Tillkännagivande

Tillkännagivande Module
Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Ålderdomshemmet - runda 2

Sidnamn Module
Flytta Ta bort Minimera

Senaste inlägg

Senaste inlägg Module
Minimera

Diskussioner Statistik Senaste inlägg
Skapad av Khan, Idag, 12.54
16 responses
177 visningar
1 gillar
Khan
av Khan
 
Skapad av Rickard, 02 August 2018, 18.13
23 responses
896 visningar
9 gillar
Bolongo
av Bolongo
 
Skapad av Mannen i skogen, Idag, 16.36
0 responses
22 visningar
0 gillar
Mannen i skogen  
Skapad av Cyberhest, 27 November 2018, 12.12
3 responses
196 visningar
4 gillar
Cyberhest  
Skapad av God45, 27 March 2018, 21.04
88 responses
4.701 visningar
12 gillar
God45
av God45
 
Skapad av Minion X, Idag, 00.50
4 responses
154 visningar
0 gillar
Cybot
av Cybot
 
Skapad av Skarpskytten, 02 July 2018, 09.29
4 responses
429 visningar
0 gillar
Skarpskytten  
Skapad av buenaventura, 23 November 2018, 13.15
8 responses
172 visningar
0 gillar
buenaventura  
Skapad av ceruleanfive, 26 November 2018, 09.48
3 responses
100 visningar
6 gillar
ceruleanfive  
Skapad av Vicotnik, Igår, 22.04
3 responses
155 visningar
4 gillar
Rymdhamster  
X
Konversationsdetalj Module
Minimera
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

 • Ålderdomshemmet - runda 2

  "Sluta spela död, Sodivra, vi vet att det är du som är varulven!"

  Pensionärerna sänkte käpparna och tog en paus i misshandeln. Sodivra kropp var i och för sig oigenkännlig efter alla slagen, men någon varulv tycktes han inte vara.

  "Äsch, kom så går vi till bingohallen istället."

  Men väl i hallen möttes av pensionärerna av en ny fruktansvärd syn: omkullvälta stolar, ölburkar och ordet "könsorgan" skrivit med märkpenna på väggen.

  "Tänka sig att ingen kan fånga den där ligisten. Hade du inte en bra plan på hur vi skulle göra, 113?"

  Men 113 svarade inte. Han hade aldrig följt med till bingohallen, och när pensionärerna gick tillbaka för att leta hittade de bara blodfläckar på väggarna.


  Tack till Sodivra (bybo) och 113 (bybo) för gott spel. Ni får skriva varsitt inlägg om hur allt var bättre för och att det inte görs bra musik längre.


  Röstningsunderlag:
  Sodivra: 3 (Björn den Gode, 113, Khan)
  Xyas: 1 (Vimes)
  113: 1 (Sodivra)
  Ingen: 1 (Xyas)


  Denna runda slutar söndag 22.00.

 • #2
  Sommaren är kortare och musiken stinker! Tacka vet jag Lasse stefanz...

  Tack för spel :) sa ju jag skulle dö :p

  Kommentera


  • #3
   På min tid var jag en bra varulvsspelare, ock ock ock

   Kommentera


   • #4
    Jaha, det där gick ju ungefär så dåligt som det kunde ha gått, visst det är väl inte så stor chans att lyckas få ut ulven första rundan men ändå lite oflyt tycker jag att ingen av dom som dog ens var ligisten. Det innebär ju nu alltså att vi är i situationen att vi är 2 bybor, 1 ligist och 1 ulv. Vi vet att ulven inte vill rösta ut ulven och ligisten röstar ju enligt sin egen agenda som kan sammanfalla med byns men inte alls behöver göra det. Jag tror nästan vi måste hoppas att ligisten har skrivit ulven som ett av sina namn för annars har vi nog i princip redan förlorat. Även om ligisten har gjort det så måste vi ju också fortfarande lista ut vem som är ulven.

    Och Xyas dog som vanligt inte runda ett, den här gången får jag ju erkänna att det var mitt fel men det kändes verkligen skumt att Sodivra satt så fruktansvärt still i båten, och med tanke på att hen gjorde ett avskedsinlägg strax efteråt så fattar jag nog fortfarande inte hur hen kunde vara bybo.

    Den här dagen är ju som vi också tidigare konstaterat vår sista chans att fånga ulven, eftersom det inte finns någon läkare så _vet_ vi att vi har förlorat om vi gör fel nu. Helt ärligt så känns det skitsvårt, min analys från slutet av förra rundan har inte direkt ändrats förutom då att jag fortfarande vill ha svar från Khan varför du hoppade på drevet på Sodivra. Om jag ska finna någon tröst i det hela så är det ju stabilt folk kvar, både Xyas och Vimes är ju rutinerade och om någon av er är min bybokollega så räknar jag med att det i vart fall inte blir några nybörjarmisstag så att säga, och även Khan har spelat ovanligt bra för att vara nybörjare. Det är ju en gammal sanning att med tillräckligt bra spelare så vinner byn, tyvärr tror jag kanske att det här upplägget är lite väl obalanserat till ulvens fördel just med tanke på att närvaron av en ligist ställer till det så himla mycket både när det gäller mönster och strategier men å andra sidan så måste ju en ensam ulv känna sig väldigt ensam och vi har alltid chansen att vi har en levande siare som kan ge oss ljus i mörkret.

    1/15

    Kommentera


    • #5
     Fasen. Ja, tack för gott spel .113 (och Arvidos, även om det inte blev så mycket av det)!

     Röst: xyas

     Kommentera


     • #6
      Jag är ligisten.

      Mina val var .113 och xyas. Min röst kommer ligga på xyas hela rundan ut.

      Eftersom jag har första rösten kommer xyas hängas om det blir oavgjort mellan honom och någon annan.

      Kommentera


      • #7
       Ursprungligen skrivet av Vimes Visa inlägg
       Jag är ligisten.

       Mina val var .113 och xyas. Min röst kommer ligga på xyas hela rundan ut.

       Eftersom jag har första rösten kommer xyas hängas om det blir oavgjort mellan honom och någon annan.
       Ok.... Jag visste väl att det var något skumt med att du hängde på Xyas-spåret så lätt. Men alltså om det här är sant (vilket det visserligen inte alls behöver vara återkommer till det) så är det enda vi kan hoppas på att det faktiskt är Xyas som är varulven för annars kommer ju ulven bara också rösta på Xyas och det spelar ingen roll vad byn gör. Och det är väl i så fall också vad Vimes har räknat ut och anledning till att han går ut med det hela.

       Det sagt, det finns ju en variant här, och det är att Vimes helt enkelt bluffar, som jag pratade om första dagen så är det ju puckat av byn att plocka ligisten idag för då vinner ulvarna, men det gör ju också att det blir väldigt lockande att bluffa ligisten, det är en bluff som i så fall också garanterar seger men mycket enklare att komma undna med än siare eftersom allt konstigt spel tidigare bara kan förklaras med att hen ju var på ett annat lag.

       Så Xyas och Khan, någon av er som vill claima ligist eller siare? (Eller ja, om ni är ulv så kan lika gärna bara säga det och lägga er röst på Xyas så kan vi avsluta det här spelet i förtid, för Vimes har ju liksom inte bluffat ligist som bybo, så finns det en annan ulv, och den inte är Xyas så är vi ju körda och då är det väl lika bra att get over with it).

       2/15

       Kommentera


       • #8
        Hm. Det här får jag ju villigt erkänna att jag skäms för. Men som senildement nybörjare, med en släng av Alzheimers dessutom, är det svårt att veta vad som är rätt och fel, bra och dåligt i spelet.

        BDG - Du kommer nog inte få någon att säga att den är siare, eftersom det i teorin kan bli en runda till. Anledningen till att jag hoppade på Sodivra var erfarenhet från tidigare liknande spel, som jag sade förut. Den som säger massor och den som sitter tyst är de man bör misstänka i min bok. När jag insåg att Sodivra varit klart tystast blev det enklare att hoppa på där.

        Jag är i vilket fall rätt okej med att Vimes faktiskt inte bluffar. Jag köper att han vill spela högt och vara öppen med att han är ligist.

        1/15

        Kommentera


        • #9
         1/15
         Håhåjaja. Jag hade ju egentligen tänkt delta lite mer förra rundan (jo faktiskt) men så gick min bil sönder och hela dagen gick åt. Märklig situation nu med ligist-vimes. Och Khan, hur menar du med att det i teorin kan bli en runda till? Det kan det väl inte?

         Jag är varken ligist eller siare.

         Kommentera


         • #10
          Ursprungligen skrivet av Xyas Visa inlägg
          1/15
          Håhåjaja. Jag hade ju egentligen tänkt delta lite mer förra rundan (jo faktiskt) men så gick min bil sönder och hela dagen gick åt. Märklig situation nu med ligist-vimes. Och Khan, hur menar du med att det i teorin kan bli en runda till? Det kan det väl inte?

          Jag är varken ligist eller siare.
          Det var jag som tänkte fel. Jag tänkte att vi är fyra kvar, och att det i teorin kan bli en runda med 1 bybo och 1 varulv. Men jag dubbelkollade reglerna och hade fel.

          Då kan jag väl vara öppen rakt av. Jag är siare och siade Vimes förra gången. Det jag fick reda på var att han INTE är en varulv.
          2/15

          Kommentera


          • #11
           2/15
           Ja det siandet hjälpte ju inte sådär mycket tyvärr. Det är ju inte ens sådär värst grönande för Khan, i och med att det är ett rätt safe claim att göra för en ulv om vår siare redan försvunnit. Men utan så mycket att gå på får det väl anses lite grönande.

           Röst: Björn den Gode.

           Seg start följt av autopilot pga att du inte gillar att spela ulv kanske? Lite väl smörande för andra spelare för att verka resonablare än vanligt? Men som du själv sa så är det väl bara att som ulv rösta på mig tillsammans med Vimes och ta hem det här. Om inte vimes nu kör en märklig bluff som antingen ulv (för att komma undan) eller bybo (för att lura fram ulven).

           Kommentera


           • #12
            3/15
            Eller Vimes är såklart inte ulven när jag tänker efter ett varv till i och med siandet från Khan.

            Kommentera


            • #13
             Alltså:

             om alla spelar rationellt (vilket vi får anta) kommer xyas röstas ut. Om han inte är ulven kommer ulven lägga sin röst på honom, och om han är ulven vill inte byn rösta ut någon annan. Alldeles oavsett kommer han röstas ut den här rundan.

             Vad väntar ni på?

             Kommentera


             • #14
              Hm. Jag är försiktigt skeptisk till att lita på Vimes eftersom han bara har att vinna på att vi röstar ut Xyas. Å andra sidan är det ju 50/50 att han gissat rätt.

              BDG -> Vad anser du om Vimes och/eller Xyas?

              Xyas -> Vad anser du om BDG och/eller Vimes?

              3/15

              Kommentera


              • #15
               Med frågan menas alltså om Vimes faktiskt ÄR ärlig och ligist, eller varulv och lögnare.

               4/15

               Kommentera

               Arbetar …
               X