Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Gothcon 2019 rapport

Minimera
X
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  #46
  Ursprungligen skrivet av DeBracy Visa inlägg
  Tell me moar! Är det nära Hvitfeldtska?
  Ja, det ligger mellan kyrkan och Avenyn. Heter Moon tror jag. Men brukar vara omåttligt populärt, vi har haft turen att få bord båda gånger vi varit där trots att de flesta som kommer dit verkar ha bokat bord.

  Kommentera


   #47
   Ursprungligen skrivet av Lightshy Visa inlägg

   Jag vill bara klargöra att jag tycker det var ett mycket bra äventyr som passar till Kutulu.
   Att spela det över 2-3 kvällar hade varit perfekt.
   Ursprungligen skrivet av Paal Visa inlägg

   Håller helt med Lightshy här, mycket bra stämning och upplägg på scenariot i övrigt.
   Stort tack! Det glädjer mig att höra!

   Kommentera


    #48
    Påskhelgens felläsning: GURASAGA - ett rollspel om skäggiga gitarrister på turné. Snubben på omslaget med det flätade skägget kan vara kvar. Men det var tydligen nåt spel om asagudar.

    Trams åsido så var mitt Gothcon en fusion av Genesis, Kims och Lukas, som vanligt typ.

    I år kom jag med tåg på fredagen. Ingen Gothconpub alltså, och det verkar ju som jag missat en hel del ägiga spel på fredag förmiddag också. Jag hann i stort sett checka in på konventet innan jag fick en tilltagande huvudvärk, gav upp och checkade in på mitt rum på Le Mat B&B och somnade ett tag.

    (B&B-recension: God frukost, små rum, delade toaletter och duschar. Nästan lika nära konventet som Lorensberg. Prisvärt. Helt OK i min smak.)

    Fredag kväll orkade jag tillbaka till konventet och hakade på Bunny, Lukas, Riktiga Lukas (Svarte Faraonen) och Anarchlown i ett parti SaKVaL i Wall Street-setting. Många dog, kul spel.

    Lördag blev mycket bättre. Jag lyckades nästla mig in i ett parti Anatman med Kim, Vildkatt, Zelgarian, Genesis (?) nån oforumit och eventuellt någon mer? Oklart. Hursomhelst ett parti där överklassen till att börja med beskrevs som gudar ur asatro och grekisk mytologi och till slut explicit beskrevs så. Coolt, inte så mörkt och djupt som Anatman ofta blir men ballt ändå.

    Jag, Kim och Emil testade ett Microscope-inspirerat berättarspel i speltestrummet bredvid Indierummet. Vi började sätta tonen med "den evigt unga björnen" och "de sjöfarande mammutarna" som återkommande figurer i storyn, och i slutet dog vampyrguden för våra synder. Jag har inte garvat så mycket på länge.

    Genesis får tala för min lördagkväll och söndag morgon för jag är lat:

    Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg
    Därefter spelades ett par småpass. Först Nostalgi med Hellzon och en ickeforumit, och sedan Power & Responsibility (ett L&F-hack om superhjältar) med ickeforumit, Hellzon och Lukas, som jag övertalade att han kunde spelleda spelet utan att ha läst det eller L&F eller spelat något av dem.

    Till sist hade vi en väldigt komplicerad uppsättning folk och olika typer av konstallationer av Anatman och Svart av kval föreslogs. Majoriteten ville spela Anatman, men det blev för många, och vi hade bara en uppsättning kort. Jag var självisk och ville lira Anatman och fick som jag ville. Jag skäms lite, men det var en kul omgång och jag var verkligen mer sugen på det. Spelade med Kim, Hellzon, Erik från Lincon och Lukas från Bläckfisk förlag. Vi var ganska trötta och det påverkade nog spelet, men det blev inte dåligt. En nominellt fri stat med en övervakande regering som korrigerade ”subversiva element” med omprogrammering. Eller kanske inte alla subversiva element, utan endast det som hette Livianus, en kontrarevolutionär personlighet som dök upp i folks medvetande och fick dem att ifrågasätta staten. I slutänden lyckades @, som skapat Livianus, smyga in den i en populär biofilm som lanserades, så att alla biobesökarna skulle programmeras med en och samma individualistiska, antistatliga personlighet. Ett utsökt slut!
    [...]

    Söndag:
    Ännu en natt med lite sömn och nu började det bli märkbart. Åkte in till konventet, spelade en omgång Snakes on a Plane med en massa folk (Kim, Lloyd, Erik, Lukas, Hellzon. Tror att det var alla).
    Jag kände väl också att jag kanske knödde mig in på Anatman lördag kväll, men det är ändå bara Gothcon en gång om året.

    Nästa år i Göteborg.

    Kommentera


     #49
     Ursprungligen skrivet av Hellzon Visa inlägg
     Lördag blev mycket bättre. Jag lyckades nästla mig in i ett parti Anatman med Kim, Vildkatt, Zelgarian, Genesis (?) nån oforumit och eventuellt någon mer? Oklart. Hursomhelst ett parti där överklassen till att börja med beskrevs som gudar ur asatro och grekisk mytologi och till slut explicit beskrevs så. Coolt, inte så mörkt och djupt som Anatman ofta blir men ballt ändå.
     Någon annan Genesis än jag, förmodar jag, då jag inte deltog i den här omgången.

     Kommentera


      #50
      Då ska vi se...

      Fredagen började med incheckning och sedan hade jag ledigt fram till Pass 2. Att vandra mellan butikerna och se om man hittar något intressant brukar ta typ 30 minuter. Jag skulle därför ha gott om tid att stå och prata med olika intressanta personer i spelmakarrummet - och kanske våga mig fram till de bord som jag annars inte brukar våga mig fram till - och köpa en bok till en vän.

      I år visade sig dock att jag missbedömt allt. Jag blev hela tiden stoppad av folk jag träffat tidigare år och fick en massa trevliga samtal på vägen. Det ledde dock till att snacken i Spelmakarrummet blev väldigt korta (men trevliga!). Kön vid Raggis bord var alldeles för stor då jag var där så det blev inte inhandlat åt min vän - och jag fick inte tid att titta förbi Gillbringarna eller Elosos bord. :(

      Nåja, jag fick i alla fall heja på ett flertal trevliga människor under rundvandringen, som till exempel krank, wilper
      och alldeles för många som jag just nu glömt bort.

      Efter lite förtäring med (inte av) min medarrangör var det dags att bege sig första passet av årets Bortom-scenario Insnöad. Det var lite av ett test: det fanns tre akter och gick att spela som en kampanj, men ingen nappade på det. Jag får tillskriva det att jag typ är sämst att sälja in saker och misslyckades förmedla det och/eller att intresset att boka in sig på fler pass än ett är lågt (även om det efter passen fanns intresse hos vissa grupper att ha fortsatt).

      Efter jag satt igång det var det bara att rusa vidare. Jag hade blivit inbjuden av Rollspelsmåndag att medverka i deras inspelning av två scenarion till Flodskörden, vilket visade sig bli en trevlig skapelse. Det var tyvärr även den enda gången som jag såg Nässe och kunde inte då hälsa ordentligt. Spelsessionerna kommer att komma upp på YouTube framöver.

      Lördagen började med ett trevligt spelpass Insnöad tillsammans med krank, Cissi och company som utgjorde laget Urverk (första året de inte kallades för Omega - nyfiket sinne undrar varför). Det är alltid en givande upplevelse att spela med dem och så även i år. Lite extrakul att få träffa Ronja (lite starstruck!). Får se om hon vågar komma tillbaka nästa år efter att ha blivit avrättad (inte för att peka ut någon, men det kan ha varit Cissi ;) ).

      Efter scenariot var klar fick jag skynda mig till aulan där jag fick motta GothCons pris Årets konventsfrämjare. Jätteroligt att bli belönad och uppskattad för de 17 år som jag arrangerat rollspel på konventet.

      Efteråt var det dags att rusa till poddinspelning med Soloäventyret. Scenariot som skulle spelas var Blod och pussel, ett gammalt GothCon-scenario till Bortom. Det var sammanlagt sju spelare med kända ansikten från Svartviken Rollspelspodd, Nordnordost, Dungeons & Diceappointments och Smygpodden. Ett blodigt scenariot följde i ett Saw/Cube-likt scenario. Det här var nog min höjdpunkt på hela konventet och jag ser fram emot att få ta och sätta tänderna i det.

      På söndagen så avrundades konventet med ytterligare ett pass av Insnöad och det blev ett pass fullt med drama och intriger. Efteråt var jag rejält sliten och då jag lämnade konventet handlade det mest om att vila upp sig till morgondagens post-GothCon-inspelning där jag fick spela Leviathan tillsammans med Svartviken Rollspelspodd i det fantastiska sexdrameskräckscenariot Skriet.

      Överlag var det nog ett av de bästa konventen någonsin för mig - även om jag inte hann med allt jag ville göra och är extremt utsliten nu efteråt.

      Kommentera


       #51
       Ursprungligen skrivet av Hellzon Visa inlägg

       Riktiga Lukas (Svarte Faraonen) .
       Nu blir jag kränkt
       Jag är dubbelt så mycket Lukas som Svarta Faronen

       Kommentera


        #52
        Ursprungligen skrivet av Lukas Visa inlägg
        Jag är dubbelt så mycket Lukas som Svarta Faronen
        Det finns dessutom minst en forumit till som heter Lukas men "there can be only one" så fram med svärden bara!

        Kommentera


         #53
         Var i spelmakarrummet hela tiden (utom 5 minuter per dag då jag gick på toa (och söndag fm då jag var med familjen)). Delade bord med Old Timer och Wilper.
         Ofantligt inspirerande att få träffa och prata rollspel med massa trevliga människor - jag längtar redan till nästa Gothcon.
         Jag ber som vanligt om ursäkt för att jag numera ser jättedåligt och inte känner igen folk (om någon nu undrar varför jag inte hälsade).

         Kommer tillbaka nästa år med nya feta spelgrejer och fräsig ny monter!

         Kommentera


          #54
          Årets Gothcon (nummer 12!) med GTS innebar flera spel, med start på fredagen och den alltid lika ljuvliga Gabrielle! (Vi är så oerhört bortskämda.)
          Jag ska inte spoila något om äventyret, men slutet var väldigt imponerande att få ihop måste jag säga!

          Vi spelade loss, min inre tonårsgoth fick fritt spelrum, plugghästen höll ett magnifikt anförande och den tuffa tjejen i plugget var faktiskt dyngfrän ända till de sista skälvande minutrarna av Eye of the tiger!

          Vinkade som hastigast till lag Kerbango innan nästa spel, kul att se er :)

          Nästa spel var Coriolis, där vi fick en bonusspelare, Joris. (ingen aning om forumit eller ej!) Fantastisk spelare och otroligt trevlig!
          Äventyret kände jag var lite väl förutsägbart, och en smula tråkigt, som ett jobb där man får springa runt och laga saker i 4 timmar. Tyvärr får jag säga, för Coriolis är ändå en favorit. (ska väl tillägga att det var min egen, personliga, upplevelse, såntdär kan ju vara olika smak)
          Bättre tur nästa år :)

          Lördag bjöd på shopping, hälsa på alla de trevliga människor man träffar en gång per år och titta på de helt fantastiskt målade pjäserna som är Warhammer-arméer och Falloutspelet uppbyggt i välkända miljöer!

          Vi skulle ha spelat Kult på lördagen, men en spelare drabbades av tidig Gothconpest och uteblev, så vi avstod denna gång. Jag hade gärna läst äventyret!

          Söndag, Western! Annorlunda spel i år (igen) med vår favorit Anders som SL. Vi letade lite efter en extra spelare (pga den där pesten), men körde sedan på 3, vilket gick förvånansvärt bra! Det kändes som ett "Välj ditt äventyr"-spel, med många olika möjligheter och olika slut beroende på vad man valde att göra som grupp. Jag tyckte det var ett lysande upplägg, och det var befriande orälsat och fritt för att vara ett konventsäventyr, med några fasta punkter så man inte fastnade.          Nästa år:
          • Boka in fler spelare, det är alltid roligare att få med fler karaktärer i spel och få igång rollspelandet!
          • Testa att spelleda? Kutulu kanske verkar vara min kopp skräck-té?
          • Vaccinera hela GTS mot pest, magsjuka, sorkfeber och fågelinfluensa redan i februari.
          • Lära mig på riktigt vilken byggnad som är N och S, innan jag sprungit upp och ser att N inte HAR en våning 4. Eller det har den, men på ett skrymsligt "Det här är nog vinden"-sätt.


          Kommentera


           #55
           Ursprungligen skrivet av Robert Jonsson Visa inlägg
           Efter jag satt igång det var det bara att rusa vidare. Jag hade blivit inbjuden av Rollspelsmåndag att medverka i deras inspelning av två scenarion till Flodskörden, vilket visade sig bli en trevlig skapelse. Det var tyvärr även den enda gången som jag såg Nässe och kunde inte då hälsa ordentligt. Spelsessionerna kommer att komma upp på YouTube framöver.
           Skumt vad svårt det ska vara för oss att prata på con—såg dig flera gånger men blev aldrig av att prata. Nästa år!!! :)

           Kommentera


            #56
            Ursprungligen skrivet av Genesis Visa inlägg
            Någon annan Genesis än jag, förmodar jag, då jag inte deltog i den här omgången.
            Det framgår ju till och med av din logg. Jaja.

            Kommentera


             #57
             Ursprungligen skrivet av Robert Jonsson Visa inlägg
             Lördagen började med ett trevligt spelpass Insnöad tillsammans med krank, Cissi och company som utgjorde laget Urverk (första året de inte kallades för Omega - nyfiket sinne undrar varför). Det är alltid en givande upplevelse att spela med dem och så även i år. Lite extrakul att få träffa Ronja (lite starstruck!). Får se om hon vågar komma tillbaka nästa år efter att ha blivit avrättad (inte för att peka ut någon, men det kan ha varit Cissi ;) ).

             Bifogade filer

             Kommentera


              #58
              Ursprungligen skrivet av Robert Jonsson Visa inlägg
              laget Urverk (första året de inte kallades för Omega - nyfiket sinne undrar varför).

              När "laget Omega" först blev en grej så åkte jag till Gothcon tillsammans med mina spelare – då var vi alla medlemmar i föreningen Omega.

              Föreningen Omega är nedlagd sedan flera år. Det är också mycket länge sedan jag använde namnet "Omega" till något annat – det har ju varit en enmans-"spelstudio" ("studiomega") och ett regelsystem. Men de senaste åren har Omega bara använts till just... mig när jag anmäler mig till saker på Gothcon.

              Från och med i år har det ju inte ens varit en fast grupp. VIsst, vi spelade ju med ungefär samma folk, men jag anmälde mig ju till andra arr också, men spelade med andra konstellationer.

              Just nu överväger jag att regga "lag Krank" nästa år istället. Det är ju mer med verkligheten överensstämmande... =)

              Kommentera


               #59
               Ursprungligen skrivet av Nässe Visa inlägg
               Skumt vad svårt det ska vara för oss att prata på con—såg dig flera gånger men blev aldrig av att prata. Nästa år!!! :)
               Vi skyller på mig. Jag ska ju vara så där överbokad - och då kvällen kommer och jag är ledig stänger ju allt och alla åker hem (eller till sovsalen). XD

               Kommentera


                #60
                Ursprungligen skrivet av krank Visa inlägg
                Just nu överväger jag att regga "lag Krank" nästa år istället. Det är ju mer med verkligheten överensstämmande... =)
                Aha! Tack för historielektionen. :)

                Kommentera

                Senaste inlägg

                Minimera

                • anth
                 Svar till Äventyr i snö och is
                 av anth
                 Jag skulle vilja ha mer info (eller länk till mer info).
                 Utspelas det på jorden, eller i en fantasyvärld?
                 Är det bara kampanjen som utspelas...
                 Idag, 15.21
                • ÅkeZorkh
                 Svar till [Rescensera ett rollspel som inte finns!] ANMÄLAN
                 av ÅkeZorkh
                 Prins Valiant på Sveavägen
                 Knas i urten
                 Gängkrig på segway
                 Amongst the thugs...
                 Idag, 14.50
                • anth
                 Svar till Äntligen!!!
                 av anth
                 År 2002 utlyste WotC en tävling om vad som skulle bli nästa DnD-kampanjvärld. Spelkonstruktören Keith Bakers Eberron vann.
                 Tanken var ett det...
                 Idag, 14.48
                • Minimoni
                 Svar till Din spelvärld med barnen
                 av Minimoni
                 Jag är genant bekant med den världen. Har sett allt som producerats till ”Friendship is Magic” samt ”Equestria Girls”. Nu kan jag förklara...
                 Idag, 14.47
                • skaraborgarn
                 Svar till Skillnader mellan folkslagen
                 av skaraborgarn
                 Alver och orchers avsky mot varandra är inte rasism det är artism!
                 Idag, 13.30
                • Gurgeh
                 Svar till Got sista avsnittet! Spoilers!!!
                 av Gurgeh
                 Spoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooi l!

                 Det lämnas ju till tittaren själv att tolka, men jag kan tänka mig att de konstiga...
                 Idag, 13.18
                • gabrielledebourg
                 Svar till Nostalgi ur ett kulturellt perspektiv
                 av gabrielledebourg
                 Onekligen. Liksom, jag är ju så jävla nedtrampad i nostalgiträsket om något: Ur Varselklotet, Chock och svenska Call of Cthulhu är väl liksom nostalgiprodukter...
                 Idag, 12.53
                • Jocke
                 Svar till Public domain och ackreditering
                 av Jocke
                 För bara några år sen gick Karl Alfred in i public domain och många tecknare roade sig med att rita och publicera egna Karl Alfred äventyr....
                 Idag, 11.49
                • Rickard
                 Svar till Kompetitiva rollspel
                 av Rickard
                 Medan världen går under har jag försökt powergäjma i och fick en bra story tillbaka som svar. Jag brukar påstå att man inte kan spela samberättande...
                 Idag, 11.41
                • Mekanurg
                 Svar till Raser som aldrig spelades
                 av Mekanurg
                 När jag spelledde EDD hade jag en flexibel inställning när det gällde spelarrollernas folkslag, men mina spelare bannlyste ankor. Deras rollpersoner...
                 Idag, 10.35
                Arbetar …
                X