Tillkännagivande

Minimera
Inga tillkännagivanden ännu.

Haunted House - runda 2

Minimera
X
 
 • Filtrera
 • Tidsrymd
 • Visa
Rensa All
nya inlägg

  Haunted House - runda 2

  Ni öppnar den knarrande ytterdörren och kliver in i hallen. Förutom ett par väggkrokar och en sprucken tapet så är det helt tomt. Till vänster finns ett badrum som är synligt eftersom dörren är infläkt som om någon har passerat med en murbräcka. Till höger finns köket och även där är dörren krossad och hänger på trekvart. Rakt fram finns något slags vardagsrum.

  xyas tittar in i badrummet och hinner säga "att det är ju lugnt i huset" innan en osynlig kraft drar in honom och drar ner honom i det (tydligen) vattenfyllda badkaret. Ni sliter för att dra upp honom, men det är trångt, det är panik och ni lyckas inte innan det är för sent. Till råga på allt så ser ni när paniken är över att Vimes har fått en stor väggkrok inkörd genom ena ögat och ligger kollapsad längst bak i hallen. Kultisternas verk!

  Huset osar död på ett sätt ni inte hade väntat er, och ni klev precis in.

  ---

  Vi tackar xyas (vanlig medlem, "bybo") och Vimes (vanlig medlem, "bybo") för spel.
  Ni får skriva varsitt tack-för-spel-inlägg om ni vill men absolut inte avslöja något om era roller.

  ---

  Kvarvarande medlemmar:
  LJSLarsson
  RasmusL
  Stövelkatten
  Basenanji
  Khan
  Sodivra

  Runda två slutar 4:a april klockan 22:00!

  (Förmågerapporter skickas ut strax till berörda parter)

  #2
  Tack xyas och Vimes! Traditionsenligt att en oskyldig xyas röstas ut.

  Kommentera


   #3
   Aaaaaaaaaargh!!!

   Kommentera


    #4
    *blublublub*

    Kommentera


     #5
     Tack Xyas och Vimes! Skittråkigt att just ni åkte...

     Klart är att ulvarna tog Vimes i egenskap av att vara vassaste liraren. Nu får vi väl vänta in eventuella rapporter och se vad de kan ge.

     Jag fattade inte vad rundans kaosiga slut handlade om, men misstänker att Sodivra trodde att Stövelkatten var skum som inte spontant sa något om att ha en pappa in-game, eftersom LJS snackat om att han har en pappa.

     Jaha. Jag känner mig lite matt. Vill gärna starta den här rundan fräsch och med nya ögon, men jäklar, nu har vi alltså bara en runda på oss (förmodligen).

     Röst: Sodivra

     Vad var din plan med att fråga Stövelkatten om hans pappa?

     Kommentera


      #6
      Ursprungligen skrivet av Basenanji Visa inlägg
      Tack Xyas och Vimes! Skittråkigt att just ni åkte...

      Klart är att ulvarna tog Vimes i egenskap av att vara vassaste liraren. Nu får vi väl vänta in eventuella rapporter och se vad de kan ge.

      Jag fattade inte vad rundans kaosiga slut handlade om, men misstänker att Sodivra trodde att Stövelkatten var skum som inte spontant sa något om att ha en pappa in-game, eftersom LJS snackat om att han har en pappa.

      Jaha. Jag känner mig lite matt. Vill gärna starta den här rundan fräsch och med nya ögon, men jäklar, nu har vi alltså bara en runda på oss (förmodligen).

      Röst: Sodivra

      Vad var din plan med att fråga Stövelkatten om hans pappa?
      Jag är tonåring och har en pappa. Kanske har alla tonåringar pappor eller mammor. Men xyas avslöjade smart nog alldeles innan rundan tog slut att han -inte- har en mamma eller pappa, vilket ger oss infon att man måste inte ha en mamma eller pappa för att vara tonåring.

      De som claimat mammapappa just nu är jag, LJSLarsson och RasmusL.

      Kommentera


       #7
       Ursprungligen skrivet av RasmusL Visa inlägg
       Men nej! Jag tror att LJSL talar sanning om sin förmåga men ljuger om fraktion. Jag tror att han är ulv med sniffarförmåga. Varför? Jag har förmågestopparförmåga, juristerna fixar! det mejkar sense att han är ärlig men ulv! Nu tar vi LJSL innan han listar ut och blockar vår siare eller väktare!


       ...och please vakta mig < 3

       Röst: LJSLarsson
       När jag såg det här trodde jag först att det var en desperat ulv-claim för att sprida kaos. Vad har man att förlora tre minuter innan rundans avslut om man håller på att åka ut? Och att be om att bli vaktad är najs som ulv - tänk vilken dröm att få väktaren att slösa bort sin förmåga på fel lag.

       Men min förmåga blev mycket riktigt blockerad i natt. (Jag försökte titta på Stövelkatten, eftersom jag inte riktigt förstod Vimes case medan jag stressläste under rundans sista halvtimme).

       Jag är grön, och om jag utgår från det verkar det orimligt att byborna både skulle ha en förmågehittare och en förmågeblockerare. Vad för überförmågor skulle få plats i ulvlaget med bara åtta spelare för att berättiga det? Men att det finns en hittare i gröna laget och en blockerare i röda laget är däremot mer rimligt. En blockerare i röda laget är ett roligt skydd mot väktare/siare, men om det finns andra roller (min) som både kan bli fel mål och hitta föremågeulven blir spelet mer roligt och balanserat.

       Jag skall fundera och försöka bygga en teori om vem som är din ulvlakej, RasmusL, men du är från och med nu min huvudkandidat till hängning.

       Röst: RasmusL

       Kommentera


        #8
        Okej, då kör vi på. Nu är det rätt svårt för oss bybor för vi har en dag på oss och det ser ut som att Feuflux har skapat ett bra och svårt spel (Yay! Det är kul när det är svårt!) med våra roller.

        1. Ni som är siare/väktare eller motsvarande behöver kliva fram nu och ge oss information om era förmågor etc. Vad har ni gjort med dem, hur har ni använt dem vad var argumentet för val av person mm.

        2. Vi behöver diskutera "mamapapa"-caset. Det är bökigt eftersom det förmodligen finns en ulv bland de där mamapapa's. I andra varulvsspel har spelledaren delat ut alibiroller till ulvlaget för att göra det svårare att hitta ulvar via rollerna. Det kan vara så nu. Den som claimar mamapapa är alltså inte garanterat bybo.

        3. Vi kan ju spekulera kring varför ulvlaget valde Vimes, men det ser jag som ett giftigt spår. Det finns så många villovägar sådana diskussioner leder till. Se här tex:
        a) Han var ulvarna på spåret (misstänkta isf Stövelkatten och RasmusL)
        b) Han misstänkte gröna bybor och nu vill ulvarna att vi ska rikta blickarna dit (isf är de ovan gröna...)
        c) Vimes var bra och ulvarna ville ta ut den som de ansåg var bäst i bybolaget oavsett hur Vimes spekulerade (Vimes misstankar går inte att ta ställning till)
        d) Ulvarna är helt random och hade ingen plan alls
        e) ...

        4) Däremot bör vi titta på hur folk röstade i slutet på rundan. Varför blev det Xyas? Vilka stod det mellan?

        5) Och så behöver vi rösta. Just nu ser jag på resterande medlemmar så här:

        Stövelkatten
        Hans snack om förmågor är märkligt. Jag har svårt att tro att han inte förstår vad det skulle innebära att han går ut med snacket om förmågor. Jag tycker också att han inte alls är särskilt vass i sin analys av andra (jag förväntade mig annat). Men han kanske verkligen HAR en cool förmåga?
        Gul

        Sodivra
        Jag misstänker ju att .113 var ulv i par med LJS och då blir Sodivra misstänkt, därav min röst. Men det kan ändras. Vi får väl se hur Sodivra spelar under dagen.
        Gul

        Khan
        För mig är han just nu grön.

        RasmusL
        Har varit väldigt grön men efter gårdagens kaos blir jag misstänksam.
        Gul-röd

        LJS
        Kan vara tokgrön med tanke på sin outade förmåga eller ulv med alibi. Jag vill verkligen se vad han har gjort med sin förmåga. Jag tycker att det är rödande att han är så inaktiv på eftermiddagen igår, men undrar också mom jag missar något självklart som alla andra har förstått. jag ska släppa på min LJS-jakt litegrann.
        Gul

        6) För transparensens skull: min roll ser ut så här (något bearbetad):

        Ursprungligen skrivet av Min roll
        Du är som alla andra i gruppen en spänningssökande ungdom som drömmer om framgångar och ******
        Du har inga förmågor
        Lycka till byn!

        Kommentera


         #9
         Ja, LJS, vi kör på ditt spår. Det kan ge energi och jag vill ändå se vad det ger. Sedan undrar jag om det är troligt att vi har siare, väktare, förmågehittare och förmågestoppare? Kanske trots allt. I så fall är nog RasmusL och Stövelkatten troligt ulvpar?

         Röst: RasmusL

         Kommentera


          #10
          RasmusL , använde du din förmågeblock på LJSLarsson?

          Kommentera


           #11
           Har suttit och funderat på vilka ulvpar som verkar mest troliga ifall man antar att RasmusL är en av ulvarna.           Khan + RasmusL:
           Khan har tidigt en röst på Rasmus och har kvar den länge, vilket är läskigt att göra som ulvkompis. Rasmus säger dessutom att han ser Khan som en av de grönaste spelarna (post 166) vilket man inte säger till en annan ulv, men gärna till en bybo som man vill få mer vänligt inställd.

           Khan är grön i mina ögon.

           Stövelkatten + RasmusL
           Har sin röst på Xyas nästan hela rundan, och det är skönt att sitta stil i båten när det ser stormigt ut för Rasmus. Men samtidigt skriver Rasmus i post 89 att Stövelkatten är den grönaste spelaren, vilket också är ovanligt att skriva om ulvkompisar.

           Stövelkatten är lite grön, men inte lika mycket som Khan. Stövelkatten behöver skriva mer denna runda, annars tänds varningslamporna för lågflygande ulvtaktik.


           Arvidos + RasmusL:
           Detta är svårast att analysera eftersom Arvidos varit så lite i spel.
           Lägger först röst på Stövelkatten för att sprida ut fältet när det är svettigt för RasmusL (och lyckas genom att få Vimes med sig). Lägger sedan sista dräpande rösten på Xyas för att kanske rädda RasmusL? Läskigt att göra som ulv, men vad har man för val när 50% av laget kommer ryka? Och att man kommit in sent ger en alla typer av frikort.

           Jag är dock inte säker på att RasmusL skulle vågat vara så offensiv i början av runda 1 ifall han var själv i laget. Det fanns ju inga indikationer på att 113 någonsin skulle komma (eller få en ersättare), så i en sådan sits hade jag försökt vara lite lugnare som ulv.

           Osäkert gul tillsvidare


           Basse + RasmusL
           Jag tyckte det var skumt att Basse tyckte jag var mellanmjölkig i runda 1 och trodde det var en ulvkonstruktion, men eftersom även Vimes (grön) tyckte det så får jag anta att det är en åsikt som kan födas naturlig även om man är bybo.

           Men han håller kvar rösten på mig nästan hela rundan, trots att han själv i post 124 poängterade att det var olyckligt att rösterna var så jämnt utspridda. Hade Basse bara flyttat sin röst och motiverat en av de tydligare dreven (Rasmus/Xyas) hade Rasmus inte haft samma möjlighet att rädda sitt eget skinn. Detta är i min bok mycket misstänkt beteende. (Och Basses reaktion på min claim är fortfarande skum).

           Röd.

           Kommentera


            #12
            Ursprungligen skrivet av Basenanji Visa inlägg
            Hörni byn, nu ligger rösterna jämnt utspritt på hela fältet:
            Ursprungligen skrivet av Basenanji Visa inlägg
            LJSLarsson (2) Basenanji RasmusL
            Xyas (2) Stövelkatten LJSLarsson
            RasmusL (2) Khan, Vimes
            Stövelkatten (1) Sodivra
            xyas: ingen
            Ä
            r vi verkligen nöjda med det? 40 minuter kvar.

            Varför flyttade du inte din röst till ett tydligare drev? Det här lämnade fältet öppet för en ulv att rädda sig genom att rösta ut Xyas.

            Röst: Basse

            Kommentera


             #13
             (Vet inte varför citatet delades upp i två rutor, men det skall föreställa samma post)

             Kommentera


              #14
              Ämeh, nu får du väl skärpa dig LJS? Jag är ju så grön att det inte liknar någonting. Kolla min roll goddammit.
              Och jag flyttade inte min röst för att du var mitt bästa val. Nu blir jag ju bra nyfiken på varför du ger dig på mig?

              Ursprungligen skrivet av LJS
              Men han håller kvar rösten på mig nästan hela rundan, trots att han själv i post 124 poängterade att det var olyckligt att rösterna var så jämnt utspridda. Hade Basse bara flyttat sin röst och motiverat en av de tydligare dreven (Rasmus/Xyas) hade Rasmus inte haft samma möjlighet att rädda sitt eget skinn. Detta är i min bok mycket misstänkt beteende. (Och Basses reaktion på min claim är fortfarande skum).
              Jag fattar inte varför folk skulle hålla på och larva sig,. LJS var ju ett jättebra val. Aahrg, dumma by!

              Nej,. för ditt claim är helt enkelt jäkligt suspekt om vi utgår från ett tradigt lir med väktare+siare som enda roller. Jag tror att du ÄR ulv nu och bara älskar att se hur byn kastar sig över den som satte dit dig redan i runda ett.

              Nu får vi väl se vad andra har att säga. Hallå alla ni med förmågor, vad har ni fått fram?

              Röst: LJS

              Kommentera


               #15
               Snart halvvägs och gott om personer som inte skrivit (eller röstat).

               Röster:
               LJSLarsson (1) Basenanji
               Basenanji (1) LJSLarsson
               RasmusL (0)
               Sodivra (0)
               Stövelkatten (0)
               Khan (0)
               INGEN: RasmusL Sodivra Stövelkatten Khan

               Kommentera

               Senaste inlägg

               Minimera

               Diskussioner Statistik Senaste inlägg
               Started by Minimoni, Idag, 08.29
               2 responses
               39 visningar
               0 gillar
               Senaste inlägg Minimoni  
               Started by God45, 30 September 2019, 19.49
               232 responses
               10.002 visningar
               8 gillar
               Senaste inlägg Khan
               av Khan
                
               Started by Lemur, Igår, 09.55
               9 responses
               150 visningar
               0 gillar
               Senaste inlägg APM
               av APM
                
               Started by Trockel, Igår, 22.07
               2 responses
               126 visningar
               0 gillar
               Senaste inlägg Trockel
               av Trockel
                
               Started by Feuflux, 22 February 2020, 13.07
               4 responses
               128 visningar
               3 gillar
               Senaste inlägg Nippn
               av Nippn
                
               Started by Big Marco, Igår, 12.54
               3 responses
               288 visningar
               10 gillar
               Senaste inlägg Tre solar  
               Started by afUttermark, 24 May 2020, 18.04
               22 responses
               596 visningar
               0 gillar
               Senaste inlägg Cybot
               av Cybot
                
               Started by Lemur, 25 April 2020, 18.28
               19 responses
               803 visningar
               4 gillar
               Senaste inlägg God45
               av God45
                
               Started by entomophobiac, 24 May 2020, 16.02
               4 responses
               90 visningar
               0 gillar
               Senaste inlägg entomophobiac  
               Started by Theo, 19 September 2019, 12.48
               43 responses
               1.840 visningar
               10 gillar
               Senaste inlägg Theo
               av Theo
                
               Arbetar …
               X