is horrible to lots of people."

         Så säger Weiss om scenen där Jon inte vill kela mer.

         Noice.

         Kommentera


          #24
          Ursprungligen skrivet av Minimoni Visa inlägg
          Jons slut var riktigt tråkigt, varken bittert eller sweet utan bara meh.
          Ungefär som serie-Jon Snow som karaktär helt enkelt.

          En sak jag tänkt på med hela den sista säsongen är att mycket dialog förlitar sig på tillbakablickar. Sure, det kan vara kul med en wink-wink ibland, men det känns på något sätt som de försöker luta sig mot publikens goda minne om bra saker som hänt förut istället för att göra något vettigt med den här säsongen i sig.

          Skönt att det är slut, helt enkelt.

          Kommentera


           #25
           Spoiler


           Spoiler


           Spoiler


           Det är skönt att GoT är slut. Jag och min sambo har verkligen pliktat på måndagskvällarna, för nu har vi faktiskt tittat såhär långt, så då får vi avsluta.

           Har svårt att komma med något som faktiskt var bra med slutet. Kanske att ingen nappade på folkstyre... Hade det förslaget gått igenom hade jag tappat hakan på allvar.

           Nej, inget var speciellt bra, ingen karaktär följde sin tidigare etablerade personlighet och som vanligt var det bara han den korte som fick repliker.

           Kommentera


            #26
            WINTER IS COMING!

            Theme park manager Eddie Stark has one week to whip his lackluster group of employees into shape before the park's grand opening.
            MERCH HERE! https://fanjoy.co/blr
            EXTRA SCENES HERE: http://youtu.be/_BiODEobbug

            Kul att det här äntligen blir på riktigt! För visst var small council en trailer för Medieval Land Fun-Time World?

            Kommentera


             #27
             Bliss!

             .................................................. .................................................. ..............................

             Fy fan alltså! 9 år senare jag trodde aldrig att de skulle få till ett avslut jag skulle känna mig nöjd med. Tji fick jag! Började bra, och blev bara bättre, och bättre, och bättre...

             Och precis lagom mycket efterspel för att varva ner lugnt och skönt och bara knyta ihop det. MÄSTERLIGT!

             Danni fick dö! Jon fick inte bli kung! Tyrion fick bli Tyrion!

             När Tyrion gick ner i källaren med den där facklan var jag helt säker på att han skulle hämta grön eld. När han gick fram till Danni var jag övertygad att han hade flaskor av grön eld under manteln, och skulle ta alla med sig i en explosion. När han leddes bort insåg jag att det var jättekorkat; Danni skulle aldrig dö av eld!

             Istället får han bli sig själv igen! Typ fyra säsonger senare! jag hade gett upp hoppet =)

             Shit, och så många coola scener! När vingarna fälls ut bakom Danni! Episkt!

             När draken landar och kryper in i tornet efter att Danni dött! Drakarna har aldrig varit så coola som just då!

             Hela scenen när Jon går upp för trappan för att möta Danni, och askan/snön faller över en brinnande stad i ruiner, när de här horderna av tvärllojala mördarmaskiner står uppradade och man inser att hela världen är dömd att brinna om Danni får regera.

             När trenne Starks "går sitt öde tillmötes" i slutet! Episkt!

             Och allt blandad med lågmälda, helt underbara scener! När Tyrion hittar sina syskon, och man inser att han älskade dem båda. När Tyrion sen förbereder för Lillrådet! Lillrådets käbbel! Ahhhhhh....

             Jag kan inte peka på en enda sak som jag tycker kunde ha gjorts bättre. Det här avsnittet gjorde mig nöjd med de senaste nio årens investering. Så sjukt nöjd.

             Nu är det så jag undrar om jag ens ska bry mig om att läsa böckerna. De står i bakhyllan bakom mig, och de senaste två eller tre säsongerna har jag mest bara väntat på att serien ska ta slut så jag kan övergå till dem. Men nu?

             Vi får se. Om nått år eller så kanske.

             Fy fan vad bra det här va =)

             Kommentera


              #28
              Ursprungligen skrivet av Rymdhamster Visa inlägg
              Episkt!
              Vilket är allt jag önskar GoT inte var. Men också varför alla aldrig kommer vara nöjda.

              Kommentera


               #29
               Ursprungligen skrivet av entomophobiac Visa inlägg

               Vilket är allt jag önskar GoT inte var. Men också varför alla aldrig kommer vara nöjda.
               Jag måste erkänna att jag finner det en smula humoristiskt när någon kommer och säger att de önskar att en serie om drakar, en armé av odöda, och den eviga kampen om kungakronan inte ska vara episk ;)

               Jag förstår förvisso vad du menar, tror jag. Fast jag tror inte jag menar "episkt" på samma sätt som du menar. Eller så gör du det i vilket fall jag nu bara är förvirrad =D

               Kommentera


                #30
                Ursprungligen skrivet av Rymdhamster Visa inlägg
                Jag måste erkänna att jag finner det en smula humoristiskt när någon kommer och säger att de önskar att en serie om drakar, en armé av odöda, och den eviga kampen om kungakronan inte ska vara episk ;)
                För att det jag gillat mest är intrigerna i början, när det är mer kammardrama än fjantasy. Drakar och arméer av odöda—särskilt i TV-seriens format—har mest blivit gäspframkallande karaktärslösa CGI-orgier tycker jag. Och det är nog det jag förknippar med ordet "episkt". Men alla gillar olika!

                Det är, som en vän sa, fortfarande den bästa fantasy som finns på TV, by merit av att vara den enda, så nu blir det upp till bevis för LotR, The Witcher, och Conan när de kommer.

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                Diskussioner Statistik Senaste inlägg
                Started by pingas, Idag, 13.52
                5 responses
                57 visningar
                1 gillar
                Senaste inlägg Bifur
                av Bifur
                 
                Started by Chryckan, 21 December 2019, 22.15
                16 responses
                578 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Big Marco  
                Started by entomophobiac, 16 January 2020, 13.18
                33 responses
                1.053 visningar
                5 gillar
                Senaste inlägg BiG
                av BiG
                 
                Started by Tcherban, 06 January 2020, 17.53
                14 responses
                585 visningar
                2 gillar
                Senaste inlägg Shedcape  
                Started by Henke, Igår, 12.07
                17 responses
                449 visningar
                4 gillar
                Senaste inlägg Måns
                av Måns
                 
                Started by krank, 15 January 2020, 21.38
                3 responses
                79 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Henke
                av Henke
                 
                Started by Punch, 16 January 2020, 08.34
                3 responses
                162 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Punch
                av Punch
                 
                Started by Monokel, 15 January 2020, 21.31
                29 responses
                407 visningar
                8 gillar
                Senaste inlägg dancodan  
                Started by Minimoni, Igår, 13.28
                7 responses
                171 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg dancodan  
                Started by Cybot, 16 January 2020, 16.44
                11 responses
                211 visningar
                0 gillar
                Senaste inlägg Rymdhamster  
                Arbetar …
                X