Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

WoW Classic

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  WoW Classic

  Jaha, så här i pestens tidevarv har man passat på att pröva World of Warcraft Classic, och... jag minns nu varför det inte lyckades fånga mig innan Wrath of the Lich King.

  Jag har inte spelat den senaste iterationen, Battle for Azeroth, men vad jag minns från Cataclysm, Mists, Warlords, och Legion så var levlingsprocessen nog lite *för* snabb där. Mitt ideal hade nog varit Cataclysms levelprocess med quests, vad man får när, talents, o s v, men nedsaktad så man inte blir överlevlad i zonerna halvvägs genom dem. De expansions-specifika zonerna i Mists, Warlords, och Legion var alldeles lagom, med quests som faktiskt berättade en story som en del både av zonen och expansionens övergripande berättelse.

  Men i Classic är det näst intill smärtsamt att levla. Jag har fått upp min magiker till level 20 nu, men det är nästan plågsamt tradigt. Min rotation består nästan bara av att kasta Frostbolt, och eventuellt Frost Nova om det är en närstridssnubbe som hinner fram till mig. Efter ett par mobs behöver jag sedan sätta mig och äta och dricka för att min mana och health är låg. Och när jag tittar framåt för att se vad som komma skall med mina förmågor så ser det inte mycket ljusare ut – det kommer fler förmågor, men de är mer situationsberoende än rotationspåverkande. Och mina XP för kills och quests räcker inte till för att hålla jämna steg med motståndet questsen ger mig, så jag måste antingen grinda mobs bara för XP, eller hoppa fram och tillbaka mellan olika zoner på samma level. Så nej, det får nog vara för mig. Får se om det blir aktuellt att titta in igen när Shadowlands kommer senare i år.

  Jag förstår de som har ömma minnen av Classic, och minns de stora händelserna med Ahn-Qiraj och Naxxramas och sådant, men när man gör processen för att komma dit så jobbig så får det vara. Jag har redan ett jobb i verkligheten, jag behöver inte ett till i Azeroth.

  Någon annan som gett sig in i Classic och kan förklara tjusningen? Eller någon som har mer aktuella kunskaper om "moderna" WOW som kan förklara hur senaste expansionen är?

  #2
  Jag spelade när Classic släpptes upp till 60. Det var inget problem. Jag följde i och för sig en guide men det var fart och fest från början till slut.

  Orkade dock inte fixa grejer till raid och när PVP-systemet började komma igång så kom jag på att det var ju det som egentligen sabbade WoW för mig.

  Kommentera


   #3
   Så som du ställer frågan kan du aldrig få ett tillfredsställande svar. De som gillar Classic gör det just därför att det är långsamt och att man s.a.s. målar med en begränsad palett. Modern WoW är ur denna synvinkel bara en massa distraherande blinkande neonskyltar.

   Kommentera


    #4
    Visst är Classic långsamt att levla i, och viss kan det bli ensidigt. Vet inte om du testat på andra klasser, ibland klickar man mer med vissa än andra? Shaman har t.ex. lite fler trick och alternativ, och får Ghost wolf och annat kul. Om du vill köra Mage kan du börja köra AOE farming efter ett tag, det kan bli lite mer adrenalin att överleva där. Finns bra guider på nätet.

    Men det är mycket möjligt att det inte är spelet för dig.

    Kommentera


     #5
     Ursprungligen skrivet av zonk Visa inlägg
     Visst är Classic långsamt att levla i, och viss kan det bli ensidigt.
     Jag tror det är kombinationen av långsamt och enformigt som sabbar det för mig. Rotationen som Frost Mage är i princip "Frost Bolt till monstret förhoppnigsvis dör innan det slår ihjäl dig". Eventuellt kan man få tricksa lite ifall man ska dra två mobs samtidigt och polymorpha den ena och frostbolta den andra.

     Och jag har "fuskat" lite och tittat på vad som händer framöver med en frost mage och... inte så mycket. En av guiderna jag läste talade om hur man spelar Frost i en raid: spamma frost bolt. De andra förmågorna man får är mer specialiserade verktyg, inte något man använder som sin vanliga rotation.

     Jag minns hur jag spelade shaman i Legion (både Elemental och Enhancement), och då var det en hiskelig massa saker som hände hela tiden. Dels en mer intressant resurshantering, med vissa förmågor som genererade Maelstrom och andra som spenderade den, och dels olika cooldowns och procs att hålla reda på. Det var ett mycket mer givande spel. Men jag minns också hur jag försökte mig på att spela shaman genom Vanilla en gång i tiden (eller, det var nog under Wrath, men jag kom inte längre än level 30 eller så då heller på shamanen). Det var lite mer intressant än mage (du har i alla fall totems att hålla reda på), men i och med att de definierande förmågorna inte kommer förrän en bra bit in i spelet (pga sättet som talent trees är upplagda) så blev det inte heller så skoj. Och för att spela shaman i Classic måste man dessutom spela Horde.

     Men det är mycket möjligt att det inte är spelet för dig.
     Det är det jag lutar åt. Jag hade mycket roligt med att spela en Death Knight i Wrath och Cataclysm, och Shaman i Cataclysm, Mists of Pandaria, Warlords of Draenor, och Legion. Jag har även för mig att jag levlade på en magiker i Cataclysm, och det var mycket mer givande än i Classic.

     Kommentera


      #6
      Jag gillar att det går långsamt och att det är svårt. Så jag är nog målgruppen tror jag, att man inte klarar av elite quests själv och så vidare känner jag bara är kul. Men jag fattar att man ibland helt kör fast när det blir segt. Sen vägrar jag spela optimalt, ja jag vet att man skall göra på ett visst sätt enligt guider men jag har aldrig spelat min Shaman så och än så länge (lvl 34) brukar jag skada mer än rena damageklasser i dungeons. Det jag gillar med classic är att man kan bygga sin gubbe lite olika och ändå vara relevant, åtminstone upp tlll 60.

      Kommentera

      Senaste inlägg

      Minimera

      Diskussioner Statistik Senaste inlägg
      Started by afUttermark, 24 May 2020, 18.04
      23 responses
      663 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg wilper
      av wilper
       
      Started by Leon, 20 May 2020, 21.00
      31 responses
      786 visningar
      8 gillar
      Senaste inlägg Lightshy  
      Started by Trockel, Igår, 22.07
      6 responses
      249 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg Rymdhamster  
      Started by T-RED, 20 May 2020, 22.12
      7 responses
      262 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg dancodan  
      Started by God45, 30 September 2019, 19.49
      234 responses
      10.132 visningar
      8 gillar
      Senaste inlägg Johan Jonsson  
      Started by DeathByTincan, Idag, 12.11
      0 responses
      24 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg DeathByTincan  
      Started by Minimoni, Idag, 08.29
      2 responses
      102 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg Minimoni  
      Started by Lemur, Igår, 09.55
      9 responses
      181 visningar
      0 gillar
      Senaste inlägg APM
      av APM
       
      Started by Feuflux, 22 February 2020, 13.07
      4 responses
      140 visningar
      3 gillar
      Senaste inlägg Nippn
      av Nippn
       
      Started by Big Marco, Igår, 12.54
      3 responses
      335 visningar
      11 gillar
      Senaste inlägg Tre solar  
      Arbetar …
      X